Pasi Sillanpää: Hyvä yhteistyö tuo parhaat tulokset

Haastattelusarja, jossa esittelemme henkilöitä, jotka tekevät vapaaehtoistyötä yhdistyksessämme SGS:ssä valtakunnallisen golfin senioritoiminnan hyväksi, jatkuu. Kaikki haastattelut siirtyvät talteen näiden sivujen Tarinatorille.
Vuorossa on Pasi Sillanpää, Lounais-Suomen aluekoordinaattori Loimijoki Golfista.  

Kuka olet ja mistä tulet?
Olen Pasi Sillanpää, 75-vuotias eläkeläinen Loimaalta. Kotiseurani on Loimijoki Golf. Olen ollut eläkkeellä 11 vuotta ja sitä ennen toimin Loimaan seudun kansanterveystyön kuntayhtymän talousjohtajana yli 30 v sekä viimeiset 12 v myös yhtymäjohtajana.

Mitä teet pääsääntöisesti golfin parissa?
Olen ollut Loimijoki Golfin puheenjohtajana 16 vuotta seuran toiminnan alkuaikoina sekä muutamia vuosia kapteenina ja seuran muissakin tehtävissä. Lisäksi olen toiminut muutaman kauden Suomen Golfliiton liittovaltuustossa. SGS:n Lounais-Suomen aluekoordinaattorina olen toiminut 8 vuotta. Olen seurani kunniajäsen (toistaiseksi ainoa). Suomen Golfliitto on myöntänyt minulle Hopeisen ansiomerkin. Seuran kultainen ansiomerkki minulle myös on myönnetty.

Miten ja milloin sinusta tuli golffari?
Vuonna 1990 paikallinen pankki vei asiakkaitaan tutustumaan golfiin Paraisille, Saariston Golfiin (nykyiseltä nimeltään Archipelagia Golf Club). Golf tuntui heti mukavalta lajilta ja liityin Saariston Golfin jäseneksi ja suoritin green cardin samana vuonna. Varsinaisesti golfin pelaamisen aloitin seuraavana vuonna (1991) ja tällä tiellä ollaan vieläkin eli 30 vuotta on tullut täyteen. Loimijoki golfin kenttä valmistui 9-reikäisenä 1993 ja 18-reikäisenä 2007. Seura aloitti koulutus ym. -toimintansa jo aikaisemmin, jolloin kilpailuja pidettiin lähialueiden muilla kentillä.

Mitkä ovat golfin pelaamisesi kohokohtia?
Golf on ennen kaikkea sosiaalinen laji, minkä kautta olen saanut paljon hyviä ystäviä. Vuosittain tehtävät golfmatkat ulkomaille ovat olleet antoisia reissuja. Niillä on tutustuttu myös uusiin kulttuureihin ja muutenkin ne ovat avartaneet näkemyksiäni eri maista. Kaukaisimmat matkakohteet eurooppalaisten lisäksi ovat olleet mm. Thaimaa, Vietnam, Etelä Afrikka ja Florida. Osallistun mielelläni kilpailuihin, mikä antaa pelaamiseen enemmän miellekyyttä. Muutaman seuramestaruuden lisäksi olen ollut Aluetourin finaaleissa pari kertaa toisena. Viime syksyn (2020) Oulun finaalissa voitin kovatasoisen SGS Hallinto -sarjan. Nämä ovat olleet niitä golfini kohokohtia. 

Mikä on mielestäsi golfin vapaaehtoistyöntekijän tärkein ominaisuus?
Ryhmässä toimiminen asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi on vapaaehtoistyöntekijän tärkeimpiä ominaisuuksia. Hyvä yhteistyö tuo parhaat tulokset. Lisäksi myös innostus lajiin, pitkäjänteisyys ja ahkeruus ovat ominaisuuksia, mitä tarvitaan.

Kuinka monta seuraa on alueellasi ja mitä siellä tapahtuu?
Lounais-Suomessa (Varsinais-Suomi ja Satakunta) on 16 seuraa, joilla on 18-reikäiset kentät (Kankaisten Golfilla jopa 27-reikäinen). Varsinais-Suomen Senioriliiga (VSSL) pelattaneen tänä vuonna normaalisti, vaikka viime vuosi jäikin väliin koronan takia. Lisäksi seurojen välillä on lukuisia perinteisiä seuraotteluita. Tulevan kauden Senior Aluetourin osakilpailut pelataan seuraavasti: lauantaina 29.05.2021 Loimijoki Golfissa (LoG), keskiviikkona 30.06.2021 Aurinko Golfissa (AGN) Naantalissa, tiistaina 13.07.2021 Wiurila Golf Country Clubilla (WGCC) sekä Senior Aluetourin valtakunnallinen Finaali lauantaina 04.09.2021 Uudenkaupungin Golf Kerholla (UGK). Näiden lisäksi SGS:n Kesäpäivä on Alastaro Golfissa (AlGo) tiistaina 29.06.2021.

Mitä odotat tulevaisuudelta?
Terveyttä!! Mottoni on: Pelaan golfia tasoitukseeni 105-vuotiaana!! Siinä on tavoitetta riittävästi.

 

11.1.2021
Helena Rajala