Pohjois-Suomi Tourin (PST) ensimmäinen osakilpailu pelattu

Kisaryhmä 2 valmiina lähtöön. Vasemmalta Hannele Torkkeli OGK, Eila Toikka MLGK, Anja Salmela KGK sekä startterina ja kisatuomarina toiminut Jarmo Ainali
Kisaryhmä 2 valmiina lähtöön. Vasemmalta Hannele Torkkeli OGK, Eila Toikka MLGK, Anja Salmela KGK sekä startterina ja kisatuomarina toiminut Jarmo Ainali
  • Kisaryhmä 2 valmiina lähtöön. Vasemmalta Hannele Torkkeli OGK, Eila Toikka MLGK, Anja Salmela KGK sekä startterina ja kisatuomarina toiminut Jarmo Ainali
  • PST-kordinaattori Arto Leinonen PaG mietteissään ennen kilpailun alkua.
  • Senioreiden PS SCR_Tourin voittajat M60_70
  • Senioreiden PS SCR_Tourin voittajat NM50
  • Miss laaja aukee Pohjanmaa

Suomen Golfseniorit ry:n jäsenille tarkoitettu Pohjois-Suomi Tour (PST) pelataan pohjoisen kentillä. Tourilla on kolme osakilpailua. Pelattavat sarjat ovat N50, M50, M60 ja M70 ja pelimuoto on tasoitukseton lyöntipeli (scr). Yhteispisteissä huomioidaan jokaisen kolmen osakilpailun tulokset ja viimeisen osakilpailun pistekerroin 1,3. Touria pelataan nyt toista kertaa kokeiluna SGS:n kilpailuissa.

Ensimmäinen osakilpailu pelattiin Kalajoella sunnuntaina 2.6.2019 Kalajoki Golfin järjestämänä. Olosuhteet olivat kaikin puolin hyvät, hiukan tuulen voimakkuus aiheutti harkintaa. Kalajoen kenttä, par 73, oli ajankohtaan nähden hyvässä kunnossa ja siirtosääntö sai pelaajilta kiitosta. Viime vuonna ensimmäiseen osakilpailuun Paltamossa osallistui 78 pelaajaa ja nyt Kalajoella oli mukana 70 pelaajaa.
Naisten sarjassa oli mukana 11 pelaajaa (vuonna 2018, 7). Kaksi parasta olivat Paltamon Maarit Leinonen ja Kalajoen Pirjo Kortesoja, molemmilla tulos 86 lyöntiä.
Sarjassa M70 osallistujia oli 12 (v.2018, 17). Parhaan tuloksen, 87 lyöntiä, pelasi OGK:n Veijo Myllyoja. Sarjassa M60 oli eniten osallistujia, 26 (v.2018, 37). Myös tämän sarjan voitto meni Oulun Golfkerholle. Voittaja oli Miikka Koivisto tuloksella 77 lyöntiä. Miesten sarjojen parhaan tuloksen, 76 lyöntiä, pelasi Santa Claus Golf Clubin Mika Törmänen sarjassa M50. Sarjaan M50 osallistui nyt 21 pelaajaa (v.2018, 17).

Kilpailun tulokset kokonaisuudessaan löytyvät SGS:n Golfbox-kilpailukalenterista ko. kilpailun kohdalta. Samasta paikasta voi seurata orders of merit-pisteiden kehittymistä.
PST:n toinen osakilpailu pelataan Oulun Golfissa 20.7.2019. Kolmas osakilpailu pelataan 25.8.2019 Paltamo Golfissa. Paltamossa palkitaan yhteistuloksissa (orders of merit) jokaisen sarjan kolme parasta SGS:n mitalilla.

Paavo Reunanen