M70 EM kisat päättyivät Suomen HCP-joukkueen selvään voittoon

Miehet "Pojan" takana
Miehet "Pojan" takana
  • Miehet "Pojan" takana
  • HCP-joukkue lähdössä johtoasemasta viimeiseen kilpailupäivään
  • SCR-joukkue lähdössä viimeiseen kisapäivään
  • Markku Utti ja Erkki Kortelainen sveitsiläisten pelikavereiden kanssa
  • Harkkakierroksella vasemmalta Matti Kilpeläinen, Veikko Kirjonen ja Martti Raunio
  • Kymmen lippua laudalla

Kisaohjelma käynnistyi perinteisesti virallisilla harjoituksilla, joita seuraa sitten kaksi päivää Fourball paripelejä sekä kolmantena kilpailupäivänä single pelit. Mukanahan on siis kaksi 6-miehistä joukkuetta Championship (scr) sekä Cup (hcp). Sääennusteet kisojen ajalle näyttävät varsin hyviltä, että siinäkin mielessä kisamieli korkealla kaikilla joukkueen pelaajilla Kilpailun tulokset löytyy: www.svenskseniorgolf.se

Suomen HCP joukkue kärkitilalta viimeiseen päivään EM-kisoissa.

EM-kisoja on pelattu Ruotsin Båstadissa kaksi päivää. Kenttä kokonaisuus käsittää kaksi kenttää ja upeat harjoitusalueet. Myös kentästä tuleva kokonaisuus on erinomainen, ruohot leikattu erittäin fiksusti. Ruohoa on siellä, missä pitää olla ja se on oikean mittaista. Sääolosuhteet ovat olleet helteiset, kuitenkin ilman sadetta. Tänään iltapäivällä tuuli nousi lähes 10 metriin ja vaikeutti peliä.

Suomen Hcp (Cup) joukkue on pelannut vahvasti kaksi päivää ja lähtee kärkipaikalta viimeiseen päivään. Nyt on pelattu paripelejä ja huomenna ovat vuorossa singelit. HCP luokassa on pelattu pistebogeyta 90 % tasoituksella. Suomen pistekertymä on 161 pistettä tasaisten päiväsuoritusten jälkeen (81 + 80). Toisena on Tanska vain pisteen jäljessä. Kolmantena Espanja pistein 156.

SRC (Championship) joukkue lähtee kolmanteen päivään sijalta 8. Suomen lyöntimäärä on 314. Ensimmäisen päivän lyöntitulos oli 159, jota pystyttiin parantamaan toisena päivänä neljällä lyönnillä. Kärki on karannut, johdossa Espanja 279, toisena United Kingdom 283 ja kolmantena Ruotsi 289.

M70 EM KISAT PÄÄTTYIVÄT SUOMEN HCP JOUKKUEEN SELVÄÄN VOITTOON!

Kolmas kilpailupäivä oli selvästi aikaisempia viileämpi ja tuuli oli mukana pelissä edellisen päivän tapaan. Suomen Hcp joukkue lähti luottavaisin mielin taisteluun mitaleista. Kilpailun puolivälissä ero oli kasvanut pisteestä kahteen takana tuleviin. Kun päästiin maaliin, ero oli kasvanut jo viiteen pisteeseen. Suomen ykköstila tuli pistein 296, toisena Espanja 291 ja kolmantena eka päivän jälkeen ylivoimaisessa johdossa ollut Tanska 290.

Parhaat pistemiehet singeleleissä olivat Veikko Kirjonen 39 (lyöntitulos 79 brutto eli oma ikä), Heikki Pekkinen 34 ja kolmantena Matti Kilpeläinen 33. Aikaisempien päivien paripeleissä parhaat parit olivat Matti Pihlajisto/ Martti Raunio 41 + 40 = 81 ja Matti Kilpeläinen/ Veikko Kirjonen 40 + 40 = 80. Suomen joukkue oli gaala illallisella palkintosateessa. Palkittiin koko voittanut joukkue kultamitalein, johon kuuluivat; Veikko Kirjonen, Heikki Pekkinen, Matti Kilpeläinen, Martti Raunio, Matti Pihlajisto ja Ilkka Haaslahti. Lisäksi Veikko Kirjonen palkittiin parhaana henkilökohtaisena pelaajana ja samoin pelipareista parhaana Martti Raunio ja Matti Pihlajisto.

Scr joukkue lähti finaalipäivään sijalta 8. Päivän aikana sija oli vielä sama puolivälissä, mutta samoissa ryhmissä pelannut Norja ajoi ohi lyönnillä. Lopputuloksena 9. sija vain 2 lyöntiä perässä seitsemänneksi sijoittunutta Italiaa. United Kingdom voitti pelaten tuloksen +25 8 kierrosta, eli noin 3 yli parin kierroskeskiarvolla. Ruotsi toisena 9 lyöntiä jäljessä ja kolmantena Espanja 3 lyöntiä Ruotsista. Kilpailun kärjen tasoa kuvaa että Championchip joukkueissa oli yhteensä 8 pelaajaa, joilla tasoitus oli alle 3,0. Niistä UK kaikki pelaajat kuuluivat tähän ryhmään ja lisäksi 2 Ruotsin pelaajaa. Pienin UK tasoitus oli + puolella arvona 1,6.

Suomen parhaat peliparit olivat Markku Utti / Erkki Kortelainen 75 toisena päivänä ja eka päivänä Niemikorpi/ Jolkkonen 77. Singeleissä parhaat olivat Veikko Niemikorpi ja Erkki Kortelainen tuloksin 83. Suomen joukkueessa edellä mainittujen lisäksi Pekka Tolvanen ja Seth-Veli Järvinen.

Ensi vuonna vastaavat kisat pelataan Sveitsin Baselissa kesäkuun ensimmäisellä viikolla, joten valinnat joukkueeseen tehdään tämän vuoden tulosten pohjalta.

Båstad, Ruotsi
Kari Hiukka