Sää suosi M60 Tourin LP Suomen mestaruuskilpailuja Aulangolla 18.-19.7.

Mitalistit Juha Koponen, Jukka Utriainen, Ari Vauhkonen, Risto Raunio ja Juha Sillman. Kuvasta puuttuu Risto Mäki
Mitalistit Juha Koponen, Jukka Utriainen, Ari Vauhkonen, Risto Raunio ja Juha Sillman. Kuvasta puuttuu Risto Mäki
  • Mitalistit Juha Koponen, Jukka Utriainen, Ari Vauhkonen, Risto Raunio ja Juha Sillman. Kuvasta puuttuu Risto Mäki
  • Mitalistit Juha Koponen, Jukka Utriainen, Ari Vauhkonen
  • Kärkiryhmä lähdössä 2. päivänä. Vas. Ari Vauhkonen, Matti Mäkivirta ja Risto Mäki
  • Juha Koponen vasemmalla keskittyy puttiinsa, Kari Nyman keskellä näyttää olevan omissa ajatuksissaan ja Pekka Lindeman seuraa. Birdie tästä tuli.
  • Utriainen vastaanottaa mitalinsa
  • Voittopuhe Jukka Utriainen

Hellejakso päättyi kesä-heinäkuunvaihteen hurjiin rankkasateisiin ja ukonilmoihin, jolloin satoi vettä paikoitellen useita kymmeniä millimetrejä. Sen jälkeen alkoi kuitenkin lämmetä ja poutaantua juuri ennen M60 Tourin LP SM:n alkua. 

Vielä alkuviikosta harkkarundeja pelatessa oli ollut voimassa siirtosääntö märällä kentällä, mutta viikonloppuun mennessä kenttä oli kuivunut.

Suomen mestaruuksista yksilö- ja joukkuetasolla päästiin siis pelaamaan loistavissa olosuhteissa. Aulanko Golfin TJ Kari Kuivasaari tiimeineen oli virittänyt kentän ja ympäristön huippukuntoon. Tästä useat pelaajat antoivat kiitosta. Kisaan ilmoittautui pelaajia sitä vauhtia, että pari viikkoa ennen kilpailua päädyimme nostamaan pelaajamäärää 156 kilpailijaan. Lähdöt järjestettiin kahdelta tiiltä aamu- ja iltapäivällä.

Lauantaina ensimmäiset peliryhmät lähtivät kentälle klo 08.00 ja viimeiset ryhmät päättivät urakkansa noin 19.20. Ensimmäisen päivän jälkeen kärjessä oli yksinään Kultarannan Risto Mäki 74 lyönnillä. Seuraavina 75 lyönnillä Ari Vauhkonen (SHG), Risto Rautio (JG), Matti Mäkivirta (AGK) ja Juha Nissinen (Kartano). Kerran enemmän olivat lyöneet Jukka Utriainen (PGC), Juhani Fält (TG), Jorma Manner (VGC), Thomas Antila (HGK) ja Kari Sairo (MTG). Lauantain peleissä saattoivat aamupäivällä lähteneet saada hieman etua tyynestä kelistä, sillä iltapäiväksi virisi ajoittain puuskainen tuuli, joka vaikutti palloon. Toisaalta se myös virkisti, sillä helteet olivat palanneet. Joukkuekilpailun kärjessä olivat Tali (232), TG (235) ja PGC (237).

Sunnuntaina pelaajat lähtivät kentälle käänteisessä järjestyksessä. Aamulähdössä starttasi ensimmäisenä 78 parhaan pelaajan loppupää. Kuuma ryhmä lähti 1. tiiltä 9 ja 10 välillä. Kärkiryhmässä pelasivat Risto Mäki, Matti Mäkivirta ja Ari Vauhkonen. Toisella reiällä Mäelle ja Mäkivirralle sattui valitettava virhe, joka varmasti pudotti molemmat mitalitaistelusta. He valitettavasti pelasivat toistensa palloa. Tästä seurasi molemmille kahden lyönnin rangaistus ja epäilemättä se vaikutti miesten peliin loppukierroksella. 

Kärkiryhmän edellä Pickalan Jukka Utriainen ja Talin Juha Koponen olivat mainiolla pelipäällä pelaten tulokset 73 ja 74 lyöntiä. Jukka nousi yhteistuloksellaan 149 vuoden 2020 M60 lyöntipelin Suomen mestariksi. Hän tuulettikin voittopuheessaan riehakkaasti ja sai raikuvat aplodit kertoessaan 61 vuoden unelman täyttymisestä! Juha Koponen otti paremmalla viimeisellä kierroksella hopean ennen Ari Vauhkosta, molemmilla tulos 151 lyöntiä. Sama tulos oli Jyväs-Golfin Risto Rautiolla ja Kultarannan Risto Mäellä, mutta Ristolla parempi viimeinen kierros. Viimeisen palkintosijan nappasi itselleen Messilän Juha Sillman pelattuaan hienon 73 lyönnin kierroksen lauantain 80 jälkeen. Juha ratkaisi tuloksellaan myös Messilälle joukkuekilpailun pronssin 2 lyönnillä ennen Lakesiden joukkuetta. Mestaruuden vei Helsingin Golfklubi yli 10 pisteen erolla ennen Pickalaa, jolla oli taas 2 lyöntiä eroa Messilään

Kisasta raportoi
Kristian Toivio
 

Kuvat:
1. Mitalistit Juha Koponen, Jukka Utriainen, Ari Vauhkonen, Risto Raunio ja Juha Sillman. Kuvasta puuttuu Risto Mäki
2. Mitalistit Juha Koponen, Jukka Utriainen, Ari Vauhkonen
3. Kärkiryhmä lähdössä 2. päivänä. Vas. Ari Vauhkonen, Matti Mäkivirta ja Risto Mäki
4. Juha Koponen vasemmalla keskittyy puttiinsa, Kari Nyman keskellä näyttää olevan omissa ajatuksissaan ja Pekka Lindeman seuraa. Birdie tästä tuli.
5. Utriainen vastaanottaa mitalinsa.
6. Voittopuhe Jukka Utriainen.