Seniorien reikäpelien Suomen mestaruudet Nurmijärvellä - osa 2

Reikäpeleissä kaksi holaria tehnyt Vuokko Karjalainen

Perjantaista lauantaihin 10-11.09.2021 jatkettiin hienossa säässä reikäpeliotteluita Nurmijärvellä, kun vuorossa olivat miesten M60- ja M70-Tourit sekä naisten N65-Tourin jatko.

Miesten ensimmäisenä pelipäivänä karsittiin jälleen neljässä lohkossa kahdeksasta paikasta finaalipeleihin osanottajat molempien tourien osalta. Samaan aikaan naiset jatkoivat omaa kilpailuansa, jossa oli lohkovaiheesta edetty jo jatkopeleihin.

Naisten SM N65 reikäpelivoittajien oli helppo hymyillä. Kultaa saavutti Kurk Golfin Vuokko Karjalainen, hopeaa Espoo Ringside Golfin Tuija Hannukainen, pronssia Helsingin Golfklubin Seija Lammi ja neljännelle sijalle taisteli Pickala Golf Clubin Margit Pasanen. Osa mitaleista ratkesi vasta jatkorei’illä, joten mitaleista oli tiukka kisa.

Erikoismaininnan ansaitsee tietenkin Vuoko Karjalainen, jolla oli huikeat kaksi pelipäivää. Kultamitali kotiin viemiseksi ja kumpanakin päivänä tehty holari, ensimmäisenä päivänä väylällä B5 ja toisena väylällä B8, lisää saavutusten joukkoon.

Miesten M60-sarjassa Pickalan Ari Vauhkonen otti heti ohjat käsiinsä, vaikka hänen kaksi ensimmäistä otteluaan ratkesivat vasta viimeiselle reiällä. Samaan aikaan Keijo Lehtokorpi Muuramesta eteni omalla tahollaan voittaen niin ikään kaksi ensimmäistä otteluaan 9. reiällä. Finaalissa hän kuitenkin hävisi Arille 2/1. Pronssin vei Pirkkalan Jukka Pajunen voittaen Harjattulan Tuure Halosen 3/2.

Miesten M70-sarjan ennakkosuosikki oli Kymen Veijo Suomela, joka lohkovaiheen jälkeen oli ykkössijoitettu. Hän voittikin ensimmäisessä pelissään Messilän Markku Utin, mutta sen jälkeen Tapio Aalto Nordcenteristä pudotti hänet loppuottelusta ja Veijon oli tyytyminen pronssiin. Pickalan Raimo Pasanen eteni kuin juna loppuotteluun huolimatta jalkaongelmistaan ja otti M70:n mestaruuden vakuuttavasti voittaen numeroin 5/4 Tapio Aallon, joka jäi hopealle.

Näistä kaikista onnistumisista huikeat onnittelut kaikille!

Lämpimät kiitokset Nurmijärvi golfille ja Kari Piipon tiimille sekä erityisesti Johanna Purhoselle koko nelipäiväisen kilpailun onnistuneista järjestelyistä. Kenttä oli jälleen erinomaisessa kunnossa pelaajien kiitellessä varsinkin viheriöitä.