Ari Vauhkonen ja Pickalan joukkue korjasivat ykkössijat M60 SM-kisoissa Botnia Golfissa

Mitalikolmikko Jukka Pajunen (hopea), Ari Vauhkonen (kulta) ja Veijo Suomela (pronssi)

M60 Suomen mestaruudet ratkaistiin Etelä-Pohjanmaalla Botnia Golfissa 130 osallistujan voimin. Toisena päivänä yltynyt viileä tuuli ja kinkkiset lipun paikat panivat pelaajat lujille ja tulostaso heikkenikin merkittävästi ensimmäisestä päivästä.

Parhaiten pintansa pitivät Pickala Golfin Ari Vauhkonen ja Golf Pirkkalan Jukka Pajunen, jotka molemmat päätyivät kahden kierroksen jälkeen tulokseen +7. Ari oli kuitenkin jo ensimmäisellä uusintareiällä vahvempi ja vei Suomen mestaruuden. Kolmanneksi sinnitteli Kymen Golfin Veijo Suomela tuloksella +10. Helsingin Golfklubin Thomas Antila ja ensimmäisen päivän jälkeen tuloksella -1 johtanut Jyväs-Golfin Risto Rautio jakoivat neljännen sijan tuloksella +11. Viimeiset palkintosijat korjasivat Nevas-Golfin Seppo Pakola ja Lakeside Golfin Alpo Mäntykorpi tuloksella +12.

Kamppailu joukkuemestaruuksista oli vähintäänkin yhtä tiukkaa kuin henkilökohtaisessa kisassa. Pickala Golf ja Lakeside Golf Vammalan ykkösjoukkue päätyivät tasatulokseen +41, mutta Pickala vei paremmalla toisen päivän tuloksella mestaruuden. Kolmanneksi taisteli Kymen Golfin ykkösjoukkue tuloksella +49. Pickalan joukkueessa pelasivat Ari Vauhkonen, Risto Hotti ja Jukka Utriainen. Vastaavasti Lakesiden joukkueen muodostivat Alpo Mäntykorpi, Pekka Lindeman ja Jaakko Malinen. Kymen Golfin joukkueessa pelasivat Veijo Suomela, Heikki Illiminsky ja Jouni Nykänen.

HCP-sarjan kolme parasta olivat Vaasa Golfin Juhani Patama -6, Hangon Golfin Olli Jurvanen -5, (joka vielä lauantai aamuna haaveili sunnuntain aikaisesta kotimatkasta, mutta toisin kävi) ja Lakeside Golfin Alpo Mäntykorpi -2.

Kaikki tulokset löytyvät SGS:n GolfBox-kilpailukalenterista.

Pelaajat kiittelivät kilpaa Botnia Golfin kenttää ja hyvin hoidettuja järjestelyjä. Kaikki toimi moitteettomasti ja kentän toimitusjohtaja Erkki Lehtola totesikin Ari Vauhkosen voittajan puheen jälkeen, että parasta, mitä voi saada, on kiitokset kentästä Suomen mestarilta. Olikin ihailtavaa, miten Lehtolan veljekset Erkki ja Jukka olivat saaneet ”kökkäporukat” liikkeelle ja oman väen tekemään parhaansa.

Seuraava M60 Tourin kisa pelataan Nevas-Golfissa 28.8. Tervetuloa!

18.7.2021

Jouko Latvakangas
Tour Manager

Klikkaa kuvaa, niin se näkyy kokonaan.

Kuvat

  1. M60 uusi Suomen mestari Ari “Pappa” Vauhkonen
  2. Pickalan "kulta"joukkue
  3. Kolmanneksi sijoittunut Veijo Suomela puttaa parin sisään viimeisellä reiällä
  4. T6 sijalle sijoittuneet Seppo Pakola puttaamassa ja Alpo Mäntykorpi arvio oman tulevan puttinsa breikkiä
  5. Risto Rautio (T4) viimeistelemässä kierrostaan
  6. Ari Vauhkonen ja hänen caddiensä Kari Nyman kisan ratkettua uusintareiällä
  7. Joukkuekilpailun kakkoseksi sijoittunut Lakeside Golf Vammalan joukkue
  8. Mestaruus vaatii hyvän caddien ja sparraajan, Arilla se on taustalla oleva Sirkka Vauhkonen
  9. Mitalikolmikko Jukka Pajunen (hopea), Ari Vauhkonen (kulta) ja Veijo Suomela (pronssi)