OnGolf M50 Senioripokaalit pelattu Linna Golfissa - Mika Piltz Vanajalinnan valtias

Voittajat vasemmalta: Jari Leppänen 5., Pasi Piispa 2., Matti Moilanen 4., Mika Piltz 1., Hannu Ylinenpää 6., Leo Savonen 3.
Voittajat vasemmalta: Jari Leppänen 5., Pasi Piispa 2., Matti Moilanen 4., Mika Piltz 1., Hannu Ylinenpää 6., Leo Savonen 3.
  • Voittajat vasemmalta: Jari Leppänen 5., Pasi Piispa 2., Matti Moilanen 4., Mika Piltz 1., Hannu Ylinenpää 6., Leo Savonen 3.
  • Linna Golfin klubitalo
  • Kilpailutunnelmaa

Golf on harrastuksena kokenut ennennäkemättömän suosion koronan koetellessa Suomea ja suomalaisia. Golfliiton jäsenmäärä kasvoi vuonna 2020 noin 8000 pelaajalla ja tämä on luonnollisesti näkynyt myös seuroissa ja sitä myötä kilpailuhalukkuudessa. Kilpailuihin on ilmoittauduttu runsaasti ja tuloksen tekijöitä löytyy. OnGolf M50 Senioripokaalit puolentoistasadan osaanottajamäärällään avasi tänä vuonna M50 Finnish Senior Tourin 15.-16.5.2021.

 Ilmoittautuneita tulvi ovesta ja ikkunoista ja niinpä päätettiin poikkeuksellisesti ottaa mukaan 156 pelaajaa, jolloin mukaan mahtui myös korkeamman tasoituksen omaavia pelaajia. Tasoituksen pitää kuitenkin olla 10,0 tai alempi. Tarkoitus on  palata 123 pelaajan maksimimäärään. Näin tämä Tour tarjoaa kiinnostavan ja riittävän haasteellisen ympäristön Suomen parhaille senioripelaajille.

Lauantai 15.5.
Alustavasti Linnagolf oli varautunut 123 pelaajan määrään ja aikatauluttanut omien pelaajiensa pääsyn kentälle kisan jälkeen tämän mukaisesti. Suuremman joukon ollessa kyseessä pysyttiin aikataulussa, kun lähtöryhmien väli muutettiin 9 minuuttiin ja ensimmäiset startit tapahtuivat klo 7.30 ykkös- ja kymppitiiltä ja iltapäivälähdöt vastaavasti alkaen klo 12.00.
Odotusten vastaisesti pelätty ukkosrintama ei saapunutkaan häiritsemään pelejä vaan saatiin nauttia golfista pilvipoutaisessa kelissä.

Liikkeelle lähti 154 pelaajaa kahden pelaajan ilmoittaessa esteestä ennen ensimmäistä starttia. Pelin tasosta kertoo se, että 57 pelaajaa pelasi tuloksen alle 80 lyöntiä. Johtopaikkaa piti Hannu Ylinenpää Santa Claus Golfista Rovaniemeltä par tuloksella 72. Viime vuoden voittaja Mika Piltz, Tapiola Golfista, piti toista sijaa yhtä lyöntiä heikommalla tuloksella (73). Kolmantena olivat Jouko Hartikainen (Kytäjä Golf), Petri Pulkkinen (Suur-Helsingin Golf) ja Jari Leppänen (Koski-Golf) kaikki samalla lyöntituloksella 74.

Sunnuntai 16.5.
Erinomainen kesäpäivä toivotti pelaajat mukaan toiselle pelipäivälle. Kaunis ilma ja ensimmäisen päivän kokemus kentästä varmaan auttoivat pelaajia koska kaksi alle par tulostakin syntyi. Suurimman parannuksen teki Leo Savonen (Sarfvik Golfklubi) pelaten tuloksen kolme alle eli 69 lyöntiä, joka nosti hänet sijalta 49 kokonaiskilpailun kolmanneksi. Pasi Piispa (Mikkelin Golf) pelasi tasaisesti ja nosti itsensä toiseksi tuloksella 147. Mika Piltz ei luopunut valtikastaan vaan uusi viime vuoden voittonsa neljän lyönnin marginaalilla ja pelaten ainoana kokonaistuloksen -1Pariin eli 143 lyöntiä.

Kaikki tulokset löytyvät SGS:n Golfbox-kilpailukalenterista.

Upea Linna Golf ympäristöineen tarjosi loistavat puitteet Suomen parhaille senioripelaajille. Ystävällinen ja iloinen palveluasenne caddiemasterin toimistossa sekä ravintolassa loivat pelaajille positiivisen ”kisafiiliksen” ennen peliä ja sen jälkeen. Kenttä oli hyvässä kunnossa mutta aikaisen ajankohdan vuoksi siirtosääntö oli kuitenkin voimassa tehden olosuhteet kaikille tasapuolisiksi. Suuri kiitos kuuluu kaikille järjestelyissä mukana olleille.

Seuraava M50 FST-sarjan osakilpailu pelataan 5 - 6.6. Nordcenterin Fream-kentällä.
Tervetuloa haastamaan ehkä Suomen vaikeinta kenttää. Ilmoittautuminen on jo käynnissä.

Voittajat kuvassa vasemmalta:
5. Jari Leppänen
2. Pasi Piispa
4. Matti Moilanen
1. Mika Piltz
6. Hannu Ylinenpää
3. Leo Savonen

16.5.2021
Kyösti Puustinen