Costa de la Luz 19.10. - 2.11.2022

Costa de la Luz

Syksyn toinen senioreiden matka suuntautui Espanjan länsipuolelle Atlantin rannalle. Iloisia lähtijöitä Helsinki Vantaan kentältä oli 31 matkaajaa.

Malagasta matka jatkui lähes kolmen tunnin bussimatkalla, jonka jälkeen saavuimme iltamyöhällä Royal Andalus hotelliin. Meillä oli puolihoito varattuna. Hyvin sujuneen sisäänkirjautumisen jälkeen saimme hotellin järjestämän kylmän iltapalan.

Seuraavana päivänä oli ensimmäinen kierros Novo Sancti Petri golfklubin Centro kentällä. Klubi sijaitsee vajaan kymmenen minuutin kävely matkan päässä hotellilta. Kentälle oli myös shuttlekuljetus, joka ei aina toiminut toivottavalla tavalla, mutta niistä selvittiin  hyvin golffareiden joustavalla asenteella.

Klubia on mainostettu yhdeksi Espanjan suurimmaksi ja arvostetuimmaksi. Centro kenttä on puistomainen pinjapuiden reunustama tasainen kenttä. Puut toivat oman mausteensa peliin. Jopa niin, että niihin osunut pallo jäi toisinaan puun tiuhaan oksistoon. Klubilla oli mahdollisuus jättää bägi säilytykseen viiden euron viikko hinnalla.

Seuraavana päivänä pelattiin klubin toinen kenttä Mar&Pinos, jonka ensimmäiset 9 väylää ovat avarampia ja muutamat väylät käyvät Atlantin rannan tuntumassa. Niistä oli upeat maisemat merelle.

Lauantaina oli vuorossa vierailu Campano-nimiselle kentälle. Matka taittui reilussa vartissa taksikyydein. Sen sijaan kyytien odottaminen kesti hieman enemmän. Odotus kuitenkin sujui hyvissä merkeissä. Kenttää useimmat luonnehtivat mukavaksi ja vaatimattomaksi maalaiskentäksi. Tämä oli matkan ainoa vieras kenttä, joka pelattiin.

Ensimmäisen viikon joukkuekilpailujen jälkeen pelattiin Costa de la Luzin henkilökohtaisesta mestaruudesta naisten sekä miesten pistebogey- ja scratch-sarjoissa, joissa tällä kertaa pariskunnat olivat vahvoilla.

Naisista PB-sarjassa voiton vei Helena Lappalainen tuloksella 35 pistettä. Scratch sarjan voittajaksi pelasi Pirkko Andersson tuloksella 95 lyöntiä.

Miehistä PB sarjan voitti Seppo Lappalainen tuloksella 38 pistettä ja scratch-sarjan Matti Andersson 85 lyönnillä.

Tämän lisäksi oli yksi lähimmäs lippua -erikoiskilpailu, jossa voiton vei Asko Jaakkola.

Ensimmäisen viikon jälkeen 12 osallistujaa lähti pois, ja uusia innokkaita pelaajia tuli 11, jolloin meitä oli yhteensä 30.

Viimeinen viikko pelattiin vuorotellen kotiklubin kahta kenttää. Pelimuotoina molemmilla viikoilla oli alkuun joukkuekilpailuja ja viikon lopuksi sitten henkilökohtaiset mestaruudet.

Toisen viikon naisten sarjan PB-kilpailun voitosta käytiin tasainen kilpailu Susanna Irjalan ja Anneli Nousiaisen välillä, jotka kumpikin pelasivat tuloksen 36 pistettä. Voitto meni Susannalle pienemmällä tasoituksella. Scratch-sarjan voitto tuloksella 92 lyöntiä meni myös Susannalle.

Miesten PB-kilpailun voittoon pelasi Ahti Seppä tuloksella 37 pistettä. Scratch-sarjan voittajaksi tuloksella 92 lyöntiä tuli Aslak Savolainen.

Myös tällä kierroksella oli lähimmäs lippua -kilpailu, jossa tarkin oli Susanna Irjala.

Hyvin ansaitut vapaapäivät viettiin kukin omissa aktiviteeteissa. Jotkut retkeilivät vuokrapyörillä ja toiset tekivät matkan noin puolen tunnin ajomatkan päässä olevaan Cadizin kaupunkiin.

Hotellin toiminta oli sujuvaa. Huoneet olivat siistejä, ruoka maistuvaa ja monipuolista. Halloween-teemaa unohtamatta.  Erityistä kiitosta sai juomavesiautomaatit hotellin käytävillä. Automaateista sai kylmää ja raikasta vettä huoneissa oleviin karahveihin. Näin säästyttiin vesipullojen kantamiselta ja mikä tärkeintä säästetään myös luontoa ylimääräiseltä muovilta.
Kaiken kaikkiaan matka sujui hyvin myös ilmojen osalta.

Kiitos kaikille matkalla mukana olleille, olitte oikein mukavaa matka- ja peliseuraa. Toivottavasti tapaamme myöhemminkin!