Kilpailut

Kansallinen kilpailutoiminta

Kilpailut ovat Suomen Golfseniorien toiminnan peruskivi. Vuonna 2024 seniorien kansallista kilpailutoimintaa kehitetään entistä monipuolisemmaksi, eri ikäryhmät ja pelaajatasot kattavaksi. Tänä vuonna muun muassa miehet M60 ja M70 saavat yhteisen SM-joukkuekisan.

Keskeiset tapahtumat ovat pääkiertue Finnish Senior Touriin kuuluvat SM-kilpailut, OnGolf Senioripokaalit ja Finnish Senior Open sekä kolme muuta FST Tourin osakilpailua, joista viimeinen tourien finaali. Lisäksi järjestetään Seniorien M50 Haastajatour, M60 Tour, M65 Tour, M70 Tour, M75 Tour, M80 Tour, N60 ja 70 Tour, Pohjoinen Seniorien SCR-mestaruuskilpailu (PSM) ja kolmen kilpailun Aluetour seitsemällä eri alueella. Näistä SM-kilpailut ja Finnish Senior Open (FSO) ovat avoinna myös SGS:ään kuulumattomille Suomen Golfliiton seniori-ikäisille pelaajille. Finnish Senior Open on avoin myös ulkomaisille pelaajille.

Miehille järjestetään yksipäivänen karsintakilpailu seuraavan vuoden Finnish Senior Tourille. Karsintakilpailuun voivat osallistua myös kuluvaa vuotta seuraavana vuonna seniori-ikään tulevat miehet. Karsintakilpailujen 30 parasta saavat pelioikeuden seuraavalle kaudelle.

Lisäksi pelataan kauden avauksena Ryder Cup, missä Muu Suomi pelaa Uuttamaata vastaan. Kilpailun säännöt löytyvät kohdasta kilpailut/kilpailujen säännöt

Kansainvälinen kilpailutoiminta

Kansainvälisen kilpailutoiminnan päätapahtumat ovat seniorijoukkueiden EM-kilpailut, jotka on järjestänyt vuodesta 2006 lukien EGA (European Golf Association), sekä ESGA (European Senior Golf Association) vuodesta 1981 alkaen. ESLGA (European Senior Ladies Golf Association) järjestää vastaavat kilpailut naisille.

Naiset ja miehet osallistuvat edelleen sekä EGA:n järjestämiin Euroopan mestaruuskilpailuihin että ESGA:n ja ESLGA:n mestaruuskilpailuihin.
ESLGA:n järjestämät mestaruuskilpailut ovat Marisa Sgaravatti Trophy sekä European Ladies' Masters Team Champioship 65+.