SGS-Booking ohjeet

SGS-Booking

Vuoden 2023 aikana SGS:ssä otetaan käyttöön digitaalinen jäsenkortti ja SGS:n pelioikeuksien varausjärjestelmä. Rinnalla on käytössä vielä perinteinen pahvinen jäsenkortti tämän vuoden ajan.

Varausjärjestelmä on käytössä kaikilla muilla kentillä lukuun ottamatta Vierumäkeä (kts erillinen ohje) ja Hyvinkäätä, joilta varataan pelioikeus ja lähtöaika entiseen tapaan.

Ensin varataan SGS-Bookingista pelioikeus ja sen jälkeen kentältä lähtöaika.

Tunnistautuminen

Mene sgs-booking.fi sivustolle.

Sovellus otetaan käyttöön ensimmäisellä kerralla tunnistautumalla. Tunnistautuminen tapahtuu sähköpostin kautta (pitää olla täsmälleen sama kuin jäsenrekisterissä ja jokaisella on oltava käytössä oma henkilökohtainen sähköposti).

Kirjoita sähköpostikenttään oma sähköpostisi ja tämän jälkeen sähköpostiin (tarkista tarvittaessa roskapostikansio) tulee nelinumeroinen vahvistuskoodi. Syötä koodi ja sitten avautuu salasanalokerikko, syötä valitsemasi salasana kahteen kertaan (salasanaan ei isoja kirjaimia) ja laita salasana itsellesi muistiin. Tämän jälkeen avautuu jäsenkortti, jossa näkyy oma SGS:n jäsennumerosi (laita muistiin) ja jäsenkortin voimassaoloaika.

Sisäänkirjautuminen

Tunnistautumisen jälkeen voi kirjautua sovellukseen sisälle kirjoittamalla sähköpostikenttään oman jäsennumerosi. Klikkaa ”kirjaudu” painiketta niin, että pieni sininen ympyrä ilmestyy, tämän jälkeen aukeaa salasanalokerikko, johon syötät oman salasanasi. Paina ”kirjaudu”.

Linkki löytyy myös suomengolfseniorit.fi sivuston ylälaidasta sinisenä: SGS-Booking.

Pelioikeuksien varaaminen

Pelioikeuksia pääsee selaamaan ilman tunnistautumista, mutta varaamiseen pitää olla sovelluksessa sisällä. Voit selata kenttiä; vihreä väri tarkoittaa, että kentän ennakkovarausaika on menossa ja pelioikeuksia voi varata jos niitä on vapaana. Pelioikeuksien vapaana oleva kappalemäärä per kenttä näkyy tässä. Jos on nolla niin kaikki pelioikeudet ovat jo varattuja ja ruudun väri on punainen. Harmaana oleva päivä kertoo, että ennakkovarausaika ei ole vielä käsillä. Tarkista myös kentän ns ”varoituskolmio”, sieltä löytyvät kyseisen kentän varausehdot ja niihin on tutustuttava ennen varaamista.

Varausaika muuttuu vuorokauden vaihtuessa eli kello 00:00.

Kun selaa kenttiä kannattaa välillä klikata ”päivitä” kohtaa, jotta tiedot päivittyvät näytölle. Tämä on tärkeää, koska moni muukin käyttää sovellusta ja tekee varauksia.

Kun olet varannut pelioikeuden itsellesi, niin varsinainen lähtöaika on vielä varattava kentältä. Kenttä näkee omalla näytöllään, että varaus sinulle on voimassa.

Toistaiseksi pelioikeuden voi varata vain itselle, sovellukseen on tulossa mahdollisuus useamman pelioikeuden varaamiseen. Kun tämä on mahdollista, niin tiedotamme asiasta erikseen, joten seuraa kuukausittaisia sähköisiä Uutiskirjeitä.

Huomio: kentät käyttävät tunnistautumiseen ainoastaan SGS:n jäsennumeroa, joten se kannattaa pitää muistissa. Jäsennumero näkyy myös sähköisessä jäsenkortissa, jonka saat SGS-booking järjestelmään kirjautuessasi. Jäsennumero pysyy samana koko jäsenyytesi ajan. 

Pelioikeuksien käytön seuraaminen

Sovellus seuraa käyttämiäsi pelioikeuksia. Itse näet tilanteen kännykällä ”varaushistoria” kohdasta ja pöytäkoneella tiedot näkyvät kenttälistan yläpuolella. 

Samalle päivälle tehtävät pelioikeuksien varaukset ja peruutukset tulee tehdä kentän kautta, se ei onnistu sovelluksen kautta.

Peruuttaminen

Mikäli et pääse pelaamaan niin muistathan, että pelioikeus pitää peruuttaa itse sovelluksesta sekä kentältä lähtöaika. Pöytäkoneella varaus perutaan valitsemalla kyseinen pelipäivä ja kenttien yläpuolella olevaan varauskohtaan tulee näkyviin peruutusmahdollisuus. Kännykällä peruutus tapahtuu ”varaushistorian” kautta. Tee peruutus heti kun se on tiedossa, sillä joku toinen on mahdollisesti halukas käyttämään pelioikeutta. 

SGS-Booking käyttöönotto

Sovellus voidaan ottaa käyttöön, kunhan jäsenyys on kunnossa ja jäsenmaksu näkyy maksettuna jäsenrekisterissä. Maksun jälkeen menee arviolta kaksi pankkipäivää ennen kuin tiedot ovat siirtyneet SGS-Bookingiin. Vuonna 2023 postitamme kaikille jäsenille myös pahvisen jäsenkortin, se saapuu noin viikon kuluttua maksusta.

Jäsenet, joilla ei ole sähköpostia käytössä

Suositamme ensisijaisesti sovelluksen käyttöä, mutta jos sähköpostia tai älykännykkää ei ole niin siinä tapauksessa toimitaan kuten ennenkin eli soittamalla kentälle.