SM M75 Tuusulassa LG;n Matti Rissanen voittajaksi. Myös joukkuevoitto Lahden Golfille

 SM M75 viisi parasta vas. Järvinen 4., Kirjonen 2., Rissanen 1., Tolvanen 3. ja Mikkilä 5.
SM M75 viisi parasta vas. Järvinen 4., Kirjonen 2., Rissanen 1., Tolvanen 3. ja Mikkilä 5.
  •  SM M75 viisi parasta vas. Järvinen 4., Kirjonen 2., Rissanen 1., Tolvanen 3. ja Mikkilä 5.
  • Joukkuekulta joukkueen pelaajat Matti Rissanen oik. ja Seth-Veli Järvinen. Kuvasta puuttuu Seppo Koukonen.
  • SM kultaa Matti Rissanen ja palkinnot jakanut Kari Hiukka

. Tuusula oli ottanut vastuun tänä vuonna M75 SM kisan järjestelyistä. Tehtävässä he onnistuivat erinomaisesti. Kenttä oli huippukunnossa väylien ja griinien osalta. Myös tärkeät asiat, kuten tulospalvelu, forecaddie toiminta ym. toimivat hyvin. Ruokailun suhteen pieniä valituksia eka päivänä, mutta sekin korjattiin toiselle päivälle.

Sään haltija ei ollut suosiollinen. Sade häiritsi peliä ensimmäisenä päivänä hyvin runsaasti ja toisenakin päivänä tuli vielä kuuro ja ukkosen uhka pelin loppujaksi. Ukkoselta säästyttiin ja pelit voitiin pelata yhtämittaisesti.

Ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen johtopaikka oli jaettu tuttujen menestyjien Pekka Tolvanen / Risto Mikkilä kesken tuloksella 77. Matti Rissanen lyönnin perässä ja tuntumassa Sipronen 79, Kirjonen 80 ja tuloksessa 81 viisi pelaajaa Järvinen, Ripatti, Hakala, Eskola ja Avellan. Oli odotettavissa mielenkiintoinen toinen päivä. Ratkaisuja syntyi jo etuysillä, osa putosi kyydistä. Takaysillä käytimme reaaliaikaista tulosseurantaa joka reiän jälkeen neljälle kärkiryhmälle ja tämä näkyi Golfbox tulospalvelussa. Johto vaihtui vielä takaysin aikana useampaan otteeseen ja johtopaikalla kävi useampi pelaaja. Matti Rissanen siirtyi johtopaikalle reiällä 15 eka kertaa. Hänen kuusi viimeistä reikää oli jäätävää peliä tuloksina par, birdie, par, par, par ja birdie. Se riitti kolmen lyönnin voittoon hopealle sijoittuneesta Aura Golfin Veikko Kirjosesta. Pronssille Pekka Tolvanen Tammerista, neljäntenä Seth-Veli Järvinen LG, viidentenä Risto Mikkilä Oulusta ja kuudes palkintosija Meri-Teijon Pauli Ovaskaiselle.

Osallistujia oli tänä vuonna 78, joka on sarjan uusi osanotto ennätys. Ensi vuonna tähän sarjaan siirtyy noin 20 aktiivista pelaajaa. Ehkä saamme odottaa 100 rajan rikkoutumista kuitenkin vielä pari vuotta. Joukkuekilpailussa oli mukana 13 joukkuetta. Nyt pelattiin ensimmäistä kertaa virallisesta Suomen mestaruudesta kolmimiehisin joukkuein.

Avauspäivän jälkeen johtopaikka joukkuekisassa oli Nokian ryhmällä tuloksella 248, seuraavina HGK ja LG lyönnin välein. Tuloksiin laskettiin kaikkien kolmen pelaajan tulokset molemmilta päiviltä. Kaikki avoinna toiseen päivään. Lahden Golf nousi selvään 10 lyönnin voittoon tuloksella 497 (keskiarvo 82,8 lyöntiä), toisena Nokia River Golf 507 (84,5) ja kolmantena Tuusula 510 (85,0). Lahden Golfin kultajoukkueessa pelasivat Matti Rissanen, Seth-Veli Järvinen ja Seppo Koukonen.

Samassa yhteydessä pelattiin myös M75 tourin hcp sarjan 3. osakilpailu. Siinä parhaat olivat 1. Matti Rissanen, 2. Heimo Mäkinen HyG ja 3. Ahti Hiironen Keimola Golf. M75 tour jatkuu neljännellä osakilpailulla scr ja hcp osalta Espoon Golfissa 7.8. Sen jälkeen vielä scr reikäpelit Hirvihaarassa 28-29.8. Tourien finaalit pelataan 17.9 Linna Golfissa, johon kutsutaan tourin 6 parasta scr ja hcp pelaajaa.

Kari Hiukka
Tour päällikkö