Suomen joukkue viides XXIX Marisa Sgaravatti Trophy-kilpailussa ja kuudes VI Ladies Masters Team Championshipissä Puolassa

Nouseva golfmaa Puola järjesti onnistuneesti 29. Marisa Sgaravatti Trophyn ja nyt kuudennen kerran pelatun European Ladies Masters Team Championship 65+-kilpailun 9.-12.7.. Kilpailuja emännöi ESGLA - European Senior Ladies Golf Association, ja isännöi vuonna 2000 perustettu Binowo Park Golf Club Szczecin-kaupungin liepeillä.
Klubin johtajan, Suomessakin usein liikeasioissa vierailleen Slawomir Pinskin tukena näkyi koko kisaviikon ajan kentän perustaja- ja omistajaperheeseen kuuluva ruotsalainen laivanvarustaja Johan Brax.

Binowo Parkin väki kyllä ansaitsi kaiken tuen; alkukesän hallat ja helteet kun olivat kurittaneet kovalla kädellä kentän viheriöitä ja kovettaneet paikoin myös väyliä. Kilpailun aikanakin sää vaihteli, mutta parani finaaleihin. Areena virheineen oli toki kaikille kilpailijoille sama. Kilpailun tunnelma parani päivä päivältä. Auttoi tietysti paljon, kun joukkueet, n. 150 naista, hyväksyivät kiltisti olosuhteet.
Mutta ylivoimaisesti suurimmat kiitokset kilpailun onnistumisesta kuuluvat klubin työntekijöille ja kisajärjestelyihin osallistuneille vapaaehtoisille. Pieni joukko teki työtä yötä myöten, ja jaksoi hymyillen ja hyvää englantia puhuen kannustaa vieraitaan viimeiseen iltaan asti. Marisa Sgaravatti Trophysta kilpaili 16 maata ja Ladies Masters-mestaruudesta 11.
Suomen joukkueiden tsemppihenki voimistui sekin päivä päivältä. ”Marisat”, Marja Virtanen, Johanna Mustjoki-Purhonen, Kristiina Junni, Sari Toivonen ja Tuija Lindvall pääsivät kisan reikäpeliosuuteen kahden lyöntipelikierroksen jälkeen sijalta kuusi. Reikäpelimatseissa kaatui ensin torstaina Tsekkien joukkue numeroin 4-1. Finaalipäivänä suomalaisten taistelutahdon seurauksena putosi Ruotsi vielä selvemmin: Marja, Johanna, Sari ja Tuija voittivat omat ottelunsa ja Kristiina antoi a/s:n, vaikka oli niskan päällä. ”It’s always nice to be beaten by Finland” totesi Ruotsin kapteeni nöyrän sarkastisesti ottelun päätyttyä 4,5-0,5. Lohtua Ruotsi sai siitä, että se oli peitonnut Espanjan semifinaalissa. Espanja jäi lopulta kisan kahdeksanneksi hävittyään vielä tsekeille.
Marisa-voiton vei tasoitusten perusteella paperiillakin kova Italia. Joukkueen kapteeni piiskasi vielä pelaajiaan harjoitusalueilla kovin ottein, kun pelkäsi finaalivastustajan Belgian hyvän joukkuehengen tuomaa flowta.
Islannin pronssimitaleista iloitsimme kaikki. Islannin onnistumisen salaisuudeksi nuoren joukkueen kapteeni totesi, että pienen maan menestys jalkapallossa ja käsipallossa on ruokkinut muita urheilulajeja. Mörköä benchmarkkaamaan tästä on päästävä meilläkin.

Suomen Mastersien joukkuetta Kyllikki Puuppo, Erja Saraste, Vuokko Karjalainen ja Hannele Moisala luotsasi kapteenina Eini Palo. Einiltä riitti osaamista ja energiaa huolehtia kaikkien pelaajiemme kehon huollosta aamuin illoin. Tasoitusten perusteella Suomelta saattoi odottaa sijaa n. 9, mutta ladymme venyivät sijalle kuusi. Vuokko pelasi Mastersien viimeisenä päivänä 79, mikä on hänen kauden paras kilpailutulos kotikentän ulkopuollella.

Voiton 65+-sarjassa vei ylivoimaisesti Sveitsi Marie Christine de Verran vetäistyä finaalissa tuloksen 71.
Espanja sijoittui toiseksi ja Ruotsi, kaksinkertainen Masters-ykkönen, oli kolmas.

Vuoden 2020-kisapaikka on Konopiste Tsekeissä. Tähtäin sinne, totesivat kilpailijat paluulennolla.