”Juniorit” jatkoivat toureja Lounais-Suomessa, mutta kuitenkin jo "täll pual jokke"

M60 Tour, Wiurila G&CC

Tourien jatkuessa lauantaina 25.5. Wiurilassa oli säässä tapahtunut jo melkoinen muutos ja helteet olivat väistyneet muualle. Kärkipää pääsi vielä liikkeelle suhteellisen kuivassa kelissä, mutta vähän ennen puolta päivää alkoi sade, jota sitten jatkuikin kilpailun loppuun.

Kilpailu saavutti ennen näkemättömän suosion, sillä ilmoittautumisajan mentyä umpeen kilpailuun oli ilmoittautunut peräti 146 pelaajaa. SGS:n kilpailuvastaavan Kari Hiukan kanssa päätettiin ottaa kisaan 140 pelaajaa normaalin 120 sijasta. Muutaman peruutuksen takia lähes kaikki ilmoittautuneet mahtuivat mukaan. Lähtöjä riitti klo 08:00:sta klo 14:54:ään (9 min välit).

Sateesta huolimatta tulostaso oli hyvä. SCR-sarjan voittaja, Helsingin Golfklubin Lauri Gulin pelasi 2 alle parin ja 2. tullut Jukka Pajunen Golf Pirkkalasta pariin ja hänen seuratoverinsa Markus Heikkilä 2 yli. HCP-sarjan voiton vei tuloksella 67 Koski Golfin Pekka Purho ennen Gulinia ja Pajusta.
M60 Tourin seuraava osakilpailu pelataan Lakeside Golfin Järvenranta-kentällä 15.06.

M50 Haastajatour, Meri-Teijo Golf

 Yön aikana sade ja ajoittain navakastikin puhaltanut tuuli vain yltyivät, mutta tottakai Meri-Teijossa golfia joka tapauksessa pelattiin. Kyllähän kehnot peliolot hieman vaikuttivat tulostasoon, mutta parhaiten olosuhteet kesytti Meri-Teijon lähes 6.000 m pitkällä kentällä Pickalan Harri Mäkelä, joka pelasi 79 lyöntiä. Samaan tulokseen ylsi Vuosaaren Jukka Salo ja kolmanneksi nousi Aura Golfin Mika Manninen.
M50 Haastajatour jatkuu jo ensi sunnuntaina Nevas Golfissa.

Swinging in the rain

Myös tähän kilpailuun oli ilmoittautunut ennätysmäärä pelaajia, yli 130. Tässä tapauksessa alkoi kuitenkin lauantain aikana tippua peruutuksia ja paljon, hyvinkin vaihtelevin syin. On varmasti ymmärrettävää, että joku jo Wiurilassa pelannut voi vilustua siellä kylmässä sateessa. Suurin osa peruuttajista kuitenkin ei ollut pelannut siellä. Ikävintä oli, että muutamasta poisjäännistä ilmoitettiin vasta muuta tunti ennen lähtöaikaa.
Tämä on ilmiö, joka toimitusjohtajien mukaan on yleistymässä golfissa, eli huonon sään uhatessa jäädään pois (joko ilmoittaen tai jopa ilmoittamatta). Joskus sairauskin voi olla syynä, mutta jos sääennuste lupaa hyvin huonoa keliä ja poisjääntien määrä moninkertaistuu, herättää se kieltämättä epäilyksiä. Tästä aiheutuu järjestävälle kentälle merkittävää taloudellista vahinkoa, sillä kenttä joutuu varaamaan ruokaa tietylle pelaajamäärälle, ja sitä ei enää edellisenä päivänä voida peruuttaa. Kentät haluavat myös, että kaikki toimii ja kenttä on parhaassa mahdollisessa kunnossa, eli on viikonlopuksi varattu ylimääräisiä työntekijöitä, joista myös tulee ylimääräisiä kustannuksia.

"Sateen sattuessa pelataan sateessa", on vanha scottilainen golfviisaus. Eikä tuon viisauden syntyaikoihin ollut nykyisen kaltaisista sadevarusteista aavistustakaan.

Kristian Toivio