Hillitöntä peli-iloa kesäpäivillä Vihdin Hill Side Golfissa

HillSiden toimitusjohtaja Juha Tuukkanen ja SGS:n Paavo Reunanen ovat toivottaneet vieraat tervetulleiksi ja kilpailu voi alkaa.
HillSiden toimitusjohtaja Juha Tuukkanen ja SGS:n Paavo Reunanen ovat toivottaneet vieraat tervetulleiksi ja kilpailu voi alkaa.
  • HillSiden toimitusjohtaja Juha Tuukkanen ja SGS:n Paavo Reunanen ovat toivottaneet vieraat tervetulleiksi ja kilpailu voi alkaa.
  • Ohjeet saatuaan kilpailijat ryntäävät kentälle, suunnasta vain ei näytä porukalla olevan selkeätä käsitystä.
  • Nelosväylän viheriön kallistuksista yrittävät ottaa selvää Hill Siden Sirkka Ruokonen, Juhani Sjöholm ja Kalevi Tiihonen sekä Kurkin Paavo Lehtonen.

Voisiko ihanammin suvipäivän alkaa kuin nauttimalla kahvia ja mehevää sämpylää hyvän pelikelin odotuksin tutussa ja mukavassa seurassa. Näissä merkeissä aloittivat 94 iloista senioria kauden toiset SGS:n kesäpäivät Vihdin Hill Side Golfissa torstaina 12. heinäkuuta. Olosuhteet olivat mitä otollisimmat. Aurinko suosi osallistujia, loppupeleissä ja ylämäissä ehkä liikaakin. Pientä ukkosen pelkoa oli, mutta sekin sitten aivan turhaa.

Hill Side Golfissahan on kaksi kenttää, joista meidän pelialustaksemme oli valittu vanhin ja nimensäkin puolesta mäkisempi Hill Course. Vesistönäkymillä kenttä ei ylpeile, mutta sen ylimmiltä paikoilta avautuva uusmaalainen peltomaisema on näkemisen arvoinen. Useamman kerran kesässä kenttää kiertävät pääsevät myös ihailemaan näkymän muutosta kevätkylvöstä sadonkorjuuseen saakka.

Hill Course ei ole pitkä kenttä, mutta ei suinkaan helppo pelattavaksi, ei varsinkaan ensimmäisellä kerralla. Nimensä mukaisesti mäet ovat oleellinen osa peli-iloa. Varsinkin kävellen pelattaessa mäet ja griinien kallistukset tuovat hien tutuksi elementiksi.

Vaikka alkukausi on ollut kentänhoidollisesti tuskallisen kuiva, niin eipä sitä kentällä havainnut. Griinit olivat kuin unelma, sopivan nopeat senioreille ja tasalaatuiset kauttaaltaan. Jos putti ei suostunut suoraan kuppiin menemään, niin kallistuksien lukutaidossa taisi usein olla pääsyy.

Tervetulotoivotusten jälkeen pelaajat opastettiin isäntien avustamina omille tiiauspaikoilleen, jonka jälkeen historian ensimmäinen kesäpäivien kahden pelaajan muodostamien joukkueiden scramble-kisa alkoi yhteislähtönä. Senioreille sopivan armahtavana ja lupsakkana pelimuotona scramble sai runsaasti kiitosta. Liekö ollut pelimuotoa kiittäminen myös siitä, että vain yksi peruutus oli tullut. Se on todella vähän, sillä seniorit ovat varsin alttiita iän tuomille vastoinkäymisille.

Ennen palkintojen jakoa nautittiin yhdessä rupatellen salaattipöydästä ja sattumarikkaasta lihakeitosta. Keiton makua kehuessani, sen sanottiin olevan ”rakkaudella tehdyn”.

Tulostaso oli olosuhteiden mukainen eli loistava, jota kuvastaa se, että 47:stä joukkueesta 35 pelasi alle kentän parin. Joukkuepalkitut: 1. Virtanen Pirjo ja Virtanen Jorma, HyG, 63 lyöntiä, 2. Vähäkainu Merja ja Vähäkainu Risto, HSGC, 64 lyöntiä. Lähimmäs lippua: naiset Tuula Jansson, HSGC 3,11m; miehet Anssi Kalmari, EGS 0,39 m. Pisin avaus: naiset Tiina Fonsen KGV, miehet Jukka Paakki, HSGC.

Palkittujen pelaajien lisäksi myös heidän kanssapelaajansa saivat tsempparipalkinnon. Kaikkien läsnäolleiden kesken arvottiin vielä seitsemän lahjakassia, joten hyvän mielen lisäksi kotimatkalle lähti myös parikymmentä palkintopakettia.

Seuraavat kesäpäivät vietetään torstaina 19.7. Joroisten Kartanogolfissa ja silloin pelimuotona on myös kahden hengen scramble. Tervetuloa, vielä ehdit ilmoittautua mukaan!

Matti Santanen