M80 lyöntipelin SM-kilpailu pelattiin vehreässä Talissa 21.6.2022

M80 Tali

Kasikymppisten miesten lyöntipelin SM-kilpailut päästiin pelaamaan hienossa golfsäässä perinteisellä Helsingin Golfklubilla. Mukaan oli ilmoittautunut yhteensä 75 pelaajaa.

Kisat järjestettiin nyt neljättä kertaa peräkkäin Talissa. Aiemmin ne on järjestetty mm. Aulangon Hugolla, Salossa ja Alastaron Golfissa. 

Tänä vuonna käynnistettiin myös kisoihin liittyvä Tour kokeilumielessä. Siinä pelattiin kaksi osakilpailua, toinen Hangon golfissa ja toinen Gumböle Golfissa. Molempiin osakilpailuihin osallistui lähes 40 pelaajaa. Pelaajat ovat ottaneet innostuneena vastaan tämän uuden Tourin ja toivovat sen jatkuvan tulevina vuosina sekä kilpailun laajenemista viiden kilpailun sarjaksi, kuten muillakin Toureilla.

SM-kilpailussa Pickalan Rainer Nyman onnistui erinomaisesti ja vei voiton tuloksella 83 ja neljän lyönnin erolla lähimpiin uhkaajiinsa Lahden Seth-Veli Järviseen ja Aulangon Juhani Niemiseen, molemmat 87 lyöntiä. Neljänneksi ylsi Pickalan Jaakko Eklund 88 lyönnillä ennen Nokian Erkki Ripattia ja Talin Kalevi Tellqvistiä, jotka pelasivat kumpikin tuloksen 89.

HCP-sarjassa palkittiin 4 parasta; Robert Blomqvist Eke Golfista, par/71, Masterin Bengt Nordström +3/74 ja tuloksilla +5/76 Suur-Helsingin Jouko Kaartinen sekä Hiekkaharjun Pertti Huikuri. Palkinnot toimitetaan voittajille pikimmiten.

Kaikkki tulokset SGS:n GolfBox-kilpailukalenterissa.

Kiitokset Talille ja Lauri Gulinille tiimeineen kilpailun joustavasta läpiviennistä. Kiitokset myös kaikille osanottajille, joista moni joutui matkustamaan melkoisen matkan päästäkseen mukaan.

Hyvää Juhannusta!

22.6.2022

Kristian Toivio
Tour-vastaava