Aluetourin finaalitunnelmia Oulussa

Finaalisarjojen voittajia
Finaalisarjojen voittajia
 • Finaalisarjojen voittajia
 • SGS-sarjan voittajia
 • N50 palkitut
 • N50 voittaja
 • N65 palkitut
 • M50 palkitut
 • M60 palkitut
 • M60 voittaja
 • M65 palkittuja
 • M70 palkitut
 • SGS-sarja

Aluetourin finaali pelattiin lauantaina 5.9.2020 Oulun Sankivaarassa Oulun Golfkerhon toimiessa järjestäjänä. Pelikenttänä oli Vaara. Finaaliin osallistui 143 pelaajaa kaikkialta Suomesta. 

Lähes puolet Suomen golfseuroista oli edustettuna. Pelaajia oli 63 seurasta. Vanhin osallistujista oli 83-vuotias ja nuorin 50-vuotias.  Pelaajajakauma sekä ikäjakauma kuvastavat aluetourin suosiota Suomessa senioreiden keskuudessa.

Pelisuorituksia aluetourin kilpailuissa oli kauden aikana 2255. Viimevuotiseen verrattaessa pelaajamäärissä oli laskua noin 18%.

Kauden aikana kuulin usein arvostelua siitä, että finaali järjestetään niin kaukana ja myös arveluita siitä, että sinne ei tulisi paljon osallistujia. Toisin kävi. Jo perjantaina harjoituskierroksilla oli lähes 100 finaaliin osallistuvaa. He saivat nauttia hyvästä ja aurinkoisesta pelipäivästä ja lämpöasteitakin oli +20. OGK:n toimitusjohtaja Jaakko Latvala totesi moneen otteeseen, että Oulussa on nyt suuren kilpailutapahtuman tunnelmaa. Monelle etelän ihmiselle pelimatka oli samalla myös useamman päivän kesälomamatka puolisonsa tai kaverin kanssa.

Lauantaina kilpailu starttasi yhteislähtönä. Oli odotettavissa pelikierros, joka kestäisi noin 6 tuntia. Ja se aika siihen lopulta menikin. Pelaajat olivat hyvin asennoituneet peliajan pituuteen eikä kierroksen jälkeen ollut havaittavissa harmistusta.

Kenttänä Vaara näytti hyvät sekä vaikeat puolensa. Varsinkin suuret ja muodokkaat griinit saivat huomiota. Pari kertaa kierroksen aikana alueen yli pyyhkäisi runsasvetinen sadekuuro, mutta se ei tuntunut pelaajia haittaavan. Viimeiset väylät pelattiinkin sitten kesäisissä vaatteissa ja tunnelmissa. Oulun Golfkerho onnistui kilpailujärjestelyissä hyvin Jaakko Latvalan johdolla. Syksystä 2019 lähtien yhteistyö Oulun Golfkerhon kanssa sujui todella mutkattomasti. Useassa terassiparlamentissa annettiin järjestäjille paljon kiitoksia.

Tulostaso oli finaalissa hyvä, jälleen kerran. Sarjojen voittajat erottuivat muusta kärjestä muutamalla lyönnillä. Ainoastaan sarjan N50 voittaja, Ruuhikosken Helena Lautamaja erottautui selvästi voittaen hyvällä tuloksella 64 netto. Onnittelut kaikille pärjänneille ja suuri kiitos osallistujille. Teitte tapahtumasta muistettavan. 

Kaikkien sarjojen tulokset löydät GolfBox kilpailukalenteristamme.

Ensi vuonna Aluetourin finaali pelataan Lounais-Suomen alueella Uudenkaupungin Golfin toimiessa järjestävänä seurana.

Finaalia edeltävänä perjantaina Ouluun kokoontuivat kaikki aluetourin aluekoordinaattorit. Mukana olivat Pasi Sillanpää Lounais-Suomesta, Jukka Paakki Uudeltamaalta, Asser Rissanen Hämeestä, Ossi Sorjonen Kaakkois-Suomesta, Antti Ala-Panula Pohjanmaalta, Raimo Tuimala Keski-Suomesta ja Heikki Aalto Pohjois-Suomesta sekä tourpäällikkö Paavo Reunanen. Palaverissa käytiin keskustelua menneen kesän tapahtumista ja suunniteltiin tulevaa. Aluekoordinaattorit tekevät vuoden aikana paljon työtä kesän osakilpailujen eteen. Heillä riittää innostusta tehtäviin ja tulos on nähtävissä hyvistä osallistujamääristä, onnistuneista kilpailuista sekä tyytyväisistä pelaajista. Hämeen alueen koordinaattori Asser Rissanen lopettaa tähän kauteen. Asserin työnjatkajana on Heikki Taavitsainen Tawast Golfista. Kiitos meidän kaikkien puolesta Asserille työstäsi SGS:n senioreiden eteen ja tervetuloa Heikki mukaan meidän nuorekkaaseen joukkoomme.

Paavo Reunanen
Tourpäällikkö