Meloneras syyskauden päätöskohteena

Melonerasin matkalaisia

SGS-matkailun vilkkaan syyskauden päätöskohteena oli upea Meloneras Gran Canarian eteläkärjessä.

Marraskuun 28. päivänä lähti syksyn loskaa ja tulevaa talvea pakoon 25 innokasta senioria. Perillä Las Palmasin lentokentällä koimme pientä vastoinkäymistä kun yksi osanottajamme sai tiedon, että hänen golfbäginsä oli jäänyt Helsinkiin, lisäksi hiukan liian pieneksi osoittautuva bussimme ei heti tahtonut löytyä. Emme kuitenkaan antaneet tämän häiritä ja hotellin tervetuliaiskuohareiden myötä asiat olivat jo jääneet taka-alalle. Hulppea katedraalinoloinen, monesta eri rakennuksesta muodostuva Lopesan Villa Del Conde hotelli on hieman sokkeloinen, mutta aika pian uuden kotimme kaikki paikat tulivat tutuksi. 

Viikottainen peliohjelmamme käsitti viisi pelikierrosta kolmella eri kentällä. Jälkeen jääneille golfvarusteille, jotka saapuivat parin päivän päästä, löytyivät korvaavat pro shopista, joten pelit saatiin käyntiin. Ensimmäinen kenttämme, Maspalomas, joka on alueen vanhin, on leppoisa ja tasainen ja kahta vesiväylää lukuun ottamatta senioriystävällinen. Kaksi muuta eli Meloneras ja etenkin Anfi Tauro ovat sitten eri kastia. Meloneras on palmujen reunustama kaunis puistokenttä, missä muutamat rotkon yli lyötävät avaukset antavat pikantin lisämausteen. Alueen kuuluisin kenttä, Anfi Tauro on rakennettu vuoristomaisemaan, johon ei näkemättä uskoisi golfkenttää voitavan rakentaa. Siinä se kuitenkin on henkeäsalpaavana ja ensinäkemällä haastavana. Jyrkät nousut ja pitkähköt siirtymät tekevät kentästä autokentän. Siinä, missä Maspalomas ja Meloneras ovat koko pelialueeltaan vihreän nurmen peittämiä, on Anfi Taurossa ruohoa kasvatettu vain väylille ja viheriöille. Muut alueet ovat ruskeanharmaata ns. wastelandia ja kivikkoa, josta ei ole vapautusta. Maisemat ovat kummallakin viimeksi mainitulla kentällä huimat. Viheriöillä saimme jälleen muistutuksen siitä, että ruohon kasvusuuntaa kannattaa näillä saarilla katsoa tarkasti.

Tällä kertaa pelaajille anettiin mahdollisuus valita pelattava tii vapaasti, mikä mahdollisti sen, että jokainen sai pelata kenttiä sen pituisina, mikä tuntui mukavalta. Kenttien slopet pitivät huolen siitä, että kilpailut olivat oikeudenmukaisia. Tutun kaavan mukaan joukkuepelit olivat pääosassa ja viikkojen pelimuodot olivat mm. Bramble-Shamble, Arizona Shuffle, Ch-Cha-Cha, Best Ball ja Irlantilainen kolmipallo. Ensimmäisen viikon mestaruudesta pelattiin henkilökohtaisena Stablefordina. Voittajiksi selvisivät Heikki Lindroth, AGK (35p) ja Tuula Leivonen, EGS (31p). Viimeksi mainittu alhaisemman tasoituksen turvin Talman Kaija Auterisen pelatessa saman tuloksen. 

Toiselle viikolle ei, oletettavasti lähestyvästä joulusta johtuen, tullut uusia pelaajia ja ensimmäisen viikon ryhmästäkin jäi vain yhdeksän pelaajaa. Näin mestaruuskilpailua ei järjestetty, vaan sen sijaan pelattiin naiset vastaan miehet -ottelu. Miesten joukkue oli niukasti parempi keskiarvolla 21,6 pistettä vastaan 21,3 pistettä, kun huomioitiin kaikkien pelaajien parhaat yhdeksän reikää.

Pakettiimme kuului puolihoito eli aamiainen ja illallinen. 560 huoneen hotellissa asiakkaita riitti ja buffet-illallisella oli järjestetty kaksi kattausta, klo 18 ja klo 20. Ruoka oli maistuvaa ja vaihtelevaa ja sitä oli riittävästi. Niin aamiaisella kuin illallisella sai liikuntaa riittävästi kun eri tarjoilupisteet oli ripoteltu pitkin isoa ravintolasalia. Palvelu oli ystävällistä ja omat pöydät järjestyivät ryhmällemme vaivattomasti. Sen sijaan kokoontumistila palkintojenjakoa ja “iltahartautta” varten järjestyi vasta neuvottelujen jälkeen ja korvausta vastaan.

Kelit olivat loistavat koko kahden viikon aikana, lämpötila noin 25 asteessa. Välillä oli aurinkoa ja välillä pilvipoutaa, tuultakaan ei ollut häiritsevästi, vaan sopivan viilentävästi. Yhtenä yönä tuli raikastava sadekuuro. Koko Suomi oli jälleen hyvin edustettuna, pohjoisimpina seuroina Tornio-Haparanda Golf ja Ähtärin Golf. Kiitos koko porukalle hienosta golfmatkasta sekä kivasta peli-, matka- ja illanistujaisseurasta. Toivottavasti tapaamme uudestaan tulevilla golfmatkoilla tai muissa senioritapahtumissa.

Hyvää uuden golfkauden odottelua,

Ole Johansson
matkanvetäjä