Kesän toistaiseksi kuumimpina päivinä 15.-16.7. oli ohjelmassa N50 OnGolf Finnish Senior Tourin 4. osakilpailu Senioripokaalit

Virpi Haataja, Tina Kesälä, Anna-Maria Lehtonen, Johanna Mustjoki-Purhonen, Gitta Kauppi (kuva Riitta Kouhia)

Kovaa keliä ja kovaa peliä sopii mainiosti luonnehtimaan Suur-Helsingin Golfin Lakistossa pelattua kisaa.

Voiton vei lyhyellä (n. 4500 m), mutta mäkisellä radalla Pickalan Anna-Maria Lehtonen loistavalla yhteistuloksella yksi alle, 71+70. Nurmijärven Johanna Mustjoki-Purhonen oli kakkonen alitettuaan hänkin kentän par-tuloksen  toisena pelipäivänä.  ”Olen onnellinen; paras kierrostulos tähän asti oli +2." Kolmas tosi kova suoritus oli Peuramaan Kristiina Jatkolan HIO väylällä 10. ”i8 yhdellä pompulla, elämäni eka”, iloitsi Kristiina hillittyyn tyyliinsä. Harjoituskierroksella keskiviikkona Sarfvikin Nina Johansson oli jo iskenyt holarin väylällä 6 todistajanaan oma poika Casper ja Kartanogolfin Virpi Lappalainen.

Anna-Mariaa voittoon olivat siivittäneet jälleen läheiset: ”Pitää tehdä birdejä” oli ollut evästys. Niitä tuli nyt yhteensä 7. Kisan kolmonen, tulokseltaan tasainen Gitta Kauppi (74+74) oli hyväntuulinen kuten aina. Sijalle T4 pelanneet Tina Kesälä ja Virpi Haataja riemuitsivat molemmat perjantain parannuksiaan hyvin aiheellisesti. 

Voittajalle luovutettavan, ikuisesti kiertävän hopeisen Seniorita-pokaalin on lahjoittanut OKO Helsingin Golfklubille. Gävlen Ingrid Perssonin kaiverrus on ensimmäinen naisen nimi kauniissa maljassa.  

Saimme kokea, että SHG on aito golfurheiluseura. Lakiston kenttä oli viritetty hienoon kuntoon helteistä huolimatta ja kisajärjestelyt sujuivat ryhdikkäästi ja ripeästi. Kaunis kiitos tuoreen Suomen mestarin isälle, palvelupäällikkö Mikko Salmiselle ja omien sanojensa mukaan lähinnä paikalla päivystäneelle tuomarille, puheenjohtaja Jarmo Leiniölle. Starttausta, vesihuoltoa ja tulosten tarkistusta varten Lakisto tarjosi myös omat huippuosaajat. 

Kaikki tulokset löytyvät SGS:n GolfBox-kilpailukalenterista.

Kilpailukausi jatkuu kiihkeänä. 23.-25.7. 30 onnekasta kilpasiskoa mahtuu mukaan pelaamaan avoimesta Suomen mestaruudesta Aura Golfissa Matildan ja kumppaneiden tuoreilla jäljillä.

20.7.2021

Pirkko Havukainen
Tour Manager