Aura Golf tarjosi loisto-olosuhteet OnGolf M50 Finnish Senior Openille 24.-26.7.2020

FSO M50 Aura Golf 2020 voittajat
FSO M50 Aura Golf 2020 voittajat
  • FSO M50 Aura Golf 2020 voittajat
  • Pelaajia työssään
  • Haastava Par3

Aura Golf isännöi 35. kerran Finnish Senior Openia rutinoituneen kisajärjestäjän otteella. Vuodesta toiseen on Aura Golf tarjonnut pelaajien käyttöön huippuunsa viritetyn kentän ja niin oli asianlaita tälläkin kerralla.

Tämä näkyi esim. siinä, että autopaikat täytettiin täsmällisesti ”parkkipoliisien” ystävällisellä ohjauksella. Ensimmäisen pelipäivän sää oli sateinen ennusteiden mukaisesti ja muutamalla greenillä jouduttiinkin lanaamaan vettä, jotta pelaajat pystyivät puttaamaan säällisissä olosuhteissa. Kokonaisuudessaan kenttä kesti sadepäivän hyvin ja kaksi viimeistä pelipäivää saatiinkin pelata erinomaisissa olosuhteissa. 

Usean pelaajan suusta kuului kommentti: ” Näin hyvillä greeneillä en ole tänä kesänä putannut”. Finnish Senior Open on FST-osakilpailun lisäksi myös avoin Suomen mestaruuskilpailu, johon otetaan pelaajia tasoitusjärjestyksessä. Aikaisempina vuosina mukana on nähty usein varsinkin ruotsalaisia, joskus on pelaajia tullut kauempaakin kuten esimerkiksi Saksasta. Tänä vuonna nähtiin miesten sarjassa edustaja Virosta.

Varalistalle jäi tällä kertaa lähes 30 innokasta pelaajaa, joista peruutusten jälkeen pari pääsikin mukaan itse kilpailuun. Tasoitusrajaksi muodostui tällä kertaa 4,7 sen ollessa vuonna 2019 5,3, eli pelaajien taso oli noussut.   

Ensimmäisen kierroksen jälkeen kärkipaikan jakoivat Sampo Laisi (Hirvihaara Golf Mäntsälä), 
Marko Kallinen (Kankaisten Golf) ja Sami Haapamäki (Jyväs-Golf), jotka kaikki pelasivat lyöntituloksen 74. Hankalaa keliä kuvaa myös se, että vain kolmannes pelaajista pelasi lyöntituloksen 80 tai alle.

Sampo Laisi jatkoi vahvaa peliään pelaten toisenakin päivänä lyöntituloksen 74 siirtyen kahden lyönnin marginaalilla yksin kärkeen. Toiseksi oli noussut Jukka Lehtonen (Keimola Golf) ja kolmantena jatkoi Marko Kallinen yhden lyönnin päässä Lehtosesta. 

Päivän kohokohta ainakin Kari Lindströmille oli hänen tekemänsä holari väylällä 15.
 
Kolmanteen päivään selvisi CUTista 61 pelaajaa. Kilpailu voitosta oli kireä aina viimeiselle reiälle asti.
Sampo Laisi piti pintansa ja vei voiton yhden lyönnin erolla Kimmo Vihantoon (Master Golf Club).
Marko Kallinen säilytti kolmannen sijansa jääden yhden lyönnin päähän hopeamitalista.
Herrojen tulokset olivat 225, 226 ja 227 lyöntiä. Matti Moilanen pelasi päivän parhaan tuloksen, 70 lyöntiä ja kipusi neljännelle sijalle.

Kaikki tulokset löytyvät SGS:n Golfbox-kilpailukalenterista.

Aura Golf ansaitsee jälleen ison kiitoksen kisojen järjestelyistä. Pieni mutta rutinoitunut porukka on vuodesta toiseen hoitanut pienieleisesti ja tehokkaasti kaikki kilpailuun liittyvät tehtävät. FSO on omaleimainen ja perinteinen golfkilpailu sellaisenaan – sinne on mukava tulla. 

Kyösti Puustinen

Ps.

Kilpailujen tahti on tiivis – OnGolf M50 Senioripokaalit pelataan 2 – 3.8.2020 Linna Golfissa Hämeenlinnassa. Pelaajia on täysi määrä ja muutama varalistallakin. Kuluvana vuonna ovat kaikki M50 FST-kisat tähän mennessä olleet "loppuunmyydyt”.

Kuvat:

1. Voittajat kuvassa pelaajat vasemmalta: Sampo Laisi 1., Kimmo Vihanto 2., Marko Kallinen 3., Matti Moilanen 4., Mertsi Rinne 5. ja Peter Kaske 6.
2. Pelaajia työssään
3. Haastava par 3