Golfin teräsleidien N60/N70 Tourit viety upeasti päätökseen

Naisten N60 ja N70 Tourien kaikki neljä osakilpailua on nyt saatu onnistuneesti maaliin. Takana on korona-ajan poikkeuksellinen kilpailukausi turvavälisuosituksineen. Onneksi golf on sellainen urheilulaji, jossa kilpailut ja tapahtumat voidaan pienellä joustolla toteuttaa suositusten puitteissa. 

Hiukan haasteita tourille toi se, että touko- ja kesäkuulle sovitut kilpailut piti sovitella heinä-elokuun kilpailujen joukkoon. Pelikierrosten määrässä jäimme hiukan edellisvuodesta. Ymmärrettävää tämäkin, kun siirretyt kaksi kilpailua osuivat hyvin lähelle jo sovittuja kahta muuta kilpailua sekä Aluetourin kilpailuja. Moni N60/N70 Tourin kilpailija pelaa myös tällä tourilla. Muutama kilpailee myös FST Tourilla, joten kilpailuja kasautui ruuhkaksi asti heinä-elokuulle.

Ensimmäinen N60/N70 Tour osakilpailu pelattiin heinäkuun alussa Kotojärvi Golfin kentällä. 
Osallistujia tässä kilpailussa oli 52. Ilmojen haltija oli meille suosiollinen ja kilpailu pelattiin varsin kesäisissä olosuhteissa. Alkukesän vaikeuksista huolimatta Kotojärven kenttä oli saatu viritettyä upeaan kilpailukuntoon!

Toinen osakilpailu pelattiin heinäkuun lopussa Nurmijärvi Golfin kentällä.  Kilpailupäivälle oli ennustettu erittäin runsaita sateita mutta ennusteisiin nähden keli oli varsin kohtuullinen, eikä sade juurikaan haitannut peliä.  Pelaajia oli tällä kertaa mukana 57.  Nurmijärvi oli pistänyt parastaan ja kenttä oli viritetty upeaan kilpailukuntoon.

Tasapuolisuuden vuoksi olemme pyrkineet sijoittamaan yhden osakilpailun neljästä kehäkolmosen ulkopuolelle. Elokuun alussa kilpailukenttänä toimi Naantalin Kultaranta Golf. Kenttä ja greenit olivat loistokuntoiset ja sopivan liukkaat.  Keittolounaan sijasta saimme nauttia maittavasta buffetlounaasta! Mukaan oli ilmoittautunut 37 pelaajaa. Osallistujien määrään varmasti vaikutti se, että edellisenä päivänä pelattiin Aluetourien viimeiset osakilpailut.

Neljäs ja viimeinen osakilpailu pelattiin Gumböle Golfin kentällä. Tälläkin kertaa saimme pelata hyväkuntoisella kilpailukentällä. Kenttä oli loistokunnossa viikonlopun mestisten jäljiltä! Onneksemme sadepilvet kiersivät Etelä-Suomen ja saimme pelata ihan lämpimässä kesäkelissä.  Tähänkin kilpailuun saimme mukavasti 44 kilpailijaa.  

Kaikilla kentillä saimme nauttia erittäin hyvästä ja ammattitaitoisesta palvelusta.  Tässä vielä yhteinen kiitos kaikille, niin toimistohenkilökunnalle kuin kenttävastaaville ja vapaaehtoisille kaikissa järjestävissä seuroissa menneestä kaudesta!

Tänä vuonna N60/N70 Tourilla oli sekä scr sarja hcp sarja kuten miehilläkin on vanhempien seniorien sarjoissa. Tästä saatiin paljon hyvää palautetta. Kuten tiedämme, suurimmalla osalla meistä lyönnin pituus lyhenee iän karttuessa mutta pelitaidot säilyvät sillä tasolla, että on mukava jatkaa kilpailua tasoituksettomassakin sarjassa.

Tämä N60/N70 Tour on oiva tilaisuus tutustua uusiin pelaajiin ja kenttiin. Pelimuoto kummassakin sarjassa on sekä scr että tasoituksellinen lyöntipeli.  Kesän aikana pelataan neljä osakilpailua. Jokaisesta osakilpailusta pelaajat saavat Oder of Merits pisteitä sijoituksen mukaisessa järjestyksessä.  Kummankin sarjan kolme parhaiten pisteitä kerryttänyttä pelaajaa saa kutsun syksyllä järjestettävään tourin finaaliin. Tervetuloa niin nykyiset kuin uudetkin golfarit joukolla mukaan ensivuoden peleihin!

Kaikilla 65-vuotiailla on vielä tänä syksynä mahdollisuus osallistua SGS:n N65 reikäpelimestiksiin 10-11.9. Reikäpelit pelataan Nevas Golfin kentällä. Toivomme, että saamme kilpailuun täydet 16 pelaajaa, jolloin kilpailulle voidaan anoa SM arvoa. Kannattaa lähteä mukaan mielenkiintoiseen reikäpeli mittelöön!

Kaikkien osakilpailujen tulokset ja Oder of Merits tulokset löytyvät GolfBox-kilpailukalenteristamme näiden linkkien takaa:

N60/N70 Tour 1. osakilpailu, Kotojärvi Golf
N60/N70 Tour, 2. osakilpailu, Nurmijärvi Golf
N60/N70 Tour 3. osakilpailu, Kultaranta Golf
N60/N70 Tour 4. osakilpailu, Gumböle Golf

Tässä vielä N60/N70 Tourin kokonaiskilpailun voittajat:

N60 SCR - Raija Laukkanen
N60 HCP - Tellervo Maunuksela

N70 SCR - Vuokko Karjalainen
N70 HCP – Tuija Hannukainen

Tour-raportin kuvissa on kisojen palkittuija iloisia leidejä.

Iso kiitos kaikille mukana olleille, koronasta huolimatta saimme kokea upean golfkesän!

Tellervo Maunuksela