Kovatasoista M50 kilpagolfia Nordcenterissä

NGCC väylä 6
NGCC väylä 6
  • NGCC väylä 6
  • NGCC väylä 7
  • NGCC voittajat

OnGolf M50 Finnish Senior Tour 1 – Nordcenter/ Fream 6 - 7.6.2020

Kovatasoisin Suomessa pelattava, vähintään 50 vuotta vuonna 2020 täyttäville miehille suunnattu Senioritour päästiin aloittamaan korona pandemian vuoksi tänä vuonna vasta kesäkuussa. Kuitenkin vain yksi sarjan kilpailuista, Senioripokaalit, jouduttiin siirtämään toukokuusta elokuulle.

M50 FST-sarjaan kuuluu 6 osakilpailua, jotka kaikki lasketaan mukaan, kun tavoitellaan himoittua ja ikuisesti kiertävää kiertopalkintoa.

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi on ainakin tämän kesän kilpailussa siirrytty käyttämään mobiili-tulostensyöttöä. Kolmen hengen ryhmässä yksi henkilö kirjaa koko ryhmän tulokset kännykkään ja muut merkitsevät ristiin myös tulokset tuloskortille. Kierroksen jälkeen scoring-alueella tarkistetaan, että tulokset ovat oikeat. Tämän jälkeen ryhmä käy ilmoittamassa caddiemasterille, että tulokset on tarkistettu ja ne ovat oikein. Caddiemaster lukitsee tämän jälkeen pelaajan tulokset, jolloin niitä ei voi enää mobiilisti muuttaa. Mobiilisovelluksen toiminnassa havaittiin pieniä puutteita, samoin ohjeistusta tullaan vielä täsmentämään.
Sovellus vapauttaa caddiemasterin aikaa kun ei tarvitse näpytellä jokaisen pelaajan tulosta erikseen.

Talvi, jota ei Etelä-Suomeen koskaan tullutkaan oli kohdellut myös Nordcenterin Fream kenttää hellästi. Varsinkin greenit saivat paljon kiitosta osakseen.
Intoa tähän sarjaan keskittyvillä pelaajilla oli kun ilmoittautuneita tuli yhteensä 146.
Kisaan mahtui 123 pelaajaa, joten varalistalle jäi monta taitavaa klubipelaajaa.
Pääosan kilpailijoista muodostavat ns. kategoriapelaajat, jotka ovat varmistaneet pelioikeiden edellisten vuosien saavutuksilla tai viime syksyn karsinnoilla. Loput pelaajat otetaan mukaan tasoituksien perusteella. Tällä kertaa ylin tasoitus, jolla pääsi mukaan oli 4.8. Vuosi vuodelta on taso noussut niin, että alle 0-tasoituksenkin omaavia pelaajia on mukana useita.

Ensimmäisenä päivänä saatiin taivaalta vettä muutamaan otteeseen. Lisäksi puuskittainen lähes myrskyksi yltynyt tuuli hankaloitti peliä varsinkin rantaväylillä.
Fream on varmaan useimpien mielestä Suomen vaikein kenttä ja tämä näkyi myös ensimmäisen päivän tuloksissa. Vain 20 pelaajaa alitti 80 lyöntiä. Kärjessä ja ainoana alle par-tuloksen oli viime vuoden Suomen mestari Mika Piltz, Tapiola Golfista. Mikan tulos oli 71 lyöntiä. Toisena oli Kim Wiik, Espoon Golfseurasta lyöntituloksella 74. Kolmannen sijan jakoivat lyöntituloksella 75 Jussi Särkkä – Pickala Golf, Petri Pulkkinen – Suur-Helsingin Golf, Jukka Lehtonen – Keimola Golf ja Tomi Pesonen – Helsingin Golfklubi. 

Toisena kisapäivänä ei säätä voinut enää syyttää, jos ei onnistumisia tullut. Aurinko paistoi suurimman osan päivää tuulen estäen sään liian kuumenemisen.
Uutta oli erilainen lähtöjärjestys verrattuna entiseen, jossa ensimmäisen päivän tulosten mukaan parhaat lähtivät viimeisinä. Nyt ensimmäisen päivän jälkeen 60. sijalla ollut  pelaajaa aloittaa klo 8.00 ja ykkösijalla ollut klo 11.10. Tämän jälkeen starttaavat loput alkaen ensimmäisen päivän 61. sijoittuneesta pelaajasta. 
Voittajasta ei tällä kertaa ollut epäilystä vaan vast’ikään maailman 100 parhaan golfvalmentajan joukkoon valittu Mika Piltz (TaG) piti pintansa reilulla 6 lyönnin erolla, pelaten yhteistuloksen 144 lyöntiä. Muutkin sijat menivät lähes kokonaan edellisen päivän kärkimiehille. Jukka Lehtonen (KGV) sijoittui toiseksi ja Jussi Särkkä (PGC) kolmanneksi. Matti Moilanen (MGS), 
Petri Pulkkinen (SHG) ja Kim Wiik (EGS) päätyivät samaan lyöntitulokseen 153 sijoituksen määräytyessä matemaattisella menetelmällä lueteltuun järjestykseen.
Kaikki tulokset on luettavissa SGS:n Golfbox kilpailukalenterista.    
Nordcenter Golf hoiti järjestelyt moitteettomasti rutinoituneen kilpailujen järjestäjän osaamisella – kiitokset kaikille järjestelytehtävissä mukana olleille. Erikoiskiitokset menevät ravintolalle, joka tarjoili kisan pelaajille todella maukkaan keiton molempina päivinä koronavirus varotoimia noudattaen.

Seuraava kisa onkin M50 SM LP Laukaan Peurunkagolfissa 26 – 28.6.2020. Sinne otetaan 156 pelaajaa tasoituksien perusteella. Tätä kirjoitettaessa on jo noin 50 pelaajaa ilmoittautunut.

Voittajakuvassa vasemmalta: Jussi Särkkä (PGC), 3.sija, Jukka Lehtonen (KGV), 2. sija, Mika Piltz (TaG), 1.sija, Matti Moilanen (MGS), 4.sija, Petri Pulkkinen (SHG), 5.sija ja Kim Wiik (EGS), 6.sija

Muistiin merkitsi

Kyösti Puustinen