Yyteri oli kova testi M70 SM-pelaajille

M70 2024 SM-kilpailun voittajat. Kultaa Ari Vauhkonen (kesk), hopeaa Seppo Pakola (vas), pronssia Ari Taavitsainen.

Yyteri Golf Links oli kovat testi M70-sarjan pelaajille. Suomen mestaruus ratkottiin väylien kapeuden johdosta poikkeuksellisen vaativalla kentällä. Tämä näkyi myös tuloksissa, sillä kahden päivän kilpailussa alle oman tasoituksensa pelasi vain kuusi pelaajaa.

Suomen mestariksi pelasi Ari Vauhkonen Pickala Golfista. Toisen päivän kierrostulos 72 oli vahva osoitus Arin osaamisesta. Vaikka kierros lähti liikkeelle takellellen tuplabogeyllä, birdiet väylillä 6,7,8, 13 ja 17 sinetöivät kilpailun voiton yhteistuloksella 148 (+4). Mestari itse totesi, että toisen päivän kierros oli ensimmäistä päivää helpompi, koska oli jo saanut hiukan kokemusta kentästä. Pallon sijoittelu onnistui paremmin.

Hopeamitallin nappasi Nevas Golfin Seppo Pakola tuloksella 155 (+11). Myös Sepon toisen päivän pelissä näkyi parempi tuntuma kenttään. Kolme birdietä väylillä 4, 6 ja 13.

Pronssille pelasi Master Golfin Ari Taavitsainen. Myös hän teki merkittävän nousun kilpailun toisena päivänä pelaten kierroksen 79 lyönnillä. Arin yhteistulos oli 164 (+20).

Kilpailussa palkittiin 7 parasta pelaajaa. Neljäs oli Aura Golfin Matti Nummenpää (+23), viides Risto Saari (+24) Aulanko Golfista, kuudes Pekka Toppari (+25) Etelä-Pohjanmaan Golfista ja seitsemäs Ahti Turpeinen (+25) Porin Golfkerhosta.

SM-joukkuekilpailussa Suomen mestariksi pelasi Pickala Golfin joukkue Ari Vauhkonen, Risto Hotti ja Göran Hongell tuloksella +74. Hopealle nousi Aura Golf joukkueella Matti Nummpepää, Matti Leinonen ja Reima Granberg tuloksella +77. Niukka 3 lyönnin ero Pickalaan. Pronssimitallin otti haltuunsa Aulanko Golfin joukkue, jossa pelasivat Risto Saari, Seppo Eloranta ja Matti Mäkivirta. Heidän tuloksensa oli +82.