Upea golfkohde Mallorcan Santa Ponsassa

Son Vida

Santa Ponsa on lomakohde noin puolentunnin matkan päässä Palmasta lounaaseen. Seniorimatkamme suuntautui upealle Mallorcan saarelle 10.-24.10.2023.

Hotellimme H10 Costa del Mar sijaitsi aivan meren rannalla eli oli todellinen rantaloma hotelli. Hotelli ei ollut tottunut isoihin ryhmiin, joten pientä säätöä jouduttiin tekemään kokoontumistilojen yms. osalta. Henkilökunta auttoi tarvittaessa hyvinkin avuliaasti.

Lähiympäristössä oli useita  golfkenttiä ja niistä viisi eri kenttää kuului senioreiden ohjelmaan. Tämä tiesi ryhmälle bussiajelua päivittäin. Kaikki viisi kenttää olivat kauniita silmälle, mutta vaativia pelin kannalta.

Ensimmäisenä korkattiin Bendinat kenttä. Yllätyksenä oli, että auton käyttö olikin lähes pakollista. Onneksi toteltiin caddiemasteria, sillä haasteita löytyi liikkumisen suhteen ihan riittävästi. Muuten Bendinat kenttä oli yksi suosikeistamme. Par oli vain 69, eivätkä väylät olleet mitenkään ylipitkiä. 

Suuraavana oli vuorossa Santa Ponsa I. Tämä kenttä on väljä, mutta väylät erittäin pitkiä. Yhteismitta keltaisilta 6219 m ja punaisilta 5250 m. Slopetaulukon mukaan kenttä oli näistä viidestä vaikein. 

Seuraavat kolme kenttää eli Son Quint, Muntaner ja Vida kuuluivat kaikki samaan yhtiöön ja olivat hyvin samankaltaisia. Vaativia ja  näyttäviä kenttiä kaikki. Son Muntaner oli viritetty naisten Euroopan touria varten erittäin haastavaksi. Bermuda ruoho koitui lähes kaikkien turmioksi.

Viikon aikana pelattiin siis joka päivä eri kenttää. Toisella viikolla samat kentät uudelleen. Pikkuisen on vaikea muistaa kenttien yksityiskohtia, vaikka kahteenkin kertaan ne pelattiin. Ehkä jatkossa on syytä keskittyä vain muutamaan kenttään, jotta sisäistäminen olisi parempaa.

Ihan kommelluksitta ei matkasta selvitty. Son Quintin kentällä sattui paha kaatumistapaturma, joka aiheutti henkilölle viikon sairaalassa olon Palmassa ja pitkän jatkohoidon Suomessa. Tilanne saatiin kuitenkin hyvin nopeasti hoidettua ja henkilö pääsi pikaisesti hoitoon.

Toinen yllätys tapahtui heti seuraavana päivänä, kun meillä ei yllättäen ollutkaan luvattuja peliaikoja. Harmillisesti yhden viikon matkalaisilta jäi Son Muntaner kenttä kokematta.

Kuten seiorimatkoilla yleensäkin, pelattiin joka päivä jotain pientä kisaa. Molemmilla viikoilla ratkottiin myös viikon mestaruus.

Ensimmäisellä viikolla voittajat kuvassa vasemmalta: Pia Lehto-Ehlebracht, Arto Pajuniemi, Eeva-Kaarina Haanperä, Jussi Viljanen, Paula Rautiainen, Sirkka-Liisa Tihtonen ja Kai Laamanen.

Toisella viikolla palkintopallille ylsivät Taisto Kapulainen, Marja Haulos, Kari Lundgren, Jussi Uotila, Paula Rautiainen, Kari Kankaanranta, Eeva-Kaarina Haanperä ja Sari Strid.

Vapaapäivänä moni suuntasi kohti Palman kaupunkia, joka onkin erittäin viehättävä nähtävyys. Palmasta saattoi myös matkata vanhalla junalla Sollerin kaupunkiin. Reitti kulki upeissa vuoristomaisemissa ja tunnelma puisilla junan penkeillä oli kokemisen arvoinen. Perillä odotti vanha raitiovaunu, jolla jatkettiin Sollerin kauniiseen satamaan. Tätä retkeä voin suositella tuleville Mallorcan matkaajille.

Iso ryhmä toi omat haasteensa Santa Ponsan matkaamme. Varsinkin jokapäiväiset kuljetukset ja pitkät starttiajat tekivät pelipäivistä pitkiä.  Kuitenkin suosittelen tätä kohdetta kaikkinensa, yritämme pitää sen SGS:n matkaohjelmassa jatkossakin.

Kiitos kaikille matkalla mukana olleille rennosta ja iloisesta seurasta.

Anneli Tuominen
Matkanvetäjä

Kuvat ovat matkalla olleiden ottamia, kiitos kaikille kuvaajille.