Riitta ja Nikolai eli Niksu eivät ota golfia niin vakavasti

Niksu ja Riitta drinksuilla Belekissä
Niksu ja Riitta drinksuilla Belekissä

Kun rakkaus golfiin roihahti, niin tamperelaista Schuravleffien avioeloa oli eletty jo 35 vuotta. Kuten usein, niin nytkin, työkaveri houkutti Riitan golfkurssille ja vuoden päästä Niksullakin oli greencard plakkarissa ja bägi kainalossa. Nyt tämä uusi suhde on kestänyt jo 13 vuotta, eikä hiipumisen merkkejä ole näkyvissä.
Kotikentäksi valikoitui aikoinaan Lempäälässä sijaitseva Hiisi Golf, mutta useimmat kierrokset he kiertävät muilla kentillä, kesäisin kotimaassa ja rospuuttoaikoina ulkomailla, yleensä Välimeren tuntumassa, mutta on heille golfkokemuksia kertynyt myös Englannista ja Thaimaastakin. Kesämökittömyys, veneettömyys, laaja tuttavapiiri sekä etukorttien käyttö mahdollistavat aktiivisen golfin harrastamisen eri kentillä ympäri Suomea. SGS:n jäsenkortin pelioikeudet ovat kovassa käytössä päivän pelikenttää valitessa ja viime kesältä siihen tuli 12 ruksia. Golfpisteen ja Veikkauksen etukortit, peliliput ja kutsutapahtumat tuohon lisäksi, niin ohjehintaisia kierroksia ei juuri kertynyt.
Laaja tuttavapiiri on kotimaassa majoitusapua antamassa, mutta toki myös edulliset hotellitarjoukset hyödynnetään.
- Yleensä vietämme pari-kolme päivää paikassa ja golfaamme lähialueen kentillä isäntiemme tai tuttujemme kanssa. Kotona Tampereella piipahdamme pyykit pesemässä ja postit katsomassa, ja tietenkin tapaamassa lastenlapsia,
toteaa Riitta.
Kun olosuhteet muuttuvat pelikelvottomiksi, niin laskettelu, hiihtely ja Riitalle avantouintikin antavat talvisin liikunnallisen nautinnon. Sosiaalista kanssakäymistä helpottaa nykyisin Facebook ja Riitan toistasataa aktiivista some-kaveria tietävät hyvin missä ja millä asioilla Schruravleffin pariskunta kulloinkin on liikkeellä.
Tasoitukset päivitetään ja kilpailuissakin käydään, mutta kuntoliikunta ja kanssakäyminen ovat kuitenkin tärkein syy pelailuun. Moni pitää kilpailua golfin suolana, mutta Riittaa ja Niksua voi pitää vähäsuolaisen pelitavan kannattajina.
Tutustuminen uusiin ihmisiin ja tuttujen tapaaminen, se se on heille viriilin elämän mauste.

Matti Santanen