Suomi pronssille M65 SCR-sarjassa ja M75+ tasoituksettomassa pistebogey-sarjassa

EM joukkueet etkoilla Rinkussa

M65 ja M75 ikäluokkien EM-kisat saatiin käyntiin Sand Valleyn kentällä M75 joukkueen aloittaessa oman urakkansa maanantaina. Tulokset päivän kisoista löytyvät osoitteesta www.esgagolf.org. Päivän tapahtumista tulee tarkempi kuvaus tämän jutun perään aina päivittäin.

M65 kilpailut alkavat tiistaina, jolloin scr-joukkue pelaa samalla Sand Valleyn kentällä ja hcp-joukkue Mazury Golfin kentällä.

Jouko Latvakangas raportoi päivittäin:

1. Kisapäivä (M75 1. kierros)

M75 aloittivat urakkansa melko mukavasti ja ovat epävirallisten tulosten perusteella neljäntenä. Meille suomalaisille, jotka ovat tottuneet jo muutaman vuoden ajan live tuloksiin, ei oikein tahdo riittää ymmärrystä, että tulosten kassa sählätään näin kauan. Kun kirjoitan tätä juttua kello on kymmenen illalla ja esim. huomisen lähtölistat tulivat nettiin vasta äsken. Toivoa sopii, että edellä antamani linkin takaa tulokset alkavat löytyä ripeämmin, muuten homma menee pahasti pitkäksi. Nämä sekoilut täällä voisi olla hyvä tuuppaus ESGAlle hankkia oma lisenssi esim. Golfboxiin ja vastata itse kisojen IT-puolesta.

Huomenna myös M65 joukkueet aloittavat omat sarjansa ja tämän päiväisten harjoituskierrosten perusteella voidaan odottaa viime vuotisen kaltaista menestystä. Tämä on kuitenkin golfia, missä hyvä eilinen ei takaa vielä parempaa huomista.

2. Kisapäivä (M75 2. kierros ja M65 1. kierros)

Sateen sattuessa pelataan sateessa. Tänään oli ajoittain rankkojakin sadejaksoja sekä Sand Valleyssä, että Mazury Golfin kentällä. Siitä huolimatta Suomi-pojat panivat parastaan ja M75 joukkue on STB brutto kisassa kolmantena ja nettopuolella kuudentena ennen viimeisen päivän singeleitä. Ruotsi on vahvassa johdossa, mutta kakkossijan UK on melko lähellä eli 7 pisteen päässä. Nettokisa onkin paljon tiukempi, sillä kärkeen on matkaa 10 pistettä ja kakkossijaan 5 pistettä.

Juuri tuli myös M65 scr-joukkueen peliparien ensimmäisen päivän tulokset ja siitä ynnäämällä pääsin epäviralliseen tulokseen, missä Ruotsi johtaa, mistä Itävalta on 3 lyöntiä ja UK 4 lyöntiä perässä. Suomi on n. neljäntenä 11 lyöntiä kärkeä perässä.

M65 hcp-kisan ensimmäisen päivän jälkeen johdossa on Norja kolmen lyönnin erolla UK:hon. Itävalta on jäänyt 4 lyöntiä ja Suomi 7 viisi lyöntiä jääneenä..  Suomen parasta peliä esitti Harri Marjala, joka pelasi kentän omaan par-tulokseen, mikä lyöntimääränä on 77.

Toivottavasti tulospalveluun saadaan jatkossa jotain tolkkua, jotta näitä ei tarvitsisi yön tunteina itse laskea.

3. Kisapäivä (M75 finaalikierros ja M65 2. kierros)

Suomen M75-joukkue piti pintansa ja säilytti hienosti kolmannen sijan STB Gross sarjassa (pistebogey nolla tasoituksin). Erot kärjessä olivat kuitenkin varsin selvät, sillä Ruotsi voitti 7 lyönnin erolla UK:hon, mistä Suomi jäi 10 lyöntiä. Suomen joukkueen vahvin lenkki oli Kari Liikanen, joka sijoittui henkilökohtaisissa tuloksissa neljänneksi. Onnittelut joukkueelle!

M65 SCR-joukkue teki hienon nousun toisena kilpailupäivänä pelaamalla kolme alle joukkuetuloksen ja nousi sillä todennäköisesti toiseksi. Pari Ari Vauhkonen - Juha Koponen pelasi tuloksen -3 ja pari Markus Heikkilä - Risto Rautio varmistivat par-tuloksella kelpo nousun. Ari pelasi henkilökohtaisesti tuloksen 71 lyöntiä eli jälleen alle oman ikänsä.

M65 HCP-joukkue pelasi tasaisen vahvasti samalla tasolla kuin edellisenä päivänä ja joukkuetulos on suunnilleen -4. Lopullisia tuloksia ei siis vielä kymmeneen mennessä ole saatu valmiiksi.

Huomiset lähtöajatkin tehtiin ensimmäisen kisapäivän tulosten perusteella, koska ESGA aivan oikein totesi, että seuraavan päivän lähtöaikojen valmistuminen menee kohtuuttoman myöhäiseksi, jos lähtöajat tehdään toisen päivän tulosten perusteella. Huomenna pelataan singlet, joiden merkitys on puolet kokonaistuloksesta. Kaikki on siis vielä mahdollista.

4. Kisapäivä

M65 joukkueet taistelivat viimeisen kisapäivän singelissä mainiosti ja SCR-joukkueen taistelu riitti pronssille UK:n ja Ruotsin jälkeen. Erot maiden välillä olivat melko selkeät, sillä Ruotsi hävisi 9 lyöntiä kärkeen ja Suomi Ruotsille vastaavasti 8 lyöntiä. Neljänneksi sijoittunut Itävalta taas oli 6 lyöntiä Suomea perässä.

HCP-joukkueen hyvä keskimääräinen lähes 36 pisteen peli riittänyt nostamaan sijoitusta 9. sijaa korkeammalle, sillä voiton vei Italia ja toiseksi kiilasi Portugali. Suomen pojat hävisivät voittajalle 20 pistettä eli keskimäärin 7 pistettä per kierros. 

Hienoa, että tulokset saatiin valmiiksi ennen päätöstilaisuutta ja hyvä fiilis pelaajien kesken säilyi loppuun saakka.

Ensi vuonna kisat pelataan Tanskassa ja sitten 2026 Suomessa, joten viimeistään taas kotikisoissa näytetään kaapin paikka.

Terveiset Puolasta

Jouko Latvakangas