Erilainen golfloma Lanzaroten laavasaarella

Costa Tequise

Vuoden 2023 ensimmäinen senioreiden golfmatka suuntautui helmikuun alussa 4.2.-18.2.23  Lanzaroten saarelle. Lanzarote on yksi Kanarian saarista. Saari on karu laavasaari, mutta tarjoaa silti paljonkin nähtävää aurinkolomaa viettäville. Löytyy kaktuspuistoja, laavaluolia ja tulivuori yms.

Golfkohteena Lanzarote ei ole kovinkaan tunnettu. Pääkaupungin Arreciten lähistöllä ja kaksi kenttää, Lanzarote Golf ja Costa Tequise golf. Molemmat olivat matkaohjelmassamme.

Asuimme Grand Tequise Playa hotellissa, joka on iso rantalomahotelli. Hotelli oli ihan täynnä lomaviettäjiä, mutta me Suomen Golfseniorit olimme ainoita golfareita!  Joka ilta hotellin baaria-alueella oli värikkäitä esityksiä, jotka kuitenkin meiltä jäivät aika pitkälle näkemättä. Golfpäivä kun tuppaa viemään voimat ja väsymys iskee ruokailun jälkeen.

Molemmat kentät on rakennettu laavalle, joten sitä riitti. Tämä johti erikoissääntöjen käyttöön ottoon. Siirtosääntö voimassa kaikkialla ja laavalta vapautui eri tavoilla. Lähin ruohotupsu tai mukana oleva pieni matonpala, jotta mailat säilyivät ehjinä. Tasoituskierroksia ei siis näillä säännöillä pelattu, mutta muuten selvittiin suhteellisen hyvin.

Lanzaroten kenttä oli näistä kahdesta tasokkaampi ja paremmin hoidettu. Upea maisema merelle lisäsi pelaamisen nautintoa. Laavasta tehdyt muurit olivat näyttäviä, eikä niiden yli pelaaminen ihan mahdotonta ollut. Me naisetkin pelasimme useimmiten siniseltä teeltä, jotta saimme hiukan enemmän slopelyöntejä.

Costa Tequise kenttä oli selvästi varustetasoltaan heikompi. Kertoivat, ettei heillä juuri käy isoja ryhmiä ja siksi esim. kärryjä oli suhteellisen vähän ja nekin hiukan huonokuntoisia. Tällä kentällä laavan lisäksi peliin tulivat 3000 palmua. Niitä oli kaikkien väylien reunoilla. Monta senioripalloa jäi muistoksi palmun oksille! Kenttä oli vaikeampi pelattava kun Lanzarote. Monta kapeaa dogleg väylää jne.

Molemmilla kentillä mieleen jäi erittäin ystävällinen henkilökunta. Sama ystävällisyys näkyi ja tuntui myös hotellissa. Tunsimme itsemme tervetulleiksi joka paikassa.

Pelien osalta tämäkin golfmatka sisälsi päivittäin leikkimielisiä kisoja. Pelattiin joukkueina, pareittain ja yksittäin. Ensimmäisen viikon mestaruus pelattiin kaksipäiväisenä, jotta tulokseen saatiin molemmat kentät. Voittajat olivat Raisa Nurmi, Jorma Sieviläinen, Martti Nurmi Porista, Tuula Ruokonen, Pekka Ruokonen Imatralta ja Helena Hauhia Helsingistä.

Toisella viikolla pelattiin mestaruus yksipäiväisenä, pelimuotona tasoituksellinen lyöntipeli. Voittajat olivat Seppo Savola (Masku), Sinetta Jaakkola (Nokia), Jari Rytkönen (Rauma), Pekka Ruokonen (Imatra), Tuula Ruokonen (Imatra), Kirsi Kankaanranta (Ruukki), Helena Hauhia (Sarfvik) ja Robert Blomquist (Nordcenter).

Suuri kiitos kaikille mukana olleille erittäin kivasta ja joustavasta matkaseurasta!
 

20.2.2023

Anneli Tuominen
Matkanvetäjä