Haastajatour M50 käyntiin Nordcenterin Freamillä

Nordcenter

Haastajatourin M50 1. osakilpailu pelattiin 142 pelaajan voimin Nordcenterin Freamilla, missä me kevätkuntoiset pelurit olimme kuin huutolaispoikia.

Nordcenterin kenttähenkilökunta oli saanut Freamin hyvään kuntoon ottaen huomioon varsin kolean kevään ja aikaisen kilpailuajankohdan. Suurimmaksi kiusaksi pelaajille osoittautuikin puuskittainen tuuli, mikä puhalsi luoteesta varsin navakasti. Mailavalintoja arvottiin välillä pitkään ja hartaasti. Tulostaso jäikin odotettua heikommaksi ja vain kuusi pelaajaa 142:sta pelasi omaan tasoitukseen tai paremmin.

Kilpailun kärkeen kiilasi ainoana 80 lyöntiä alittanut Nordcenterin oma ”poika” Svante Forsbäck tuloksella 79. Yyterin Jussi Karttunen hävisi lyönnin, kun sortui viimeisellä reiällä bogiin. Kolmatta sijaa jakoivat Pickalan Lasse Niskanen ja Gumbölen Juha Malinen tuloksella 81. Hartolan (M60 Tour) katastrofista kohtuullisesti toipunut Ringsiden Jouko Latvakangas ja Masterin Mika Fagerström ottivat seuraavat sijat lyöntiä heikommalla tuloksella. Tulokseen 83 olikin jo tungosta ja viimeiset palkintosijat jouduttiin ratkaisemaan takaysin viimeisten reikien perusteella. Siinä parhaiksi osoittautuivat Golf-Porrassalmen Veli-Matti Kurtti, Keimolan Jukka Stenberg, Hyvinkään Jarmo Lonkola ja Messilän Juha Lindqvist. Onnittelut palkituille.

Kaikki tulokset SGS:n GolfBox-kilpailukalenterissa.

Tour Manager ja pelaajat kiittävät Antti Ahtia ja hänen tiimiään hyvin hoidetusta kilpailusta ja erityiskiitokset myös ravintolalle, joka oli loihtinut erinomaiset eväät pelaajien energiatason ylläpitämiseksi.

Seuraava M50 Haastajatourin kisa käydään 8.–9.6. Kytäjällä kaksipäiväisenä yhteistapahtumana FST:n naisten ja miesten kanssa. Kisaan pääsee mukaan vain 90 pelaaja, mitkä rankataan tasoituksen perusteella. 

Tour Manager
Jouko Latvakangas