Aurinko helli Aluetourien finalisteja Mikkelissä

Tourpäällikkö Airi ja koordinaattorit Leena Sirpa Irma Esa ja Esko

Aluetourien kisakesä huipentui lauantaina 7. syyskuuta Mikkelissä Annilan Golfkeskuksessa käytyyn finaalikisaan.

Aurinkoa ja lämpöä riitti aamun ensimmäisistä lähtijöistä viimeisen sarjan palkintojen jakoon asti. Annilan golfyhteisön väki loisti järjestelyissä kilpaa auringon kanssa. Hyväkuntoisen kentän viheriöt oli viritetty Aluetourien parhaimpia pelaajia arvostaen.

Kaikki sarjat pelattiin tasoituksellisena lyöntipelinä. Parhaista parhaimmat kävivät lähes kaikissa sarjoissa tiukan ja tasaväkisen taiston. N50-sarjassa voiton vei Nokia River Golfin Elina Viinikka tuloksella netto 70, toiseksi tuli kahden lyönnin erolla par’iin kotikenttänsä pelannut Sari Kääriäinen ja kolmanneksi Sirpa Laukkanen Keimola Golfista tuloksella 74.

N65-sarjan voittotaistelu oli nuorempiaan tiukempi. Marjatta Arponen Nevas Golfista voitti tuloksella 70, toiseksi tuli Leila Vairinen Aurinko Golfista tuloksella 71 ja kolmannen sijan vei kotikenttäläinen Sinikka Hiidenmaa 74 lyönnillä.

M50-sarja oli tasaistakin tasaisempi. Hiekkaharju Golfin Jari Rantalainen pelasi par’iin voittaen lyönnillä toiseksi sijoittuneen Ari Tarkkasen Nurmijärven Golfklubista ja saman tuloksen pelanneen ja kolmanneksi sijoittuneen Laukaan Peurunkagolfin Pasi Pulkkisen.

Tiukat kamppailut jatkuivat M65-sarjassa. Pasi Kosonen Pirkanmaa Golfista voitti ”händärillä” Kymen Golfin Heikki Lassilan. Molempien tulos oli 71. Kärkikaksikon jälkeen seuraavana oli Imatran Golfin Kari Peltonen tuloksella 73.

Tasoituksilla ratkaistiin myös M70-sarjan toinen ja kolmas tila. Voittaja Pekka Purho Koski-Golfista pelasi tuloksen 71. Yhden lyönnin erolla seuraavina olivat myös Koski-Golfilainen Matti Mäkelä ja Kalajokilaakson Golfia edustava Toivo Latvakoski.

M75-sarjalaiset päättivät pelinsä ilta-auringon luomiin pitkiin varjoihin. Tosin varjot ja iltakosteus eivät näitä pelaajia haitanneet. Viipurin Golfin Antti Reposen bruttotulos oli kisojen paras, 73 lyöntiä, joten nettotuloksella 66 tuli selkeä ykkössija. Viimeisessä ryhmässä matkaan lähteneen ja toiseksi sijoittuneen Pekka Mattilan tulos oli 71 ja kolmanneksi sijoittuneen Lake Side Golf Vammalan Raimo Mikkosen tulos oli 73.

Kiitokset kaikille mukana olleille kisaajille ja vapaaehtoisille ja vielä erityiskiitokset Annilan Golfkeskuksen ”monitoimitoimarille” Anneli Kaikkoselle kuin myös Golf Porrassalmi ry:n kapteenille Jorma Koljoselle. Unohtaa ei tietenkään sovi maittavaa lounasta tarjoillutta ravintolan väkeä, kiitos myös heille.

Vuoden kuluttua tavataan jossakin Pohjanmaalla.