Naiset taistellen viidensiksi Marisa Sgaravatti Trophyssa

Suomen joukkue päättäjäisissä

Suomen naiset nousivat lopulta viidensiksi Hollannin Nunspeetissa pelatuissa kisoissa. Master Team (65+) Championshipeissa joukkueemme sijoittui sijalle 9.

ESLGAn järjestämät Marisa Sgaravatti ja Master Team Championship turnaukset pelattiin auringon helliessä kisaviikkoa Het Rijk van Nunspeetin kentällä. Kankean alun jälkeen molemmat suomalaisjoukkueet paransivat peliään päivä päivältä jättäen hyvän maun koko turnauksesta. Mainion toisen lyöntipelipäivän jälkeen Marisassa joukkueemme pelasi lyöntipelien jälkeen sijoista 5.-8. Suomen joukkueen toisen päivän lyöntipelitulos oli koko kisan paras kapealla ja vaikealla kentällä.

Lyöntipelipäivän Masterilaiset päätyivät pelaamaan reikäpeleissä sijoista 9.-11. Reikäpeleissä Masterilaiset osoittivat erinomaista reikäpelivenymistä ja voittivat kaikki vastustajansa. Tuliaisina kotiin 9. sija 11 maan joukossa. Masterissa suomalaisista pelasivat Erja Saraste, Pirkko Havukainen, Raija Laukkanen ja Eeva Määttänen, kapteeninaan Seija Lammi.

Marisalaiset saivat reikäpelien 1. kierroksella vastaansa viime vuoden välierävastustajamme, Saksan. Saksa kaatui tälläkin kertaa, luvuin 4-1. Sijasta 5 lähdettiin pelaamaan toista viimevuotista finalistia, Sveitsiä vastaan. Ottelusta muodostuikin äärimmäisen jännittävä. Pirjo Kortesoja aloitti pisteiden keruun niputtamalla Sveitsin ykköspelaajan, Julian Harrisin luvuin 5/4. Sveitsiläiset voittivat sitten ottelut Nina Johanssonia ja Tea Haavistoa vastaan. Kahdessa muussa ottelussa Satu Huotari vei ottelunsa jatkorei’ille ja Hannele Heikura 18. väylällä. 18. reiällä kapteenina sain Huotarin käsimerkit, että voitto 2. jatkoreiällä oli selvä, joten ratkaisu jäi Hannelen käsiin. Hannelen upottaessa metrin voittoputin, olimme saaneet ansaitun revanssin Sveitsistä ja ilo oli ylimmillään viidennestä sijasta.

Marisa Sgaravatti Trophyyn osallistui 17 maata. Suomen joukkueessa pelasivat Pirjo Kortesoja, Hannele Heikura, Tea Haavisto, Satu Huotari ja Nina Johansson. Joukkueen kapteenina Anne Kokko.

Nämä kisat ovat aina hienosti järjestettyjä. Hollannissa mukana oli huomattava määrä vapaaehtoisia ja kisakenttä, vaikkakin hyvin kapea, kaunis sijoittuen luonnonpuistoalueelle. Kentän kunto oli erinomainen ja käytössä mm. järjestely, jonka soisi leviävän Suomeenkin - viheriöin editse ja sivuilta kulku kärryn kanssa oli kielletty. Maalatuin valkoisin viivoin ohjattiin kärryt samoille reiteille, kuin golfautotkin.

Ensi vuoden kisat pelataan heinäkuun alussa Portugalissa. Kisakenttinä Praia del Rey (Marisa) ja West Cliffs (Masters).