Heikki Hallarannasta SGS:n uusi puheenjohtaja

Istuva puheenjohtaja Pertti Raimiala jättää SGS:n vetovastuun Heikki Hallarannalle ensi vuoden alusta.
Istuva puheenjohtaja Pertti Raimiala jättää SGS:n vetovastuun Heikki Hallarannalle ensi vuoden alusta.
  • Istuva puheenjohtaja Pertti Raimiala jättää SGS:n vetovastuun Heikki Hallarannalle ensi vuoden alusta.
  • Pertti Raimiala avasi puheenjohtajana SGS:n Open Forumin torstaina viimeistä kertaa.
  • Heikki Hallaranta (vas.) ja Open Forumissa senioriväelle esittäytymään saapunut Suomen Golfliiton uusi toiminnanjohtaja Juha Korhonen vaihtoivat muutaman sanan ennen ohjelman alkua.
  • SGS:n Open Forumiin ja vuosikokoukseen kokoontui tänä vuonna viitisenkymmentä golfsenioria.

Golf on kuulunut Pertti Raimialan elämään neljännesvuosisadan ajan, aluksi lajin harrastajana sittemmin aktiivisena toimijana seura- ja aluetasoilla. Suomen Golfseniorien hallitukseen hänet valittiin vuonna 2005.

Ensitöinään tuore hallituksen jäsen sai vastuulleen SGS:n markkinoinnin ja seniorien aluetourin osallistuen itsekin kiertueen kilpailuihin aktiivisesti. Näiden tehtävien jälkeen Raimiala lähti tarmokkaasti kehittämään jäsenpalveluja, kunnes vuonna 2008 koitti SGS:n puheenjohtajuus.

Kymmenen vuotta Suomen Golfsenioreita puheenjohtajana ansiokkaasti luotsannut Pertti Raimiala jättää yhdistyksen seuraajalleen hyvin mielin. Yhdistys on kaikin puolin mainiossa kunnossa nauttien sekä jäsenten että yhteistyötahojen täyttä luottamusta.

”Toiminnan tulevaisuuskin näyttää suotuisalta, sillä seniorien suuri määrä SGS:n ulkopuolella antaa vielä kasvupohjaa”, hän uskoo.
 
Viime vuodet ovat olleet Suomen Golfsenioreissa vahvan kasvun aikaa. Raimialan kaudella SGS:n jäsenmäärä on tuplaantunut lähestyen jo 15000 seniorin rajaa, samalla jäsenpalvelut ovat laajentuneet ja monipuolistuneet.

Jos SGS tarjoaa nykyisin jäsenilleen runsaasti etuja, virikkeitä ja toimintaa, niin paljon se on antanut myös väistyvälle puheenjohtajalle.

”SGS on avannut mahdollisuuden tavata suuren joukon mukavia golfsenioreita. Olen päässyt vaikuttamaan seniorien golftoimintaan ja jossain määrin laajemminkin koko golfin suuntaan Suomessa. Ennen kaikkea sain vaimoni kanssa vuosien mittaan suuren joukon ystäviä niin yhdistyksen toiminnassa mukana olleista kuin jäsenistäkin”, Raimiala summaa.

Aivan kokonaan Suomen Golfsenioreita Pertti Raimiala ei taakseen jätä. Puheenjohtajapestin jälkeen toiminta jatkuu tarvittaessa yhdistyksen hallinnon avustajana ja jossain määrin hän tulee edelleen vetämään myös Suomen Golfsenioreissa vuonna 2006 vauhtiin saattamiaan ja vuosien mittaan suuren suosion saavuttaneita jäsenmatkoja.

Ja sanomattakin on selvää, että Pertti jatkaa mieluisaa golfharrastustaan klubipelaajana Hyvinkään Golfissa.

Uusi puheenjohtaja tarttuu SGS:n ruoriin luottavaisin mielin

Salo Golfissa vuosia vaikuttanut ja parhaillaankin seuran puheenjohtajana toimiva Heikki Hallaranta tuli Suomen Golfseniorien hallitukseen vuonna 2010 vastaten aluksi yhdistyksen jäsenpalveluista ja niiden kehittämisestä. Jo seuraavana vuonna vastuualue vaihtui henkilömuutosten myötä miesten kilpailutoimintaan, jota hän on johtanut näihin päiviin saakka.

SGS:n kilpailutoiminta on viime vuosina kehittynyt ja laajentunut. Käyttöön on otettu kilpailuja tukevat tietojärjestelmät, uusia toureja on käynnistetty ja kilpailijamäärät ovat sitä kautta kasvaneet vuodesta toiseen.
Nyt pestinsä päättävältä puheenjohtajalta Pertti Raimialalta Heikki Hallaranta perii aktiivisen ja yhtenäisen yhdistyksen. Uuteen tehtävään hän sanookin lähtevänsä tämän vuoksi luottavaisin mielin.

