Masterin (MGC) miehet niukkaan voittoon Nokian SM-joukkuekisoissa

aster Golfin voittoisa joukkue Kimmo Vihanto, Mikko Eskelinen, Patrik Björksten ja Jari Puurtinen

Kaksipäiväisten kisojen lauantai-päivä valkeni tuulisena, mutta sateettomana kun joukkueet lähtivät ratkomaan seurojen välistä paremmuutta.

Lauantaina pelattiin kaksi kierrosta, joista ensin oli vuorossa Fourball. Aluksi näytti siltä, että Oulun pojat (OGK) olivat tulleet näyttämään etelän herroille kaapin paikan, kun joukkue teki erinomaisen yhteistuloksen (-7), vaikka oli OoM-pisteiden mukaan ensimmäisten lähtijöiden joukossa. Lakeside (LGV) ja Mikkeli (MG) kuitenkin tulivat takaa tasoihin.

Iltapäivällä pelattiin Foursome, missä Talma (GT) kohenteli asemiaan pelaamalla yhteistulokseksi +7. Myös Master (MGC) oli parhaimmistoa tuloksella +9. Oulun joukkue hieman taipui, kun korttien yhteistulos oli +16. Kokonaistilanteessa Lakeside piti kuitenkin kärkipaikkansa kahden kisan yhteistuloksella +4. Talma (+7), Sarfvik (+8) ja Oulu (+9) seurasivat kintereillä. Mikkelin joukkueella oli vaikeuksia ja se tippui yhdeksänneksi tulokseen +14. Myöskään Pickalan (+17) ei esittänyt parastaan, vaikka lähti kisaan OoM:n mukaan osallistujista parhaana joukkueena. Sunnuntai Singelit kuitenkin ovat aina merkittävässä roolissa ja käytännössä kaikki oli vielä auki.

Sunnuntaina hanat aukenivat ja kisaa ei saatu alkua pitemmälle, kun tehtiin päätös yhteislähdöstä, mikä alkaisi klo 11. Sitäkin jouduttiin siirtämään niin, että kentälle päästiin vasta klo 12.  Näin kisa saatiin päätökseen vasta klo 17 seutuvilla. Harmittavaa oli, että osa pelaajista jätti mobile scoringin käytön väliin ja kisasta kiinnostunut innokkaiden golffarien joukko ei päässyt jännittämään mukana.

Master Golf Club kiilasi voittoon Kimmo Vihannon (72) ja Jari Puurtisen (75) mainioilla single-kierroksen tuloksilla. Patrik Björksten (80) varmisti seuran voiton kahden lyönnin marginaalilla Lakesidesta. Neljäs joukkueen jäsen oli Mikko Eskelinen, joka pelasi hienosti parinsa Patrikin kanssa Fourballin ja Foursomen. Toiseksi sijoittuneessa Lakeside Golf Vammalan joukkueessa pelasivat Marko Pentti, Tero Lahtinen, Tapio Honkamaa, Pekka Lindeman ja Vesa Pussinen. Kolmanneksi sijoittui kahden lyönnin erolla Lakesideen Golf Talma. Talman joukkueessa pelasivat Timo Pulkkinen, Sami Mäenpää, Sampo Laisi ja Kimmo Hyvärinen.

Lisää tuloksia löytyy SGS:n GolfBoxista

Jouko Latvakangas
17.9.2023