ESGA M55 EM Wales Celtic Manor 31.7 - 3.8.2019

  • Harjoituskierroksella Jukka Lehtonen,  Juha Selin ja Ari Vauhkonen
  • Tapani Järvinen, Juha Sillman ja Jaakko Malinen

Järjestyksessään 38. ESGA M55 Joukkue EM-kisat pidetään Walesissa Celtic Manor Resortin kentillä. Scratch-joukkue pelaa vuoden 2010 Ryder Cup kenttää "Twenty Ten" ja hcp-joukkue Roman Road kenttää, joka on avattiin 1995.
Vuonna 2018 Hämeenlinnassa Suomi nappasi kultaa hcp-sarjassa ja oli viides scratch-sarjassa. Tavoite tietysti on uusia viime vuoden mestaruus ja vähintäänkin parantaa sijoitusta tasoituksettomassa sarjassa.
Wales on varmaan yksi sateisimmista paikoista Englannissa mutta  kisapäivien sääennuste näyttää varsin positiiviselta ja ensimmäinen päivä saatiinkin pelata aurinkoisessa ja lämpimässä kelissä.

Molemmat kentät ovat moitteettomassa kunnossa ja vaikeusastetta riittää.
Roman Road -kentällä ei juuri tasaisia paikkoja löydy vaan ylä- ja alamäkeä on tarjolla enemmän kuin olisi tarvetta. 
Ryder Cup kenttää "Twenty Ten"  monet kokeneet maajoukkueratsut pitävät rehtinä mutta vaativana  ja yhtenä upeimmista koskaan pelaamistaan kentistä. Jokaista lyöntiä on mietittävä, mikäli aikoo pitää pallon pelissä ja olla hyvissä hyökkäysasemissa. Pituutta kentällä on runsaat 6500 jaardia mutta varsinkin  neljä viimeistä reikää korkeuseroineen ovat haastavia eikä par tulos ole näillä väylillä pettymys.
Ensimmäinen päivä sujui Suomelta erinomaisesti: Cup-joukkue (hcp) pitää kärkipaikkaa yhdessä Espanjan kanssa tuloksella 285 lyöntiä, kolmantena on Puolan joukkue kolme lyöntiä perässä. Suomen joukkueen parhaan nettotuloksen, 69 lyöntiä teki Jaako Malinen. 
Championship-sarjassa (scratch) kärkipaikkaa pitää viime vuoden voittaja Englanti huikealla lyöntituloksella 302, toisena on Espanja lyöntituloksella 308 ja kolmantena Suomi hyvissä hyökkäysasemissa tuloksella 316. Kuten tuloksistakin näkee "Twenty Ten" -kenttä on todella maineensa veroinen ja vaativa. Suomen joukkueen parhaat tulokset 78 lyöntiä tekivät Ari Vauhkonen ja Peter Kaske molemmilla kuitenkin rasitteinaan tuplapar-tulokset, joten mahdollisuuksia parantamiseen jäi.
Molemmissa joukkueissa otetaan huomioon neljä parasta lyöntitulosta.

.........................................................
Toinen kisapäivä saatiin pelata edelleen lähes tyynessä huippukelissä. 
Suomen SCR-joukkue paransi tulostaan viidellä lyönnillä ja pitää vahvasti kiinni kolmannesta sijasta. Espanja ja toinen sija on 10 lyönnin päässä ja saavutettavissa kunhan pelaajien pelimerkit loksahtavat viimeisenä päivänä nappiin. Englanti ja ykköspaikka alkaa olla tavoittamattomissa.
Italia siirtyi kahden lyönnin johtoon HCP-sarjassa pelattuaan toisen päivän 9 lyöntiä paremmin kuin ensimmäisenä päivänä. Suomen joukkue pelasi tasaisesti ja hengittää lähietäisyydellä kakkospaikalla. Kolmantena viiden lyönnin päässä Suomesta on Itävalta. Suomella on kaikki mahdollisuudet uusia vuoden 2018 mestaruus jatkamalla tarkkaa peliä ensimmäisten päivien tapaan.

t..Kyösti

 https://www.esgagolf.com/esga_senior_uk_2019