Finnish Senior Openin naisten mitalikolmikko oli sama kuin vuosi sitten, mutta uudessa järjestyksessä

GK

”Tuttuja nimiä tämän listan kärjessä, ja ennen näkemättömän kovia tuloksia” sanaili FSO:n - Suomen majorin - kokenut kilpailunjohtaja Risto Mäkinen avatessaan palkintojenjaon.

Suomen mestari, Talin Gitta Kauppi (85+74+74)  ja hopeamitalisti Pickalan Marika Soravuo (83+76+76) tsemppasivat tasatahtiin toisiaan onnistumisiin sunnuntaina. Mitalijärjestys ratkesi vasta viimeisellä väylällä. Sarfvikin Minna Kaarnalahti pelasi nousujohteisen kisan (84+83+79) ja sai palkinnoksi pronssia.

Kuten usein Aura Golfissa, kisan ratkaisut tapahtuivat viheriöillä. ”Kuulin huhua, että viikko sitten LET:n kisassa greenit olivat hitaahkot. Olikohan vahingossa viisastuttu, ja jyrätty vähän extraa meitä varten. Vai kuinka nopeilla viheriöillä ne ammattilaiset oikein pelaa?” Pohti Gitta vielä maanantaina. Kierroskeskiarvoista 86,8, 86,7 ja 84,6  voi päätellä, että nopeuksia opittiin ehkä hallitsemaan. Myös miesten sarjassa kierroskeskiarvot olivat kaikkina päivinä yli 80. Tuttua yhteistä Auran radalla oli se, että par-kolmoset osoittautuivat taas haasteellisimmiksi; pitkä väylä 7 oli vaikein sekä naisten että miesten tilastossa, avausreikä kolmanneksi vaativin sekin molemmilla.

Mutta vaikeuksista huolimatta pelaajien reppuihin päätyi paljon hyviä asioita. Hetken toivuttuaan kaikki kiittelivät kenttää kokonaisuutena ja Auran ainutlaatuista tunnelmaa sekä hurmaavan ystävällisiä, vain tälle kisalle omistautuvia järjestäjiä.

Naisten kilpailun loppuhuipennus oli viime vuoden tapaan Sveitsin kilpasiskojemme, Satu Dellenbachin ja Barbara Hoppelerin sponsoroima kuohuviinitarjoilu. Barbara yhteiseksi harmiksemme joutui Keski-Euroopan tulvatilanteen vuoksi osallistumaan tilaisuuteen etänä.