Heikki Aalto: Tärkeää on innostuneisuus ja vapaaehtoinen halukkuus

Heikki Aalto
Heikki Aalto
  • Heikki Aalto
  • Sankivaara

Haastattelusarja, jossa esittelemme henkilöitä, jotka tekevät vapaaehtoistyötä yhdistyksessämme SGS:ssä valtakunnallisen golfin senioritoiminnan hyväksi, jatkuu. Kaiki haastattelut siirtyvät talteen näiden sivujen Tarinatorille.

Vuorossa on Heikki Aalto, Pohjois-Suomen aluekoordinaattori Oulun Golfkerhosta.  

Kuka olet ja mistä tulet?
Olen Heikki Aalto, 59v, Kempeleestä, Pohjois-Suomen aluekoordinaattori. Sankivaara on kotikenttäni ja pelaan 8,5 tasoituksella. Tällä hetkellä olen Oulun kaupungin konsernihallinnossa johtajana, vastuualueena kansainvälinen yhteistyö erityisesti Pohjoismaiden ja Euroopan alueella.

Mitä teet pääsääntöisesti golfin parissa?
Haluan tietenkin pelata golfia, koska se on niin mukavaa. Golfin parissa pääsen rentoutumaan ja unohtamaan arjen kiireet. Kierroksen aikana pääsee nauttimaan ulkoilmasta ja kauniista maisemista sekä tavata mukavia ihmisiä. Suomen kesässä voi mukavasti pelata vaikka yöllä, ainakin täällä pohjoisessa yöttömässä yössä.

Miten ja milloin sinusta tuli golfari? 
Aloitin golfin pelaamisen, kun Oulun Sankivaaran kenttä avattiin vuonna 1992. Sankivaarassa on 2 18-reikäistä kenttää ja ensi kesänä avataan uusi par3 kenttä. Olen vähän myöhäisherännäinen golfin suhteen, sillä pelasin päätoimisesti jääkiekkoa mm. Oulun Kärppien edustusjoukkueessa. 

Mitkä ovat golfin pelaamisesi kohokohtia?
Golfin on parhaimmillaan, kun on hyvä ryhmä ja rento meininki, kenttä hyvässä kunnossa ja kaunis ilma. Lisämausteena on tietenkin se, kun peli kulkee, mutta se ei ole päätavoite. Kilpailuissa tietenkin on aina tähtäimessä tehdä mahdollisimman hyvä kierros.

Mikä on mielestäsi golfin vapaaehtoistyöntekijän tärkein ominaisuus?
Vapaaehtoistyöntekijänä on tärkeää innostuneisuus ja vapaaehtoinen halukkuus. Pitää tulla hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa, kun järjestelee kilpailuja. Mukavien ihmisten kanssa tämä on erittäin kiva harrastus.

Kuinka monta seuraa on alueellasi ja mitä siellä tapahtuu? 
Pohjois-Suomen alueella on vähän toistakymmentä aktiivista seuraa. Koska meidän alueemme on laaja, niin osallistumisen aktiviteetti vaihtelee kilpailun sijainnin mukaan. Ensi kesänä järjestetään aluetourit Katinkullassa, Kalajoella ja Kuusamossa. 

Mitä odotat tulevaisuudelta?
Tulevaisuus golfin parissa jatkuu varmaan samankaltaisena. Olen vuosittain käynyt ulkomailla noin kuukauden golfaamassa, joten toivotaan, että maailman terveystilanne palaa entiseen. Vaikka olenkin seniori, niin työssä käyvänä ihmisenä odotan oikeasti senioriksi pääsyä, eli pääsyä ansaitulle eläkkeelle. Odotukset golfin parissa liittyy varmaan siihen, että pystyn pelaamaan vielä mahdollisimman vuotta. Ehkä hieno ja kuuluisakin tavoite voisi olla ”pelata oma ikä” joku päivä. Saan tässä kuussa ensimmäisen lapsenlapsen, joten siltä osin saan uusia hienoja elementtejä arkeen. 

 

16.11.2020
Helena Rajala