Kansainvälistä tunnelmaa OnGolf N50 Finnish Senior Openissa Aura Golfissa 26.-27.7.2020

Voittajat kilpasiskojensa keskellä ikitammen juurella
Voittajat kilpasiskojensa keskellä ikitammen juurella
  • Voittajat kilpasiskojensa keskellä ikitammen juurella
  • Viheriön 10 vieressä oleva kelo on kuulemma syönyt palloja
  • Auran Golfin viimeistellyn tyylin mukaisesti puhtaat autot ovat täsmällisessä rivissä
  • Sveitsiläinen nalle jodlaa birkuille

Marika Soravuo voitti avoimen Suomen mestaruuden Aura Golfissa. Sveitsiläiset tekivät 36. Finnish Senior Openista jälleen kansainvälisen kilpailun.

Marika Soravuon luja luottamus hyvin harjoitellun lähipelin toimivuuteen toi kultamitalin. Minna Kaarnalahden peli luisti erityisesti märissä olosuhteissa ja loi pienestä nukahtamisesta huolimatta kirkkaan pohjan hopeasijaan. Gitta Kauppi onnistui välttämään yliyrittämisen viimeisenäkin kisapäivänä, ja sai hienosta itsehillinnästään palkinnoksi pronssimitalin.

Sveitsissä N50 Finnish Senior Touria vastaavaa valtakunnallista Coupe SSLGA:a pelaavat Barbara Hoppeler ja Satu Dellenbach tekivät FSO:sta pitkästä aikaa aidosti avoimen kansainvälisen kilpailun. 

Aura Golf viehättää ja vetää pelaajia vaativuudestaan huolimatta. Komeat tammet torppaavat helposti palloja ja nostetut, kuperat ja liukkaat viheriöt kipsaavat puttaamista. Tänä vuonna naisten kisa pelattiin vielä sinisenä, osittain ns. yleisön pyynnöstä ja osittain tuomaan tukea maajoukkuevalinnoille. Kaikki halukkaat eivät silti mahtuneet 30 kiintiöön. 

Turun ainutlaatuista vetovoimaa lisäävät vain tälle kisalle omistautuneet hyväntuuliset startterit ja parkkialueen keltaliiviset valvojat.

”Aura Golf on lähellä sydäntäni, koska sen lisäksi, että se on kaunis kenttä, voitin siellä 16-vuotiaana ensimmäisen naisten Suomen mestaruuteni.  Aina kun saapuu Auraan, tulee hymy huulille ja loistava fiilis. Niissä tunnelmissa on hyvä lähteä pelaamaan” kiteytti Marika voittonsa avaimia. ”Draiveja kyllä missasin - onneksi hyvälle puolelle, mutta raudoilla pelini pysyi kasassa” analysoi Marika kierroksiaan. Pieniä keskikesän ongelmiaan hiottuaan määrätietoinen Marika oli ottanut tavoitteekseen pelata niin hyvin kuin mahdollista ja olla ainakin mitaleilla. Täydellinen onnistuminen: FSO-kulta on Marikan ensimmäinen seniorisarjassa, mutta jo 17. koko uran aikana. 

Monin tavoin menestynyt Minna Kaarnalahti voitti tämän avoimen Suomen mestaruuden ensimmäisen kerran 2010, ja sen jälkeen lukuisia kertoja, kun FSO vain sopi muuhun kilpailuohjelmaan. ”Onneksi olkoon Marika - olit tosi hyvä tänään” kehui Minna kilpasiskoaan sunnuntaina pelattuaan kaikki 3 lähtöä yhdessä Marikan kanssa.

Gitta Kauppi, vielä 49 v, juhli ensimmäistä ”aikuisten” mitaliaan. ”Minulla on yksi ainoa ikärajoitteeton SM-pronssi reikäpeleistä Imatralta vuodelta 1997. Samassa kilpailussa Mikko Ilonen pelasi hopealle” muisteli Gitta. Ladies Mid Tourilta Gittan saalis on 2 henkilökohtaista ja 2 joukkuekultaa.

Kaikki tulokset löytyvät SGS:n GolfBox kilpailukalenterista.

Kilpailijoiden tunnelma Aura Golfissa kohosi päivä päivältä, vaikka pelissä tulikin virheitä monille. Sveitsissä 30 vuotta asunut Satu Dellenbach kuittasi iloisesti omat, lähinnä puttimokansa näin ”Jos tein työssäni virheen, se saattoi pahimmillaan merkitä ihmishengen menetystä tai maksaa miljoonia frangeja. Golfissa voin nauttia virheistäkin ilman suuria sanktioita.” Samanlaisella rennolla asenteella peliin suhtautui hyvin urheilullinen Barbara Hoppeler. Satu ja Barbara tunsivat Sveitsin Coupesta toisensa, mutta tulivat Turkuun toisen aikeista tietämättä. Palkintojen jaon päätteeksi Barbara ja Satu kiittivät kisakokemuksestaan sekä puitteita että peliseuraa ylistäen ja tarjosivat lasilliset kuohuvaa paikalla vielä olleille. ”Te suomalaiset olette niin sporttisia, meillä Sveitsissä kilpailujen yhteydessä panostetaan myös sosiaalisiin kuvioihin” sanoi Barbaran hurmaava mies täyttäessään hymyillen lasejamme.

Kisaraportti
Pirkko Havukainen

Kuva 1: Voittajat kilpasiskojensa keskellä ikitammen juurella
Kuva 2: Viheriön 10 vieressä oleva kelo on kuulemma syönyt palloja
Kuva 3: Auran Golfin viimeistellyn tyylin mukaisesti puhtaat autot ovat täsmällisessä rivissä
Kuva 4: Sveitsiläinen nalle jodlaa birkuille