Marraskuinen La Sella ei pettänyt

Ryhmäkuva La Sella

Montgo vuoren juurella sijaitseva La Sella on noussut viime vuosina monen golfarin suosikiksi. Kohde ei tälläkään kertaa tuottanut pettymystä. Kaikki toimi moitteettomasti ja sujuvasti, niin kentillä kuin hotellissakin.

Kenttä sijaitsee Alicanten ja Valencian välissä Lentoasemalta on noin tunnin bussimatka kohteeseen.

Resortin kolmesta 9-reikäisestä osasta koostuvan kentän on suunnitellut Masters-voittaja Jose Maria Olazabal. Yhdistelemällä näitä kolmea eri tyyppistä yhdeksikköä saadaan mukavaa vaihtelua peli kierroksiin. Väyliä sekä viheriöitä on uusittu viime aikoina ja ne olivatkin hyvässä kunnossa. Harjoitus alueita on myös parannettu ja näin ne tarjosivatkin hyvät mahdollisuudet, niin puttaukseen kuin muuhunkin lähipeli harjoitteluun.

Kentät, klubi ja range ovat kaikki lähestymislyönnin päässä hotellilta ja useimmista huoneista oli kentille hienot näkymät.

Matkan ensimmäiset päivät sujuivat lämpimässä, mutta tuulisessa säässä. Toisella viikolla tuuli tyyntyi ja lämpö nousi helle lukemiin, joka myös hieman vaikutti jaksamiseen kierrosten kestäessä useimmiten lähes viisi tuntia.

Seniorigolfareita oli ensimmäisellä viikolla 34 ja toisella viikolla 33, eli varsin runsas joukko innokkaita osallistujia, kiitos siitä. Viikkojen aikana pelattiin eri muotoisia ja leikkimielisiä joukkue sekä yksilö kilpailuja. Viikkojen päätteeksi ratkottiin La Sellan viikko mestaruudet.

Ensimmäisen viikon kaksi päiväisen kilpailun mestareiksi naisissa pelasivat Erja Jaatinen yhteispisteillä 73, toiseksi Anne Eriksson pistemäärällä 67 ja kolmanneksi sijoittui Aija Finne tuloksella 63.

Miesten mestari oli Juha Impola pistemäärällä 66, toiseksi sijoittui Aimo Romakkaniemi 65 pisteellä ja kolmanneksi Esa Rekola pisteillä 61.

Lähimmäksi lippua löi Helena Mattila.

Toisella viikolla naisten mestariksi taituroivat Helena Löfgren-Mikkola 34 pistebogey pisteellä. Toiseksi sijoittui Erja Jaatinen pistemäärällä 32 ja kolmanneksi tuli Pirjo Sahla 30 pisteellä.

Miehissä viikon mestariksi pelasi Aimo Romakkaniemi pistemäärällä 37, toiseksi sijoittui Martti Brander 31 pisteellä ja kolmanneksi tuli Kari Salo pisteillä 30.

Toisella viikolla lähimmäksi lippua osui Aimo Romakkaniemi sekä Martti Brander. Lisäksi palkittiin viikkojen aikana haastavaksi osoittautuneen Llebeig kentän seitsemännellä väylällä parhaan pistebogey tuloksen tehnyt Markku Kaukanen.

Vapaapäiviä matkalaiset viettivät joko patikoiden Montgon luonnon puistossa, tai vierailemalla noin 8 kilometrin päässä sijaitsevassa Denian rantakaupungissa. Deniassa on paljon ostosmahdollisuuksia sekä hyviä palkittuja ruokaravintoloita ja nähtävyyksiä, kuten vanha Denian linna, venesatama ja pitkät rannat. Hieman lähempänä hotellia on rauhallinen La Xaran kaupunginosa ruokakauppoineen. Viimeisenä, mutta ei vähäisempänä on Jesus Pobren pikku kylä, jonne matkaa hotellilta on noin kaksi kilometriä ja kulku kylään taittuu hyvää kävelytietä pitkin. Kylästä löytyy kirkko sekä pieni ”elintarvikekioski”, apteekki, keramiikka paja, taidekauppa sekä edullinen ruokaravintola. Kävelyretkeä tähän pieneen ja viehättävään kylään voin lämpimästi suositella.

Lämmin kiitos kaikille matkalaisille, te teitte matkasta onnistuneen.
Toivottavasti tapaamme uudestaan samoissa merkeissä myös tulevilla matkoilla.

Ari Mustonen
Matkanvetäjä

23.11.2023