M65 neljäs osakilpailu saatiin pelata HyviGolfissa kohtuullisissa olosuhteissa hurjista sääennustuksista huolimatta

M65 Hyvinkää

Viimeinen M65 Tourin lyöntipeliosakilpailu pelattiin Hyvinkäällä vesikuurojen säestyksellä, mutta muuten hyvissä olosuhteissa.

Kenttä oli saatu pitkästä sadejaksosta huolimatta erinomaiseen kuntoon ja griinitkin jopa ylittivät 9 jalan nopeustoivomuksen aamupäivästä. Kilpailua leimasi runsas viimehetken peruutusten määrä, minkä seurakusen kentällä nähtiin monia kahden hengen ryhmiä. Yksi ilmoittamatta jäänyt poisjäänti, johti jopa yhden pelaajan ryhmään, mikä tietysti paikattiin tiiboxissa seuraavan ryhmän pelaajalla. 

SCR-sarjan kilpailun kärjestä löytyivät tutut nimet eli Pickala Golfin Ari Vauhkonen voitti tuloksella +3 huolimatta viimeisellä väylällä rankan sadekuuron aikana puttaamasta tuplasta. Tupla söi miestä, mutta ei vienyt voittoa. Kakkoseksi pelasi toinen nestori Lakesiden Alpo Mäntykorpi tuloksella +5, jolle toisen sijan takasi puhtaasti pelattu takaysi. Samaan tulokseen pelasivat myös Golf Pirkkalan Markus Heikkilä ja Nokian Juha Soutolahti. Markuksen parempi takaysi toi kolmannen ja viimeisen palkintosijan. Tuloksen +6 pelasi kuusi ja +7 viisi pelaajaa, joten heti kärjen takana oli tungosta.

HCP-sarjan ylivoimaisesti paras oli Keimola Golfin Jarmo Heiskanen tuloksella -6. Lakesiden Alpo Mäntykorpi oli toinen tuloksella -3, mutta Nokian Juha Soutolahti pääsi kuitenkin kuittaamaan kakkospalkinnon tuloksella -2, koska Alpo palkittiin jo SCR-sarjassa. Kolmospalkinnolle pelasi pienimmän tasoituksen turvin Peuramaan Antti Kettunen tuloksella -1. Samaan tulokseen ylsivät myös Kankaisten Golfin Heikki Hallanoro ja Holidayn Veli-Matti Aitala.

Kaikki tulokset löytyvät SGS:n GolfBoxista.

Tour Manager ja pelaajat kiittävät Hannu Hämäläistä ja hänen tiimiään hyvin hoidetusta kilpailusta ja erityiskiitokset myös ravintolalle, joka oli loihtinut maittavat eväät kierroksen päätteeksi.

Nyt M65 Tour on reikäpelejä vaille valmis. Reikäpelit pelataan 29–30.8. Nevaksen Karppi-kentällä. Kilpailuun pääsee mukaan OoM:n mukaan 16 parasta ilmoittautunutta.

Jouko Latvakangas
Tour Manager

4.8.2023