BMW OnGolf Championship - golfarien kisajuhlaa Kytäjällä

BMW Championship kerää mukaan yli 300 pelaajaa Kytäjälle

BMW OnGolf Championship pelattiin viime viikonloppuna varsin vaihtelevassa säässä, mutta hienoin tuloksin. Naisten sarjan voitti toisen kerran peräkkäin Annie Sivelä. Miesten molemmat sarjat ratkaistiin uusinnassa - voitot Timo Seppälälle ja Jouko Latvakankaalle.

Jyväs-Golfin Annie Sivelä hallitsi naisten sarjaa suvereenisti. Voitto viiden lyönnin marginaalilla. Miesten FST 50 -sarjan voitto meni uusinnassa kotiseuran Timo Seppälälle ja Haastajatourin voiton uusinnassa nappasi SGS:n puheenjohtaja Jouko Latvakangas Espoon Ringsidesta. 

Naiset aloittivat lauantaina North Westillä. Sivelä pelasi hienosti kentän pariin, mutta muitakin upeita kierroksia pelattiin. Yhteensä kuusi muuta 80 lyönnin alitusta, parhaimpina Sarfvikin Nina Johanssonin ja Vaasa Golfin Tea Haaviston 77 lyönnin tulokset.

Sunnuntaina saatiin sadetta ja tuulta peliin, kun siirryttiin South-Eastille. Parhaiten säätä uhmaten pelasi Johanna Purhonen Nurmijärveltä, 80 lyöntiä, joka oli päivän paras tulos. Annie Sivelän voittoa tällä ei vielä uhattu, mutta Johanna otti hienon kakkossijan jo toisen perättäisen Senioripokaalit -kisan jatkoksi. Tea Haavisto ja Nina Johansson pitivät upeasti pintansa sijoittuen lopulta kolmanneksi ja neljänneksi. Hyvin tyytyväisiä kisaviikonloppuun voivat olla myös Virpit Lappalainen ja Vuorinen, Kartanogolfin ja Ringsiden vahvat pelaajat, sijoittuessaan jaetulle viidennelle sijalle.

Kaikkien sarjojen tulokset löytyvät kokonaisuudessaan Golfboxista.

Suurkiitos osallistujille ja järjestelyistä vastanneille, erityisesti Jukka Koivulle ja kilpailunjohtaja Tuukka Kuikkaniemelle sekä tuomarikaksikko Käiväräinen & Pekkaselle. Ammattimaisesti hoidettu ja hienoa yhteistyötä.

Golfterveisin

Anne Kokko, FST tourpäällikkö

Kuvat Anne Kokko