SGS:n hallitus: Parasta hallituksessa mukanaolossa on mukavat kollegat, hyvä yhteistyö ja uudet ystävät ympäri Suomen

Ylhäällä vasemmalta: Kristian, Anneli, Heikki, Jouko, Kyösti. Alhaalla vasemmalta: Ari, Pirkko, Paavo, Ole ja Helena

Keväinen tervehdys SGS:n hallitukselta. Olemme suunnitelleet edessä olevaa golfkautta, joka on historiamme 40:s! Niin kilpailut, matkat kuin tapahtumatkin ovat jo kalenterissa ja ohjelmat alkavat hioutua valmiiksi. 

Haastattelusarja, jossa esittelemme henkilöitä, jotka vaikuttavat yhdistyksessämme SGS:ssä valtakunnallisen golfin senioritoiminnan hyväksi jatkuu hallituksen yhteishaastattelulla. Kaikki jo julkaistut haastattelutarinamme ovat luettavissa Tarinatorilla. 

Keitä hallitukseen kuuluu?

Puheenjohtajamme on Heikki Hallaranta Salon Golfista, varapuheenjohtaja ja rahastonhoitaja on Anneli Tuominen Kytäjä Golfista ja sihteerinä toimii Ole Johansson Espoon Golfseurasta. Jäsenetuasioita hoitaa Ari Mustonen Vierumäki Golfista ja viestintää Helena Rajala Kytäjä Golfista. Aluetoureista vastaa Paavo Reunanen St.Laurence Golfista ja kilpailutoiminnasta vastaavat Jouko Latvakangas Espoon Ringside Golfista, Pirkko Havukainen Sarfvik Golfista, Kyösti Puustinen Pickala Golfista sekä Kristian Toivio Ruukkigolfista. Meitä on 10 hengen innostunut porukka, jossa jokaisella on oma vastuualueensa.

Mitkä ovat kunkin hallituksen jäsenen terveiset jäsenistölle ja odotukset 40-vuotisjuhlavuodelle?

Heikki Hallaranta: 
Pitkään hallituksessa mukana olleena olen ehtinyt vastata jäsenpalveluista, kilpailutoiminnasta ja nyt viime vuodet olen hoitanut puheenjohtajan pestiä. Ylivoimaisesti mieleen painuvin toimintavuosi oli luonnollisesti 2020. Erityisesti kilpailujen ja tapahtumien läpivienti oli ajoittain varsin haasteellista. Selvisimme kuitenkin vuodesta kiitettävin arvosanoin, josta suuri kiitos kaikille toimijoille. Tulevan kauden osalta toivomme varmasti kaikki, että pääsisimme takaisin normaaliin toimintaan

Pirkko Havukainen:
Vastaan yhteistyössä kilpailutoimikunnan kanssa naisten kilpailuohjelmasta ja sen kehittämisestä. Hoidan erityisesti N50 FST:n kisajärjestelyt, ja toimin Suomen naisseniorimaajoukkueiden kapteenina. Kilpailen itsekin innokkaasti paljolti rakkaudesta lajiin ja oppiakseni. Viime kausi vahvisti, että kilpaileminen on turvallista ja ruuhkatonta. Ja kivaakin: voi voittaa - ainakin itsensä - ja innostua lisää. Lämpimästi tervetuloa siis fiilistelemään kisatunnelmia, löytämään uusia pelikumppaneita ja nauttimaan omista ja kilpasiskojen onnistumisista.

Ole Johansson: 
Toimin kolmattatoista vuotta hallituksen sihteerinä. Alusta pitäen olen myös vastannut Seniorigolfari-lehden ja muiden SGS-painotöiden teosta. Toivon lehden tarjoavan mukavia lukuhetkiä. Tästä vuodesta alkaen vastaan myös jäsenmatkoista, joita olen vetänyt vuodesta 2009. Hartaasti toivon, että pääsemme jatkamaan niitä viimeistään tulevana syksynä. SGS:llä on kunniakas 40 vuoden historia, jonka aikana yhdistyksemme on käynyt läpi monta vaihetta ja runsaan 14 000 jäsenen voimin kasvanut merkittäväksi tekijäksi Suomen golfin saralla. Meille on uskottu maamme seniorigolfareiden asioiden hoito niin valtakunnallisten kilpailujen kuin muiden senioripalvelujen osalta. Pyrimme hoitamaan niitä parhaan kykymme mukaan, jotta kaikki jäsenemme saisivat vastinetta jäsenmaksulleen.

