M60 Tour 1:n 13.6. ja M50 haastajatour 1:n 14.6. tunnelmia

Matti Mäkivirta, Pekka Lindeman ja Seppo Pöyry Hyvinkäällä
Matti Mäkivirta, Pekka Lindeman ja Seppo Pöyry Hyvinkäällä
  • Matti Mäkivirta, Pekka Lindeman ja Seppo Pöyry Hyvinkäällä
  • Jussi Kiiskinen, Jukka Immonen, Juha Lindqvist, Pera Heininen, Ruukki

Upeat ja lämpimät kesäpäivät ovat siivittäneet kilpagolfarit hienoon vireeseen. Juhannusviikolla pelatut M60 Tourin 1. osakilpailu Hyvinkään Golfissa ja M50 Haastajatourin 1.osakilpailu Ruukki Golfissa olivat jälleen näyttö lajimme monipuolisuudesta ja kiinnostavuudesta. Molempien kisojen osanottajamäärät olivat huikeat, Hyvinkäällä 144 ja Ruukissa 131 kilpailijaa. 

13.6. Nuoremmat miehet 

M60 Tourin vuoden 2020 kisat alkoivat Hyvinkäällä upeassa aurinkoisessa ja tyynessä säässä, joka jatkui lähes samanlaisena kisan loppuun saakka. Kisaan ilmoittautui ennätykselliset 151 pelaajaa, joista mukaan voitiin ottaa 144. Peruutusten vuoksi suurin osa varallaolijoistakin pääsi mukaan. Ensimmäinen ryhmä lähti kentälle normaaliin tapaan kello 08.00 ja viimeinen 15.50, ja viimeisen ryhmä saatiin sisään noin 20.30. Kenttä oli saatu jo hyvään kuntoon, mutta varmuuden vuoksi pelattiin siirtosäännöllä, koska paikoitellen löytyi alueita, joilla kasvu ei vielä ollut päässyt riittävän pitkälle.

Kilpailussa vanhat konkarit olivat kärjessä vahvasti edustettuina Ari Vauhkosen (SHG) ottaessa ykköstilan tuloksella 76, perässään Peter Kaske (Kullo) 77 ja Jouko Latvakangas (Ringside) 78 lyöntiä. Jouko teki myös parhaan HCP-tuloksen 72. Kilpailun kaikki tulokset löytyvät tästä linkistä.   

M60 Tourin seuraava kilpailu on SM-kilpailu Aulangon Golfklubin Everstillä 18.-19.07. 

14.6. ”Juniorit”

Nuorimmat seniorit aloittivat kilpailukautensa RuukkiGolfissa Raaseporin Pohjassa. Leuto talvi oli kohdellut Ruukin kenttää hellästi, mutta osaava kenttähenkilöstö oli saanut kaiken todella erinomaiseen kuntoon ja kenttä kokonaisuudessaan, mutta erityisesti griinit saivat monelta pelaajalta kehut: ”Kauden parhaat griinit”. Moni pelaaja ilahtui myös jo saapuessaan Ruukkiin, kun hänet ohjattiin lähimmälle vapaalle parkkipaikalle. Hyvään tuuleen vaikutti varmaankin myös se, että Hyvinkään tapaan saimme jälleen nauttia upeasta ja lämpimästä alkukesän päivästä, jota ei myöskään häirinneet aiempien viikkojen niin yleiset kovat ja usein kylmätkin tuulet.

Kilpailussa oli mukana 131 pelaajaa, joista ensimmäiset lähtivät kentälle kello 08.00 ja viimeinen ryhmä päätti urakkansa noin 19.25, eli pelaajat pystyivät aika hyvin pitämään kilpailuun asetetun 4 tunnin kierrosajan ja kilpailun aikana ei syntynyt merkittävämpiä ruuhkia. Tätä edesauttoivat myös muutamille väylille sijoitetut forecaddiet, jotka nopeuttivat pelin etenemistä hankaliksi tunnetuissa kohdissa. 

Ruukki on kohtuullisen vaikea kenttä ja sitä todistivat jälleen kerran kilpailun tulokset. Myös uusien pelaajien esiintulo oli näyttävää. Viime vuoden OoM:n 10 parhaasta ainoastaan kaksi pelaajaa oli 10 parhaan joukossa. Alle 80 lyönnin pääsi vain viisi pelaajaa, kärjessä Nokian Pasi Orava 77 lyönnillä ja hänen perässään Kymen Juha Karvonen samalla tuloksella. Kolme pelaajaa pelasi saman tuloksen 79, järjestyksessä Jouni Hämäläinen (Aurinko Golf), Esa Nurmi (Yyteri) ja Eero Mattila (Tammer Golf). Tulokset ovat luettavissa tästä linkistä.   

M50 Haastajatoura pelataan seuraavan kerran jo 3 viikon kuluttua Espoon Golfseurassa 05.07.

Kuvat:
Hyvinkää: Aulangon Matti Mäkivirta, Lakesiden Pekka Lindeman ja Hirvihaaran Seppo Pöyry odottelevat väylän tyhjenemistä.
Ruukki: Vasemmalta Ruukin Jussi Kiiskinen lähettää Ringsiden Jukka Immosta ja Messilän Juha Lindqvistiä matkaan. Ruukin Pera Heininen seuraa.

Kilpailuista raportoi
Kristian Toivio