Pickala Golfille kultaa, Salo Golfille hopeaa ja Aura Golfille pronssia N50 joukkue-SM:ssä Vuosaaressa

N50-sarjan seurajoukkueiden Suomen mestaruuksista pelattiin viidennen kerran omana kilpailunaan. Ennen vuotta 2016 seurojen paremmuudet laskettiin suoraan lyöntipeli-SM:n tuloksista.

Kultamitalit matkasivat nyt jo kolmannen kerran Pickalaan. Anna-Maria Lehtonen on ollut joukkueen kapteeni kaikilla kerroilla. Tänä vuonna hänen tiimiinsä kuuluivat Margit Pasanen, Marika Soravuo ja Mari Yliperttula. 

Pickalan kokeneet pelaajat olivat kärjessä sekä Greensomessa, Four-Ballissa että singeleissä. Voittomarginaaliksi muodostui peräti 12 lyöntiä. Isot onnittelut kaikilta kilpasiskoilta. Pickalan ylivoimaisesta joukkueosaamisesta kertoo paljon se, että palkintokaapissa on myös 2 kirkasta hopeasijoitusta. 2018 Sarfvik Golf voitti kultaa vasta uusinnassa ja 2019 St Laurence Golf oli niukasti 2 lyöntiä parempi. 

Viime vuoden pronssin hopeaksi kiillottanut Salo Golfin kolmikko Mari Kemppainen, Tina Kesälä ja Tiina Vainio oli nyt selvä kakkonen. Tiina urakoi joukkueensa eteen kolme kierrosta. ”15 tuntia peliin keskittymistä ja 35 kilometriä kävelyä” summasi hän vähän väsyneenä, mutta onnellisena.

Vilpittömän hämmentynein palkintopallilla oli Aura Golfin rookie-trio Maarit Kakko, Hanna Kanervo ja Micaela Vilander. Micaela tutustui Finnish Senior Tourin tunnelmaan jo kotikentällään Finnish Senior Openissa heinäkuussa, mutta Hanna ja Maarit olivat aivan ensi kertaa kiertueella. ”Ihanko totta, heti pronssia, voi mikä yllätys” hihkuivat turkulaiset, kun selvisi, että lauantain pelien jälkeen kolmantena ollut HyG jäi 2 lyönnin päähän neljänneksi. No - hyvinkääläisiä ehkä vähän lohduttaa, että heillä on jo pronssia vuodelta 2016.

Kisaan voitiin ottaa vain 18 joukkuetta kauden aikana kerättyjen FST:n Order of Merit-pisteiden perusteella. 3 ilmoittaunutta tiimiä jäi vaille pelipaikkaa. Kiitos kaikille innostuneesta osallistumisesta.

Tulokset löytyvät GolfBox kilpailukalenteristamme.

Vuosaari Golf oli osalle kilpailijoista uusi jännittävä kokemus. Suomessa ainutlaatuisella linksillä sekä syvät pienehköt bunkkerit että heiluvat heinät väylien välissä saattoivat haastaa pelisuunnitelman toteutumista.  Korkealla kumpuileva kenttä oli kyllä pelaajien iloksi erinomaisen rullaavassa kunnossa edellisviikon runsaista sateista täysin toipuneena. Tällä kaudella Vuosaaressa on muuten pystytty pelaamaan kaikkina kuukausina.

Kentän lisäksi klubin ravintola hemmottelee golfareita ja muita lounastajia ympäri vuoden.  Kisaviikonlopun joustavasti tarjoillut herkullisista keitoista jäi oikein hyvä maku. 

Ensi vuonna  Vuosaari Golf täyttää 20 vuotta. Onnea ja menestystä uudellekin vuosikymmenelle.

Yhteispeliterveisin
Pirkko Havukainen