Jouko Latvakangas:
Vastaan SGS:n kilpailutoiminnasta yhdessä tiimini kanssa, johon kuluvat Pirkko, Kyösti, Kristian ja Paavo. Henkilökohtainen vastuualueeni on M50 haastaja-, M60 ja M65 tourit. Meillä on Suomessa yksi Euroopan parhaiten järjestetty senioreiden kilpailutoiminta ja toivonkin, että seniorit seuroissaan yhä enemmän hyödyntäisivät tätä mahdollisuutta pelata kilpagolfia kansallisella tasolla. Juhlavuoden odotukset kohdistuvat lähinnä toiveeseen voittaa korona ja paluuseen normaaliin mm. EM-kisojen suhteen. Ja olisihan se hienoa voittaa juhlavuoden kunniaksi Euroopan mestaruus jossain sarjassa.

Ari Mustonen:
Vapaaehtoistyössä tulee olla intoa ja halua kehittää sekä parantaa asioita. Tiedän, että tätä meiltä kaikilta hallituksessa vapaaehtoisesti toimivilta kyllä löytyy. SGS:n toiminta on 40 vuoden aikana laajentunut huomattavasti alkuajoista. Nykyisellään jäsenistöä palvelevia osa-alueita on niin paljon, että olemme jakaneet kullekin oman vastuun alueensa. Minun kohdallani se tarkoittaa vastuuta jäsenpalveluista, joita ovat ennen kaikkea pelioikeudet eri kentillä. Tälle vuodelle olemme saaneet taas sovittua kattavan paketin. Aiemmin mukana olleiden kenttien pelioikeus määriä on lisätty selvästi. Lisäksi tulee 4 uutta yhteistyökenttää: Ruuhikoski Golf, Imatra Golf, Nivalan seudun Golf sekä Kuusamon Golf pohjoisessa. Tämän lisäksi on kenttiä, joiden kanssa on neuvoteltu alennuksia ja paketteja niin kotimaassa kuin ulkomailla, lähinnä Baltiassa ja Espanjassa. Talvisin on jäsenillemme saatu sovittua mm. joogaa ja kuntosali harjoittelua sekä golfin sisäharjoittelumahdollisuuksia. Muita vastuulleni kuuluvia ovat kesäpäivät, messut sekä talvipäivät. Toimin myös yhtenä matkan vetäjistä SGS:n mukavilla ja rennoilla matkoilla. Tulevana kautena toivon totta kai, että pääsemme turvallisesti nauttimaan tämän hienon lajin mukanaan tuomista anneista, mitä ne meille kullekin ovatkaan. 

Kyösti Puustinen:
SGS:n hallituksessa vastaan M50 FST-sarjan kilpailuista, joihin sisältyvät myös kyseisen ikäluokan LP- ja RP SM-kisat. Lisäksi osallistun ESGA:n M55 ja EGA:n M50 EM-joukkueiden valintaan ja toimin joukkueiden ei-pelaavana kapteenina. Toivotaan, että tulevana kesänä pystymme lähettämään joukkueet molempiin kisoihin, kun viime kesänä jouduimme korona pandemian vuoksi jättämään kisat väliin.
Mikään ei ole kuitenkaan varmaa, kun puhutaan jo mahdollisesta neljännestä korona-aallosta.
Tulevan kauden kilpailut voidaan toivottavasti pitää perinteisen mallin mukaan eli 2pv kisat la-su ja 3pv kisat pe-su. Optimistisena odotan kuitenkin tulevaa kesää ja toivotan vanhat ja uudet FST-pelaajat joukolla mukaan Suomen kovatasoisimmalle senioritourille.

Helena Rajala:
Minä olen hallitusiältäni nuorin, nyt toista vuotta mukana tässä hienossa joukossa. Vastaan SGS:n nettisivuviestinnästä ja facebook-sivuista. Lähetän teille kerran kuussa uutiskirjeen ja vastaan tällä kaudella Arin kanssa yhdessä 40-vuotiskesäpäivistä. Olen laatinut Seniorigolfari-lehteen sana- ja tavuristikon ja vastaan myös 40-vuotiskierroshaastekisasta. Meillä on jo viime kaudesta hyvä kokemus siitä, miten tapahtumat ja kilpailut voidaan hoitaa mallikkaasti pandemiankin jyllätessä ja tietenkin odotan, että pääsemme palaamaan normijärjestykseen mahdollisimman pikaisesti. Olen myös mukana matkanjohtajana joillakin tulevilla seniorimatkoilla, joita tietenkin odotan innokkaasti. Yksi ensi kesän kohokohta on varmasti 40-vuotisjuhlamatka Ahvenanmaalle syyskuussa. Toivon, että pääsette osallistumaan runsain joukoin tapahtumiimme.

