Pohjanmaan Aluetourin 1. osakilpailu pelattiin Vaasassa

Aluetour 1 Vaasa

Pohjanmaan ensimmäinen Aluetour pelattiin torstaina 15.6. Vaasan kentällä. Kiitokset Vaasan Golfille Suomen Golfsenioreiden puolesta.

Sää oli kesäisen lämmin eikä tuultakaan ollut haitalle asti.  Mukaan kisaan oli ilmoittautunut alun perin 121 pelaajaa, mutta erinäisten poisjääntien ja myöhässä mukaan pääsyä pyytäneiden jälkeen yllätys yllätys, kisaan osallistui 121 pelaajaa. 

Ensimmäistä kertaa Pohjanmaan alueella otettiin käyttöön myös sähköinen tulostesyöttö, toki paperi kortit olivat mukana ja niiden perusteella ratkaistiin mahdolliset eroavaisuudet tuloksissa. 

Kisa pelattiin yhteislähtönä alkaen kello 10 ja kun kaikki sarjat pelattiin omina lähtöinä tuli lähtöjä yhteensä 33. Hieman arvelutti miten kenttä saadaan rullamaan tuollaisella pelaaja määrällä. Kaikki meni kuitenkin hyvin ja ensimmäiset kisailijat olivat lounaalla ennen kuin viisi tuntia lähdöstä oli kulunut. Viimeiset ryhmät käyttivät aikaa kierrokseen hieman alle kuuden tunnin. 

Kenttä oli varsin keväisessä kunnossa, mutta jyräämällä greenit oli saatu pelattavaan kuntoon. Siispä voittotulokset kaikissa sarjoissa painuvat miinukselle. Eniten palkintosijoja ottivat Vaasan ja Eteläpohjanmaan Golfin edustajat. Vaasalaisia kahdeksan ja EPG:n edustajia kuusi oli sarjojen kolmen parhaan joukossa.

Suurin osa kilpailijoista täytti sähköisen tuloskortin hyvin ja kokonaan käyttämättä jätti viisi ryhmää erinäisten sekaannusten johdosta. Korttien tarkastamisessa sähköisestä tulosten syötöstä oli suuri apu ja niin tulokset oli laskettu ja palkinnot jaettu jo klo 16:15. jolloin oli aika toivottaa kaikille hyvää kotimatkaa.

Kaikki Vaasan Aluetour 1:n tulokset löytyvät SGS:n GolfBoxista

Seuraava kisa pidetään 13.7 Botnia Golfissa.

Esko Heikkinen    
Aluekoordinaattori
- Alue 5 Pohjanmaa