SM M80 selvään voittoon pelasi Aura Golfin Veikko Kirjonen

Miesten M80 sarjan SM kisanäyttämönä oli toisen kerran peräkkäin Talin golfpyhättö Helsingissä.
Kenttä oli erinomaisessa kunnossa ja pelaajat nauttivat olostaan siellä. Ukkonen ja sade olivat kiusana ja peli jouduttiin keskeyttämään kaksi kertaa. Viivästystä tuli yhteensä noin 1,5 tuntia. Kentältä löytyi ukkoshälytin, joka erinomaisesti kertoi ukkosen vaaroista ja myös tilanteen ohi menemisestä. Laitetta voi suositella myös muille golf kentille.

Nyt pelattu kisa oli viides virallinen SM-kisa. Aikanaan Aulangolla aloitettiin epävirallisella kisalla ja sekin mukaan laskien, on pelattu kuusi kertaa. Myös ensi vuoden kisakentäksi sovittiin HGK;n kenttä pelaajaäänestyksellä palkintojen jaossa.

Kilpailussa on pelattu viime vuodet erinomaisia tuloksia ja voittotulos on alkanut seiskalla, nyt se oli uusi kisaennätys 76 lyöntiä. Voittaja oli Veikko Kirjonen Aura Golfista. Veikko on vielä 79, mutta elokuussa tulee täyteen 80, joten tulos alitti Veikon iän selvästi. Hänellä oli erinomainen viikko edellisellä viikolla M70 EM kisoissa pelaten M70 hcp joukkueessa
Europan mestaruuden ja lisäksi myös henkilökohtaisen mestaruuden singel kierroksella. Toiseksi tuli rutinoitunut menestyjä alemmista ikäluokista Nokian Erkki Ripatti 81. Kolmantena Talman Rainer Helling 82 ja samalla tuloksella Sarfvikin Raimo Waltasaari neljäntenä. Viidennen palkintosijan sai viime vuoden mestari Kalevi Tellqvist 83:lla lyönnillä.

Osallistuja määrä oli 64 pelaajaa, joka oli selvästi uusi ennätys.
Edelliset kaksi vuotta ovat keränneet osallistujia 46, joten kasvu oli merkittävä.