SGS:n pelioikeudet antavat lisää potkua uusille sopimuskentille

Järviseudun Golf Lappajärvellä on yksi uusista SGS:n pelioikeuskentistä.
Järviseudun Golf Lappajärvellä on yksi uusista SGS:n pelioikeuskentistä.

Suomen Golfseniorien pelioikeudet ovat olleet tänäkin vuonna kovassa käytössä. Pelaajia on riittänyt mukavasti sekä vanhoilla ja vakiintuneilla sopimuskentillä että uusilla tulokkailla. Vaikka alkukauden kokemusten perusteella kiinnostus pelioikeuksien käyttöön näyttää viime vuodesta lisääntyvän, kierrosmäärissä tuskin päästään vuoden 2015 ennätystasolle.

Jäsenet saivat viime vuonna käyttöönsä yhdistyksen hankkimia pelioikeuksia neljällä uudella kentällä: Kartanogolfissa Joroisissa, Karelia Golfissa Kontiolahdella Joensuun liepeillä, Kymen Golfissa Kotkassa ja Santa Claus Golfissa Rovaniemellä. Tänä vuonna kenttälista täydentyi kolmella, kun joukkoon liittyivät Uudenkaupungin Golf, Järviseudun Golf Lappajärvellä ja Eerikkala Golf Tervossa.

Uusimmista sopimuskentistä etenkin Järviseudun Golfissa SGS:n pelioikeudet ovat osoittautuneet jo puolentoista kuukauden kokemusten perusteella myönteiseksi yllätykseksi. Palvelupäällikkö Keijo Keskinen kertoo, että kesäkuun alkuun osuneen kolean ja tuulisen sään takia SGS:n sopimuspelaajien määrä kentällä hiipui, mutta muuten SGS:n pelioikeudet ovat olleet ahkerassa käytössä.

Käyttäjäkunta näyttää Keskisen mukaan jakautuneen selvästi kahteen eri leiriin. Toiseen kuuluvat maata kiertävät aktiiviset kenttäbongarit ja toiseen lähiseudun naapurikenttien seniorit, jotka hakevat omilla erikoisuuksillaan ja ominaisuuksillaan erottuvasta Järviseudun Golfista vaihtelua harrastukseensa. Keskinen uskoo, että kuumimpana lomakautena heinä-elokuussa Lappajärvellä nähdään viimevuotista runsaammin seniori-ikäisiä golfturisteja.

Myös Eerikkala Golfissa Savon sydämessä Tervossa pelioikeuksien käytön ennusmerkit ovat lupaavat, vaikka kenttä teki SGS:n kanssa sopimuksen viimeisenä. Sana seuran uudesta senioripalvelusta on levinnyt mukavasti, jopa niin, että muutamana päivänä kysyntä on ylittänyt tarjonnan, toiminnanjohtaja Terho Hentunen toteaa. Uudenkaupungin Golf ei asettanut SGS:n pelioikeuksien ensimmäisen vuoden käytölle ennakko-odotuksia, mutta lupaavasti sielläkin kausi on toimitusjohtaja Uoti Hämäläisen mukaan käynnistynyt.

Kymen Golfissa SGS:n pelioikeuksien käytöstä vertailupohjaa löytyy viime vuodelta, jolloin kenttä sijoittui kierrosmäärissä tuoreeltaan keskikastiin. Toimitusjohtaja Tommi Nousiainen kertoo, että pelioikeuksien käyttöehtoja on viime vuodesta muutettu. Tavoitteena on nyt taata entistä useammalle naapuriseurojen ulkopuolisille senioreille mahdollisuus pelierrokseen nautinnollisissa Kotkan merimaisemissa. Kymen Golfin uusien ehtojen mukaan sama pelaaja voi käyttää SGS:n pelioikeutta kuukaudessa kaksi kertaa.

Suomen Golfseniorien jäsenten käytössä on tänä vuonna 36 eri kentällä ympäri maata kaikkiaan 134 pelioikeutta, joiden määrä vaihtelee kohteesta riippuen kahdesta kahdeksaan. Myös toimistomaksuissa ja varausehdoissa löytyy eroja. Yhteistä kaikille kentille kuitenkin on, etteivät ne ole seuran omien pelaajien käytössä. SGS:n kysytyimmän jäsenpalvelun perusideanahan on tarjota golfsenioreille kohtuuhintaisia pelikierroksia ja kenttäkokemuksia eri puolilla maata.

Viime vuonna kierroksia kertyi pelioikeutta kohden eniten Wiurila Golf & Country Clubissa. Perässä seurasivat Hartola Golf ja yhdeksänreikäinen Kangasniemen Puula Golf.

SGS:n pelioikeudet 2018

Seppo Rönkkö