Pohjoisen seniorien SCR mestaruus ratkottiin Rovaniemellä 13-14.08.2022

Lapissa pelattiin PSM

Pohjoinen seniorien SCR mestaruuskisa (PSM) pelattiin kaksipäiväisenä scratch lyöntipelikilpailuna 58 osallistujan voimin Rovaniemellä Santa Claus Golf -kentällä.

Golfkeskus tarjosi hienot puitteet kisajärjestelyille Ounasvaaran luonnonkauniissa ympäristössä. Kenttä oli viritetty kilpailukuntoon ja tulostaso sarjoissa oli hyvä. Sarjoina oli N50, M50, M60 ja M70, sekä joukkuekilpailu. Kilpailu käytiin tasoituksettomana lyöntipelinä.

Sarjassa M50 pelaajien taso oli erittäin kova. Sarjan voittajan Oulun Golfkerhon Eero Kallion lopputulos oli146 lyöntiä, (75 ja 71) Hopeamitalin sai mukaansa Santa Claus golfia edustava Mika Törmänen yhteistuloksella 147. (75 ja 72) häviten Eerolle vain yhdellä lyönnillä. Pronssin nappasi Oulun golfkerhon Sakari Palsola yhteistuloksella 153. (75 ja 78) Sarjan tasaisuutta kuvasti se, että kyseiset herrat lähtivät tasatuloksesta toiseen kisapäivään.

M60 sarjan kullan vei nimiinsä kovakuntoinen Veijo Haverinen tuloksella 150, (72 ja 78) Hopea jäi Rovaniemelle Pekka Hyväriselle tuloksella 165, (86 ja 79) ja pronssi matkasi Meri Lapin edustajan Veijo Isometsän mukana Kemiin tuloksella 167. (84 ja 83)

M70 sarjan kullan vei Rovaniemellä asuva, Aulangon golfia edustava Juhani Tervonen tuloksella 157, (79 ja 78) Hopeaa sai lyöntimäärällä 172 Lahden Golfista Kari Hiukka. Pronssia otti Oulun Golfkerhon Esa Juntunen tuloksella 175.

Naistensarjassa voittokullan vei Pirjo Kortesoja Kalajokilaakson Golfista, 165 lyönnillä, hopean nappasi Weilian Yu Santa Claus Golfista 169 lyönnillä ja pronssia Marketta Kaarninen Santa Claus Golf Clubilta 181 lyönnillä.

Joukkuekilpailun ja upean kiertopalkinnon voitti Oulun Golf 656, toiseksi tuli Santa Claus Golf 2 tuloksella 666 ja kolmanneksi Santa Claus Golfin 1. joukkue tuloksella 687.
Kisan toisena päivänä nähtiin myös ”Holari” kun Kuusamon Alpo Leinonen löi kentän toisella väylällä pallon kuppiin, mailana oli rauta 8. Alpon peli kulki sunnuntaina muutenkin mallikkaasti. Holari oli Alpon ensimmäinen.

Tulokset löydät sarjoittain SGS:n GolfBox-kilpailukalenterista.

M50 sarjan voittaja Eero Kallio ja M60 sarjan Veijo Haverinen edustivat myös Oulun golfkerhon joukkuetta ja molemmat tiivistivät PSM kisakokemustaan: ” Pelaaminen oli helppoa ja tulokseen ollaan tyytyväisiä. Sää oli loistava ja järjestelyt toimivat mallikkaasti. Ilmapiiri kisassa ja kisan jälkeen oli rentoa ja leppoisaa. Me kyllä toivotaan, että tätä kisaa pelattaisiin myös jatkossa täällä pohjoisessa”.

Pelaajamäärä, 58 pelaajaa, oli kohtalainen. Naispelaajia toivoisimme lisää. Heitänkin haasteen kaikille pohjoisen golf seuroille, aktivoikaa ainakin yksi naispelaaja lisää kilpailuun ensi vuonna.

Lopuksi suuri kiitos tämänkin vuoden yhteistyökumppaneille Lapland Hotels, Ari Vuorentausta sekä Lapset Oy Risto Ikäheimo. Hotellille suuri kiitos maukkaista aamiaispaketeista ja välitauko tarjoiluista. Ristolle kiitos suuresta panostuksesta markkinoinnissa ja tietysti myös upeista bägi lätkistä. Kiitos Santa Claus Golf talkoo porukka, Piia, Elias ja Kari. Olitte järjestäneet upean kentän ja puitteet pelaajille.

Kiitokset kaikille mukana olleille pelaajille ja onnittelut vielä voittajille hienoista suorituksista.