Suomi paras Pohjoismaa Marisa Sgaravatti Trophyssa ja European Ladies Masters’ Team Championship -turnauksessa Sveitsissä

Marisa Sgaravatti ja Masters Team Championship turnaukset pelattiin Sveitsissä

Suomen naiset venyivät hienosti viidenneksi Marisa Sgaravatti Trophyssa Bonmontissa, Sveitsissä. Viimeisessä reikäpeliottelussa kaatui Belgia luvuin 3-2. Myös naismaajoukkueemme Ladies Masters’ 65+ kisassa pelasi itsensä parhaaksi Pohjoismaaksi sijoittuen lopulta seitsemänneksi.

Marisa Sgaravatti -turnaus aloitettiin perinteisesti kahden päivän lyöntipelikierroksilla. Viiden pelaajan tuloksista neljä parasta laskettiin mukaan. Kahden päivän jälkeen tasaväkinen Suomen joukkue oli seitsemäntenä tuloksella 671 päätyen pelaamaan sijoista 5. - 8. Espanja oli lyöntipeleissä ihan omassa luokassaan tuloksella 628, toisena Italia, Sveitsi kolmantena ja Tsekit neljäntenä. Näiden neljän kesken ratkottiin mitalit tänä vuonna.

Loppuotteluun selvittivät tiensä lopulta Italia ja Espanja. Lopulta Espanja oli vahvempi ja vei mestaruuden luvuin 3.5 - 1.5. Tsekit voittivat pronssimitalit tiukassa ottelussaan Sveitsiä vastaan.

Suomi aloitti sijoitusottelunsa todella vahvasti kovaa Portugalia vastaan. 4-0 tilanteessa voittolaulut kaikuivat myös ankkurin, Virpi Lappalaisen, ja kapteenin Anne Kokon korviin ja peli lopetettiin 16. väylällä tilanteessa 4 up Virpille. Suomi löi siis Portugalin murskaavasti 4.5 - 0.5.

Finaalipäivänä vastaan asettui Belgia, joka edellisenä vuonna oli vienyt pronssiset mitalit silmiemme edestä Belgiaan. Nyt oli tahti toinen. Suomi oli päättänyt voittaa Belgian. Sisarusten Marja Virtanen ja Eeva Määttänen jatkaessa vahvoja esityksiään, ja Ilona Kauppisen säestäessä myös selkeällä voitollaan Suomi nappasi viidennen sijan numeroin 3-2. Sijoitus on erinomainen kovassa seurassa 17 joukkueen turnauksessa. Villit tuuletukset olivatkin paikallaan voiton ratkettua 16. väylällä.

Suomen joukkueessa pelasivat Marja Virtanen, Eeva Määttänen, Nina Johansson, Ilona Kauppinen ja Virpi Lappalainen.

Master Team (65+) turnaus pelataan kolmipäiväisenä. Ensin päivä Fourballia, ja sen jälkeen kaksi päivää henkilökohtaisia lyöntipelejä, joista kolmen parhaan tulos neljästä laskettiin mukaan. Fourball -kierroksista joukkueen molemmat tulokset laskettiin lopputuloksiin.

Suomen joukkueessa pelasivat kokeneet kävijät Heli Ekström, Erja Helen-Salonen, Pirkko Havukainen ja ensikertalaisena Ulpu Helkkula, joka selviytyi kisaurakastaan mainiosti. Pirkko Havukainen oli sarjan 3. paras pelaaja yksilökohtaisesti pelaten toisena päivänä hienon tuloksen, 77. lyöntiä. Myös tässä sarjassa Suomi venyi parhaaksi Pohjoismaaksi sijoittuen seitsemänneksi 11 maan joukossa. Voiton Masters -sarjassa vei Italia. Hopeaa ottivat sveitsiläiset ja pronssin Ranska.

Golf Club de Bonmont Jura-vuoriston kupeessa, Mont Blanc ja Geneve-järvi maisemanaan hiveli pelaajien silmiä auringonpaisteessaan koko viikon. Itse kisakenttä oli erinomaisessa kunnossa ja haastava, taitavan pelaajan kenttä. Lähipeli ja viheriöt kaikkineen osoittautuivat hyvin haastaviksi molempien sarjojen pelaajille.

Sveitsin Seniorinaisten golfjärjestö SSLGA yhdessä ESLGAn kanssa onnistui viemään järjestelyt mainiosti ja tarkasti läpi yhdellä kentällä kahden turnauksen ja 150 pelaajan osalta. Tunnelma koko turnauksen ajan oli rento ja iloinen, josta varmasti kaikki maajoukkueet nauttivat täysin siemauksin.

Ensi vuonna kisat pelataan juhannuksen jälkeisellä viikolla Waterloossa, Belgiassa.

Haluamme vielä kerran kiittää koko Suomen pelaajistoa ikimuistettavasta kisamatkasta ja hienosta ystävyydestä ja yhteishengestä onnitellen samalla erinomaisista pelisuorituksista!