Ryder Cup Muun Suomen joukkueelle

Ryder Cup 2024

Ryder cup pelattiin 14.5. Kymen golfin kentällä Kotkassa mukavissa olosuhteissa kilpailun perustajaa Kari Nymania kunnioittaen.

Ensimmäisenä starttasivat molemmista joukkueista 6 bestball -paria. Näistä Muun Suomen joukkue voitti neljä, yksi meni tasan ja Uusimaa voitti yhden. Tilanne siten Muun Suomen joukkueelle 4,5-1,5.

Iltapäivällä pelattiin singelit 12 peliparilla. Näissä Uusimaa siirtyi niskan päälle, mutta tarvitsi 3 voittoa enemmän kuin Muu Suomi aamupäivän pelien takia. Tilanne kiristyi koko ajan loppua kohti, mutta viimeisten ryhmien tultua maaliin voitiin todeta, ettei Uudenmaan kiri riittänyt. Kokonaistulos oli 10,5 - 7,5 Muun Suomen joukkueelle.

Tämänvuotinen Ryder Cup oli järjestyksessään kymmenes ja kilpailun päätteeksi Veijo Suomela muisteli kilpailun syntyhistoriaa ja  vaiheita takavuosilta. Samalla hiljennyttiin muistamaan viime talvena yllättäen poistunutta Kari Nymania, joka oli Veijon kanssa ollut perustamassa cupia ja  kilpailun puuhamiehenä näinä vuosina. Tämä kilpailuhan  on  pelaajien organisoima ja se pidetään vuorovuosina Uudellamaalla ja sen ulkopuolella. SGS on liittynyt mukaan hoitamaan tulospalvelua ja avustamaan hankkimalla pelipaidat. Koska Kari Nyman oli ollut aina iloinen, värikäs ja positiivinen persoona, niin muistelimme häntä surunauhojen sijaan värikkäillä pelipaidoilla ja kuvakavalkadilla. 

Ryder Cupin lopulliset tulokset löytyvät SGS:n GolfBox kilpailukalenterista.

Aki Kurronen
Kilpailupäällikkö