Matti Mäkivirta hallitsi ensimmäisen päivän sateet ja toisen päivän tuulet mestarillisesti M65 SM-kisoissa Tawast Golfissa

Iloinen mitalikolmikko Ari Vauhkonen II, Matti Mäkivirta I ja Veijo Suomela III

M65 Suomen mestaruudet ratkaistiin Hämeenlinnassa Tawast Golfissa 131 osallistujan ja 24 joukkueen voimin. Ensimmäisen päivän lähes taukoamaton sade ja toisena päivänä yltynyt tuuli koettelivat sekä pelaajien taitoja että hermoja ja tulostaso jäikin vain kohtuulliseksi.

Parhaiten pintansa pitivät Aulanko Golfin Matti Mäkivirta +8 (76, 76), hienon nousun toisena päivänä tehnyt Pickala Golfin Ari Vauhkonen +11 (82, 73) ja tasaisesti pelannut Kymen Golfin Veijo Suomela +12 (78, 78). Neljättä sijaa jakoivat Tuusulan Golfklubin Markku Hiltunen + 14 (77, 81) ja ensimmäisen päivän jälkeen johdossa ollut Yyteri Golfin Timo Haapala (74, 84). Sea Golf Rönnäsin Timo Merentie +15 (77, 82) ja järjestävän seuran Kari Anttonen +17 (83, 78) kuittasivat viimeiset palkintosijat.

Pickala Golf (Risto Hotti, Raimo Pasanen ja Ari Vauhkonen) hallitsi joukkuekilpailua lähes ylivoimaisesti ja voitti hyvän toisen päivän ansiosta tuloksella 492.  Toiseksi sijoittui Aura Golf (Reima Granberg, Matti Leinonen ja Kari Nyman) tuloksella 504 ja kolmannen sijan vei paremmalla 2. päivän tuloksella Tuusulan Golfklubi (Kalevi Kyhälä, Petri Teivo ja Markku Hiltunen) 506. Tawast Golf 1 ja Kymen Golf pelasivat saman tuloksen.

HCP-sarjan kolme parasta olivat Peter Hutton -5, Tuusulan Golfklubin Markku Hiltunen ja Vierumäki Golfin Timo Selonen samalla tuloksella -2.

Tawast Golfin henkilökunta oli saanut kentän erinomaiseen kuntoon kevään vaikeuksien jälkeen ja se tarjosi SM-kisalle oivat puitteet. Greenien liukkaus jopa yllätti monet ja teki puttaamisesta varovaista ja epävarmaa. Järjestelyiden osalta kaikki toimi moitteettomasti ja forecaddiet väylällä 8 olivat hienosti apuna. Kiitos kuuluu myös klubin keittiölle, joka hienosti jousti ja odotteli viimeisiä pelaajia syömään sovitun aikarajan jälkeen.

Kilpailun palkinnot jakoi SGS:n puheenjohtaja Heikki Hallaranta.

Viimeinen varsinainen M65 Tourin osakilpailu pelataan Tuusulan Golfklubilla 27.8. Tervetuloa!

29.7.2021

Jouko Latvakangas
Tour Manager

Klikkaa kuvaa, niin näet sen kokonaan.