Tuttu ja turvallinen Belekin Gloria Verde

Gloria Verde väylä 2

Seniorien maaliskuisen Belekin matkan kohteena oli tuttu ja turvallinen Gloria Verde. Suurelle osalle matkaajista paikka on hyvinkin tuttu useammalta aikaisemmalta reissulta, joten tunne on kuin kotiin tulisi.

Samalla oli kuitenkin myös useita, joille Gloria ja koko Belekin alue oli uusi tuttavuus ja ilahduttavasti oli myös muutama, jolle Golfseniorien isännöimä golfmatka oli uusi kokemus.

Belekin alue on kokonaisuutena ainutlaatuinen golfresortti, golfklubeja on 11 ja niillä kenttiä yhteensä 18. Toinen toistaan prameampia hotelleja on vieri vieressä rantaviivaa pitkin reilut 50.

Glorian resortti käsittää kolme hotellia, kaksi täyspitkää kenttää ja yksi yhdeksänreikäinen. Suosikiksemme on valikoitunut Gloria Verde -hotelli, joka on Gloria-hotelleista vaatimattomin, mutta sitäkin kodikkaampi ja viihtyisämpi. 
Kentät ja klubi sijaitsevat sopivan kävelymatkan tai shuttle-busssin päässä hotellilta. 

Menomatkalla pelko oli suuri, että kaikki matkatavarat eivät tulisi perille, kun jostakin lähti liikkeelle huhu, että 1000 kiloa pakaasia olisi jäänyt Helsinkiin. Pelko osoittautui kuitenkin turhaksi. Paluussa skenaario sitten toteutui sitäkin rankemmin, kun reilusti toistakymmentä laukkua tai bägiä jäi SunExpressin koneesta pois. Tätä kirjoitettaessa, asiaa vielä selvitetään, eikä ole tietoa tavaroiden jälkitoimituksesta.

Koko Suomi oli jälleen hyvin edustettuna aina Oulua, Seinäjokea, Kuopiota, Poria, Turkua, Alastaroa, Jyväskylää, Tamperetta, Lappeenrantaa, Hämeenlinnaa, Hollolaa ja pääkaupunkiseutua myöten. Kelit olivat golfin kannalta ihanteelliset ja kentät erinomaisessa kunnossa, joten senioreille ei jäänyt kuin nauttiminen tilanteesta. Pelit saatiin vanhaa kaavaa noudattaen hyvin hoidetuiksi, kaikki pääsivät tavalla tai toisella osallisiksi OnGolfin ja SGS:n palkinnoista. Erilaiset leppoisat joukkuepelit näyttelivät pääosaa. Glorian kentät ovat suhteellisen pitkät, joten senioreille annettiin lupa valita pelitii vapaasti. Näin jokainen sai pelata kenttiä sen pituisina, mikä tuntui mukavalta.

Lyöntipelimestaritkin saatiin kruunatuiksi hyvin tuloksin. Ensimmäisellä viikolla mestarit olivat KanavaGolfin Hannele Björklund (73 lyöntiä netto) ja Yyteri Golfin Kimmo Marjamäki (72), toisella viikolla etevimmät olivat Helsingin Golfklubin Hani Haimi (72) ja Tarina Golfin Risto Finne (66).

Hotellin ruoka on turkkilaiseen tapaan laadukasta ja maukasta ja palvelu hyvää. A la carte -ravintolat La Famosa ja Bazilika jäivät erityisesti mieleen. Belekissä yleisesti noudatettava All inclusive -konsepti tekee vieton täällä varsin helpoksi, eikä golfarin osaksi jää kuin olosuhteista nauttiminen.

Kiitos vielä kerran kaikille mukavasta matka- ja peliseurasta. Toivottavasti tapaamme uudestaan näissä merkeissä tai jossakin kesän senioritapahtumassa. Samalla toivon kaikkien jälkeenjääneiden matkatavaroiden löytäneen kotiin.

Matkaterveisin,
Ole Johansson