Tapahtumat

 
Pidä huolta bägistäsi

Varsinais-Suomesta on kuulunut harmillisia uutisia kentillä liikkuvista varkaista, jotka ovat siepanneet rahapusseja yksin jääneistä bägeistä.
Ulkomaillahan tästä vaarasta on meitä varoitettu, mutta nyt tuota pitää varoa myös kotimaan kentillä.
Varkaat ovat ilmeisen liikkuvaa laatua, joten tuskin he monta kertaa samalle kentälle iskevät, vaan vaihtavat kohteensa vikkelästi toisille tiiauspaikoille.
Matti, 25.5.2019

Ei ne sitten osuneetkaan.

Kokkolassa 5.7.2018 pelatussa aluetourin kisassa lähestyimme 4-viheriötä. Kokkolan Mats Nybergin lähestyminen jäi n.30 lyhyeksi ja Botnian Heikki Rinta-Marttusen meni vastaavasti pitkäksi. Herrat löivät kumpareen peittämänä toisiaan näkemättä seuraavan lyönnin yhtäaikaisesti. Katsoin Seppo Silanderin kanssa kun pallot lensivät yhtäaikaa viheriölle ja lähestyivät täsmälleen toisiaan. Olisivatkin törmänneet toisiinsa ellei tuo pahuksen lipputanko ja kuppi olisi osunut linjalle sillä seurauksella, että pallot putosivat täsmälleen yhtäaikaa kuppiin reiän vastakkaiselta puolilta. Mattsille siitä "böödi" ja Heikille onnistumisen ilo.
Olen nähnyt livenä muutaman holarin ja albatrossin, mutta tällainen sattuma ohittaa nekin erikoisuudessaan.

Näki ja koki Tapio Räsänen EPG
25.3.2019
 

Kimppakyytiä golfautolla

Jalkavaivat eivät tule yksin, niiden kanssa tulee muutakin hankaluutta. Pitkä golfkierros samalla seisomalla on vähän liikaa, mutta toisaalta autoilu ei kuntoa kasvata. Kompromissina näkisin yhdistetyn auton käytön ja jaloittelun. Autolla voisi hurruutella puoli kierrosta ja toisen puolen kenttää jaloitella. 9- väyläisellä sekä klubilla poikkeavalla kentällä tämä ei liene pulma, mutta entä kun puolikas päättyy kentän taimmaiseen nurkkaan?
Logistiikkaa hieman kehittäen, tällöinkin voisi autovuoron jakaa näin:
Etuysin autoillen lähtevä ilmoittaa caddielle, että hän ottaa auton ja jättää sen vaihtopaikalle.
Myöhemmin starttaava ottaa kärryt, mutta ilmoittaa haluavansa palata auton kanssa. Caddie antaa kummallekin auton avaimen, jotka he palauttavat kierroksensa jälkeen. Samassa lähtöryhmässä splittaus olisi vieläkin helpompaa.
Puolimatkan krouvissa pitäisi olla varalla muutamat kärryt ja ehkä autokin, mutta niiden järjestely on vain tahtoasia. Kimppa-auton vuokrahinnassa voisi olla jopa pieni varauslisä.
Onko millään kentällä käytössä ja jos on, niin millaisin kokemuksin?
Odotan mielenkiinnolla paluupostia.

Espoo 14.12.2018
Matti Santanen, PGH
matti.santanen@gmail.com
 

KarG seniorit – ryhtiä senioritoimikunnan työskentelyyn ja senioritoimintaan

Totesimme reilut pari vuotta sitten, että senioritoimikunnan työskentely voisi olla mukavan ja leppoisan ohella myös selkeästi tavoitteellista. Siispä mitä pitäisi muuttaa? Istuimme alas, puimme ideariiheä, analysoimme omaa toimintaamme ja toimintaympäristöä ja varsin nopeasti lamppu syttyikin; me tarvitsemme oman, toimikuntakohtaisen strategian ja sille toimeenpanosuunnitelman! Nyt olemme toimineet kaksi kautta strategiassa määrittelemiemme painoalojen ohjaamina ja mielestämme se on tuonut tavoittelemaamme selkeyttä ja ryhtiä koko toimintaan.

Strategian mukaiset toiminnan painopisteet ovat 1) suoraan jäseniin kohdistuva toiminta, 2) senioritoiminta osana KarG yhteisöä ja 3) KarG:n senioritoiminta osana suomalaista golfkenttää. Erityisesti kolmannen kohdan tarkastelu on johtanut tiivistyneempään yhteistyöhön SGS:n kanssa. Tämä ilmenee mm. kasvaneina osallistujamäärinä Aluetourin kisoihin, osallistumisena Kesäpäiville, yhteiskuljetuksina näihin tapahtumiin ja lisääntyneenä tiedottamisena jäsenistölle SGS:n tarjoamista osallistumismahdollisuuksista ja eduista. Olemme myös ylpeitä siitä, että osaltamme vaikutimme SGS:n pelioikeuksien käyttöönottoon kentällämme viime vuonna.   

Joensuu 29.10.2018
Leena Westman,puheenjohtaja
Karelia Golf ry / senioritoimikunta
leena.westman@gmail.com

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Suvisessio

Peuramaalla sennuilla on ollut tapana viettää ns. Suvisessiota kesä-heinäkuun vaihteessa.
Sessio on yleensä ollut 3- vaiheinen. Par 3 kentällä on haettu voittaja tasoituksellisessa lyöntipelissä. Tasoitukset ovat olleet ns. Mulligan lyöntejä, joita on annettu pelaajille händäriä myötäillen 0 – 4 kappaletta ja niitä on voinut käyttää kierroksella milloin vain.
Chippikisassa ei jekkuja ole harrastettu, kolmella pallolla peliin ja lähin niistä on kisassa mukana.
Puttikisa on käyty ns. ”heikoin lenkki”  eli shoot out periaatteella. Neljän pelaajan ryhmä puttaa samaan kuppiin ja kauimmaksi jäänyt putoaa pelistä pois ja kolme jatkaa seuraavalle kupille. Ryhmien voittajat kisaavat finaalikierroksen samalla kaavalla,
Yhteisruokailun jälkeen on palkintojen jako ja jo muutaman vuoden ajan on palkinnot olleet tuoreita, samana päivänä torilta noudettuja uusia perunoita, mansikoita ja herneitä.
Matti Santanen, PGH
.......................................................................