Paavo Reunanen:
Minun vastuullani ovat aluetourit, joita pelataan seitsemällä alueella läpi Suomen. Jokaisella alueella pelataan kolme osakilpailua. Finaali pelataan kutsukilpailuna osakilpailujen tulosten perusteella. Osallistujia aluetourilla on vuosittain n. 2500. Jokaisella alueella on aluekoordinaattori ja hän vastaa osakilpailujen järjestämisestä yhdessä järjestävän seuran kanssa.
Senioreiden Pohjoinen Scratch Mestaruuskilpailu pelataan 2-päiväisenä kilpailuna Pohjois-Suomessa. Kilpailun yhteydessä pelataan seurojen välinen kilpailu.  Koordinaattori vastaa kilpailun järjestelyistä.
Alueelliset senioritoimikuntien tilaisuudet pidetään vuosittain aluekoordinaattoreiden organisoimina. Uudellamaalla tilaisuudesta vastaa UAS. Tilaisuuksissa aamupäivä kokoustetaan ja iltapäivällä pelataan seurojen välinen kilpailu. Tilaisuudet ovat olleet suosittuja ja lähes jokaisesta seurasta on ollut kaksi osallistujaa mukana. Kuulun myös seniorien edustajana Suomen Golfliiton vetovoimatoimikuntaan, johon kuuluu 11 jäsentä. Vetovoimatoimikunnan tehtävänä on uusien jäsenten hankinta seuroihin sekä aloittavien ja nykyisten pitäminen golfissa. Pohdimme rakenteita, prosesseja ja toimintamalleja golfyhteisöissä ja sitä, miten golfyhteisöistä ja niiden toiminnasta tehdään houkuttelevaa ja vetovoimaista. Kokoonnumme kerran kuukaudessa, keskustelemme näistä asioista ja kirjaamme kantamme tiedoksi liiton hallitukselle.

Kristian Toivio: 
Olen osallistunut SGS:n hallituksen toimintaan vuodesta 2012 lukien, mistä lähtien pelioikeudet ja kesäpäivien järjestäminen on tullut minulle tutuiksi. Aiemmin vastasin lisäksi mm. osasta kilpailutoimintaa kuten ”junioreista” ja messuosallistumisista. Tällä hetkellä hoidan vanhempien ikäluokkien kilpailuja ja toivonkin, että tulevana kesänä vanhemmat ikäluokat pääsevät osallistumaan kilpailuihin heti kauden alusta lukien.  Toimin myös M75 EM-joukkueen johtajana ja odotan jo kesää ja tulevia kilpailuja ja haasteita. Parasta hallituksessa mukanaolossa on mukavat kollegat, hyvä yhteistyö ja uudet ystävät ympäri Suomen.

Anneli Tuominen:
Vastuullani on yhdistyksen rahat, kirjanpito sekä jäsenrekisteri. Taloudellinen tilanteemme on koronan jäljiltä erittäin hyvä, osaksi siksi, että viime vuonna kaikki kansainväliset kilpailut jäivät toteuttamatta. Kuluvalta vuodelta odotan, että pystymme palaamaan normaaliin ja järjestämään jäsenkunnallemme mielenkiintoista toimintaa. Paljon onkin asioita suunnitteilla. Minua lähellä on varsinkin matkojen toteuttaminen ja kovasti toivon pääseväni taas iloisen senioriryhmän vetäjäksi mukavalle golfmatkalle. Useita matkoja on tulossa niin vanhoihin tuttuihin kohteisiin kun uusiinkin mielenkiintoisiin paikkoihin. Tietoa matkoista löytyy kevään kuluessa uutiskirjeistä, nettisivuilta sekä tietenkin Seniorigolfari-lehdestä. Nyt peukut ja varpaatkin pystyyn, jotta saamme kaiken maailman virukset aisoihin ja elämän jatkumaan.

Koko hallitus toivottaa kaikille jäsenille virtuaalihalauksin hyvää vointia, terveyttä ja ihanaa alkavan kauden odotusta.

 

7.3.2021
Helena Rajala