”Toiminta on vakaalla pohjalla ja meillä on yhteiset näkemykset tulevaisuuden kehityssuunnista. Uskon, että saamme nykyhallinnon voimin Suomen Golfsenioreista golfaavia senioreita entistä paremmin palvelevan yhdistyksen”, hän kuvailee.

Uuden puheenjohtajan keskeisenä tavoitteena on kehittää edelleen SGS:n jäsenpalveluja ja kilpailuhenkisille kilpailutoimintaa niin, että jokainen löytää tarjonnasta itselle sopivan tourin.

Viime vuosien reippaan jäsenmäärän kasvun ja vireän toiminnan tuomiin tiedotushaasteisiin SGS on vastannut ottamalla käyttöön uutiskirjeen perinteisen Seniorigolfari-lehden ja kotisivujen lisäksi. Käynnissä on parhaillaan verkkopalvelun uudistamisprojekti, jonka myötä entistä toimivammin jäsenistöä palvelevat kotisivut saadaan käyttöön hyvissä ajoin ennen uuden kauden alkua.

Lähivuosien toiminnalliset tavoitteet täsmentyvät Hallarannan mukaan parhaillaan hiottavassa SGS:n strategiassa, joka on tarkoitus julkistaa kevätkokouksen yhteydessä. Silloin selviää, miten yhdistys tuottaa seniorigolfareille jatkossa virkistäviä yhdessäolon elämyksiä. 

Vaikka SGS:n jäsenmäärän hurjimmat kasvun vuodet lienevät jo takanapäin, jäsenkehitys jatkunee tuoreen puheenjohtajan arvion mukaan edelleen suotuisana.

”Tämä vuosi oli tietysti poikkeuksellinen, kun miesseniorien ikäraja pudotettiin 50 vuoteen.
Sitä mukaan kun tietoisuus SGS:n tarjoamista palveluista edelleen leviää seuroissa, niin maltillista kasvua jäsenmäärässä on odotettavissa lähivuosina. Tähän haluamme panostaa tiedottamisen keinoin, missä keskeisessä roolissa ovat seurojen senioritoimikuntien vetäjät”, Hallaranta toteaa.

ESGA:n EM-joukkuekilpailut tuovat kansainvälistä väriä SGS:n toimintaan 2018

Lassi Tilanderin vankalla kokemuksella johtama vuosikokous hyväksyi sääntömääräiset asiat vajaassa tunnissa. Hyväksytyn toimintasuunnitelman ja talosarvion mukaan SGS:n jäsenmäärä jatkaa 2018 edelleen kasvuaan ja ylittää 15.000 seniorin rajan. 

Kilpailutoimintaan kansainvälistä väriä tuovat Hämeenlinnassa elokuussa jäjestettävät ESGA:n M55-seniorien EM-joukkuemestaruuskilpailut, joiden järjestäminen on SGS:lle suuri haaste ja voimainponnistus.

Oma kansallinen kilpailutoiminta toteutuu kilpailukalenterissa julkaistun ohjelman mukaan. Uutuutena ja samalla pilottikokeiluna järjestetään miesten Pohjoinen Scratch Tour, joka pelataan Pohjois-Suomen kentillä, mutta jolle osallistumisoikeus on sarjajaon mukaan kaikilla SGS:n jäsenillä.

Senioreille on heinäkuussa tarjolla jälleen neljät kesäpäivät. Päiviä vietetään Loimijoki Golfissa Ypäjällä, Hill Side Golfissa Vihdissä, Kartanogolfissa Joroisilla ja Lappeenrannassa Viipurin Golfin Etelä-Saimaan kentällä, joka juuri julkistetussa kenttärankingissa on arvioitu maamme parhaaksi golfkentäksi. Pelioikeuksien määrää pyritään lisäämään tilanteen ja talouden mukaan siellä, missä kysyntä on vilkkainta.

Tiedotustoimintaansa SGS terävöittää uusimalla ennen uuden pelikauden alkua verkkosivunsa. Paitsi sivujen ulkoasu uudistuu myös tekniikka siten, että sivujen käyttö on eri päätelaitteilla entistä toimivampaa ja sujuvampaa. Seniorigolfari-lehti ilmestyy entiseen tapaan ja jäsenille tulee verkossa vuoden mittaan jakoon puolenkymmentä uutiskirjettä.

SGS:n hallituksessa erovuorossa olleet Kari Hiukka, Ole Johansson ja Paavo Reunanen jatkavat seuraavan kolmivuotiskauden. Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Vantaan Golfpuistoa edustava Ari Mustonen.